Nieuwsartikel bron: www.gaellemuun.nl alle rechten voorbehouden.

Maestro-concert Hasselts Fanfare

Datum: zondag 12-01-2020

Naar een idee van het bekende tv-programma ‘Maestro’ houdt de muziekvereniging op zaterdag 7 maart vanaf 19:30 uur in het verenigingsgebouw aan de Van Haersoltelaan in Hasselt met maar liefst zes gastdirigenten.

Voor de pauze zal het fanfareorkest o.l.v. haar vaste dirigent Harry van Bruggen een programma spelen met vooral lichte muziek. Na de pauze begint het Maestro-onderdeel. Zes bekende Hasselters/Gaellemunigers dirigeren allemaal een muziekfragment van circa 1,5 minuut. Na het spelen zal de jury, met voorzitter en beschermheer van de vereniging de heer Eddy Bilder, het jury-oordeel geven. Ook kan er vanuit het publiek gestemd worden. Aan het eind van het concert wordt de winnaar bekend gemaakt, maar het gaat natuurlijk vooral om een leuke en een gezellige avond.

Op dit moment zijn de muzikanten druk aan het repeteren op de verschillende werken. En twee repetitie-avonden voor het Maestroconcert zullen de gastdirigenten meedraaien.

‘Wie de gastdirigenten zijn? Dat houden we nog eventjes geheim, maar het wordt binnenkort bekend gemaakt. De muzikanten hebben we er in ieder geval ontzettend veel zin in en hopen op een fantastische en onvergetelijke avond’, aldus de organisatie.

Gepubliceerd op zondag 12-01-2020 door Redactie|KN 368 keer gelezen.