Nieuwsartikel bron: www.gaellemuun.nl alle rechten voorbehouden.

Corona update 7 april

Datum: dinsdag 07-04-2020

Volgens burgemeester Bilder zijn het heftige dagen in Zwartewaterland, met veel droeve berichten. Vandaag is 1 persoon overleden aan corona. Ondanks dat dit niet zon groot aantal is hangt er toch een donkere wolk boven Zwartewaterland.

Het RIVM meldt vandaag dat er 25 inwoners van Zwartewaterland in het ziekenhuis liggen of hebben gelegen. Volgens de eigen gegevens via de huisartsen zijn het er 28. Ook in de verzorgingstehuizen in Zwartewaterland zijn nog veel zieken.

In de uitzending vroeg burgemeester Bilder ook aandacht voor de reguliere werkzaamheden in de openbare ruimte. De buitendienst gaat voor zover mogelijk door met de jaarlijkse (onderhouds)werkzaamheden. Zo zijn er aan de Van Dedemlaan in Hasselt nieuwe bomen geplant en staan er ook onderhoudswerkzaamheden aan de steigers op de planning.

Bilder benadrukte nogmaals het belang van het naleven van de regels. Zoveel mogelijk thuis bljven, afstand houden tot anderen, drukke plaatsen mijden, en niet in groepen samenscholen. Alleen door de regels na te leven kunnen we de verspreiding van het virus tegengaan.

 

Gepubliceerd op dinsdag 07-04-2020 door Redactie|KN 799 keer gelezen.