Nieuwsartikel bron: www.gaellemuun.nl alle rechten voorbehouden.

Het is stil op straat

Voorbeschouwing op het voorlopig laatste interview

Datum: donderdag 26-03-2020

Ondanks de aanvankelijke maatregelen tot het bestrijden van het coronavirus moest het kabinet begin van deze week de genomen maatregelen toch aanscherpen, omdat de mensen zich niet aan de regels hielden. 

Burgemeesters krijgen meer bevoegdheden en mogen nu ook handhaven, waarbij er zelfs hoge boetes uitgedeeld mogen worden.

En nu lijkt het erop dat het kwartje is gevallen, dat mensen nu eindelijk de ernst van de situatie inzien.  Het is duidelijk rustiger op straat en in de winkels, maar af en toe zie je nog wel mensen die de minimale afstand van 1,5 m (twee armlengtes) toch nog in de wind slaan. Maar het overgrote deel houdt zich nu wel degelijk aan de regels en blijft zo veel mogelijk thuis.

Een enkeling waagt zich nog op straat, af en toe een stelletje, een fietser en mensen die de hond uitlaten. Ik behoor ook tot de laatste categorie en als ik met de hond ga wandelen en ik zie een tegenligger aankomen, dan steek ik over en we zeggen elkaar ieder vanaf zijn straatkant goedendag in plaats van even een kort praatje te maken. Want de meeste hondenbezitters (en honden) kennen elkaar.

Voor mijzelf voelt dit vreemd en ongemakkelijk, want het lijkt alsof je elkaar ontwijkt, wat je natuurlijk ook doet, maar eigenlijk niet wilt.

En ook ik zit thuis, dat wil zeggen, ik werk thuis. Gelukkig kan ik heel veel van mijn werkzaamheden, dankzij de moderne communicatiemiddelen, vanuit huis doen.

U zult begrijpen dat de interviews vooralsnog ook even niet doorgaan. Ik had voor volgende maand namelijk twee interviews gepland, maar die heb ik afgezegd en naar een nader te bepalen tijdstip verschoven. Het interview voor de maand april wordt gewoon volgende week geplaatst, want deze  had ik al klaar.

De persoon, die ik gesproken heb is werkzaam in een branche, die wel heel erg getroffen wordt door het coronavirus. Hij zit namelijk in een hele specifieke tak van de reiswereld en daar vallen momenteel hele harde klappen.

Desalniettemin had ik een geweldig gesprek met hem en over een paar dagen kunt u zijn verhaal zelf lezen.

Gepubliceerd op donderdag 26-03-2020 door Aline Mateboer 4059 keer gelezen.