Nieuwsartikel bron: www.gaellemuun.nl alle rechten voorbehouden.

Gaellemuun en de Gaellemunigers

Voorbeschouwing

Datum: vrijdag 24-04-2020

Door de onwerkelijke situatie, genaamd corona crisis,  is het houden van interviews even op een laag pitje komen te staan c.q. helemaal stop gezet. Naarmate deze periode steeds langer duurt en we ook wel weer eens iets anders willen horen en lezen dan deprimerende artikelen over het corona virus, heb ik de pen weer opgepakt en de mensen die al op mijn lijstje stonden deze maand weer benaderd.

In goed overleg hebben we besloten dat we gewoon een gesprek kunnen voeren, mits we alle maatregelen die ons zijn opgelegd goed in acht nemen. Vandaar dat het interview volgende week nog moet plaatsvinden en ik net als u ook heel benieuwd ben naar het verhaal.

Een paar interviews geleden heb ik met Klasien Hoekman-Fuite gepraat over vrijwilligerswerk. Mensen die vrijwilligerswerk doen, doen dit uitsluitend om de gemeenschap te dienen, om andere mensen te helpen en zetten zich hiervoor belangeloos in.

Het vrijwilligerswerk wordt vaak het cement van de samenleving genoemd en terecht, want waar zouden we zijn zonder deze mensen.

Als er in het nieuws gebeurtenissen worden gemeld waar mensen zoals de hoofdpersoon uit het volgende interview een rol in spelen, dan worden deze mensen maar al te vaak helden genoemd. En dat zou best wel eens terecht kunnen zijn!

Maar, je hebt vrijwilligerswerk en vrijwilligerswerk. In principe is het allemaal even belangrijk, maar deze keer vraag ik mij toch af wat de drijfveer van mensen is om het soort vrijwilligerswerk te doen, waarover ik met mijn volgende interviewpartner ga praten.

Is het wellicht de spanning en sensatie die het werk met zich meebrengt? Dat kan ik me nauwelijks voorstellen, maar ik kan me ook nauwelijks voorstellen hoe het is om werk te doen waarbij je eigen leven ook op het spel kan komen te staan. En dat vrijwillig om anderen te helpen???

Om er nu achter te komen wat iemand beweegt dit soort vrijwilligerswerk te doen, heb ik afgesproken met de man, die mij hier het fijne over kan vertellen.

Ik denk dat het een heel spannend verhaal gaat worden!

Gepubliceerd op vrijdag 24-04-2020 door Aline Mateboer 3886 keer gelezen.