MENU
Nieuws plaatsen

Nieuwstip: redactie@gaellemuun.nl |  WeTransfer |       

Noord-Korea: ‘de verbeelde werkelijkheid’

D’Overtoom, Bibliotheek en SCEG organiseren lezing

Genemuiden - Noord- Korea is een land dat letterlijk tot de verbeelding spreekt. Niet in het minst doordat decennia lang informatie over dit land de westerse wereld maar mondjesmaat bereikte. En de vraag bij alles wat via de media tot ons kwam was toch vooral: “Wat is waarheid en wat is propaganda? En hoe kunnen we die grens duidelijk trekken?”

Onder de grote leider Kim Jong-Il en de huidige leider Kim Jong-un is het langzamerhand weer mogelijk geworden naar het land te reizen. Maar van kris-kras door het land backpacken is bepaald nog geen sprake. En dus blijft bij alles wat we over Noord-Korea te weten komen de vraag: “Wat is mythe en wat is werkelijkheid?”

Op donderdag 7 november om 8 uur komt Marc Roth, die zonder enig overdrijven een groot Koreakenner genoemd kan worden, een lezing houden in d’Overtoom over deze verbeelde werkelijkheid. Hij maakt daarbij gebruik van uniek beeldmateriaal en het belooft een meer dan interessante avond te worden.

De organisatie is in handen van d’Overtoom, Bibliotheek en SCEG en kan voor een vriendenprijsje van € 3,= worden bijgewoond en daar zit dan ook nog een kop koffie of thee bij inbegrepen.

Binnenkort meer over deze lezing; noteer nu alvast deze datum in uw agenda.

Gepubliceerd op woensdag 16-10-2019 door Redactie|KN 787 keer gelezen.

Weer Gaellemuun:

wo 19 feb /
6
do 20 feb / 11°
5
vr 21 feb /
6
www.zwartewaterweer.nl

Advertenties:

Foto van de dag:

Advertenties: