MENU
Nieuws plaatsen

Nieuwstip: redactie@gaellemuun.nl |   WeTransfer |       


Maisdoolhof Kamperzeedijk geopend

Kom verdwalen in de mais, en volg ook het blote voetenpad.

Lekker dwalen in het maisdoolhof
Lekker dwalen in het maisdoolhof
foto: Klaas Noordstra

Genemuiden - Sinds vandaag kan je verdwalen in het maisdoolhof aan de Kamperzeedijk. Een eindje buiten Genemuiden is een leuke attractie geopend aan de Pieperweg 3. Op fietsafstand kan je je daar prima een middagje vermaken!

De mais is inmiddels hoog genoeg. Daarom vanaf vandaag de uitnodiging om te verdwalen in het Maïs doolhof op zoek naar de uitgang!. Daarna kun je met je blote voeten om het maïsveld heen lopen waar je van allerlei materialen tegen komt. Heb je dan nog energie over? Cross dan nog met de skelters rond over het erf. En natuurlijk kun je daarna even lekker uitrusten met een ijsje op de picknick banken.

Het doolhof in het maisveld is aangelegd door toen de mais nog niet zo hoog was met een maaier paden te maken. Dat was nog een hele puzzel, maar is wonderwel gelukt. Na de zomer is de mais gewoon voor de koeien, en volgend jaar kan er dan weer een ander doolhof worden gemaakt. Het blote voetenpad laat je ervaren hoe het loopt op allerlei verschillende ondergronden.

Vanuit Genemuiden ga je richting Kampen, even buiten Kamperzeedijk-Oost is het rechts af tegenover installatie bedrijf v.d. Sluis. Je kan dan de camping al zien. Het doolhof is via de ingang van de camping te bereiken. De 5 km zijn prima te fietsen, maar er is ook voldoende parkeerruimte.

Openingstijden: woensdag t/m zaterdag 11.00-16.00 uur (vanaf 21juli)
Adres: Melkveehouderij/Farmcamps de Oostermaat Pieperweg 3, Genemuiden
Entree: €5,- per persoon

Gepubliceerd op woensdag 21-07-2021 door Redactie|KN 1506 keer gelezen.Weer Gaellemuun:

www.zwartewaterweer.nl

Advertenties:

Foto van de dag:

Advertenties: