Nieuwsartikel bron: www.gaellemuun.nl alle rechten voorbehouden.

Aantal besmettingen stijgt in Genemuiden het hardst

Afgelopen week 66 nieuwe besmettingen in Zwartewaterland.

Datum: donderdag 22-10-2020

Corona

"Landelijk is het beeld buitengewoon zorgelijk en dat is bij ons ook zo." vindt burgemeester Bilder. Het aantal besmettingen loopt hard op. De afgelopen week zijn er 66 nieuwe besmettingen bijgekomen in Zwartewaterland en dat is een hele forse toename aldus Bilder.

In onze provincie met name in Staphorst en Zwartewaterland stijgt het aantal besmettingen verhoudingsgewijs het hardst. Bilder is daar erg bezorgt over. Het aantal besmettingen stijgt in heel het land hard, maar dat was in het begin vooral in het westen van het land, maar nu kleurt ook onze gemeente donker rood.

We zijn blijkbaar niet in staat om het aantal besmettingen laag te houden. Vorige week lag het aantal besmettingen het hoogst in Hasselt, maar dat beeld is veranderd. van de 66 nieuwe besmettingen zijn er 43 in Genemuiden, 20 in Hasselt en 3 en Zwartsluis. Zwartsluis komt er blijkbaar heel goed bij weg. Bilder heeft er geen verklaring voor waarom het aantal besmettingen in Zwartsluis lager is.

Het aantal besmettingen stijgt nu in Genemuiden het hardst. Bilder heeft zo geen reden voor dat beeld, maar vind het vooral een stevige aanmoediging om je aan de corona regels te houden. Ook waren in de eerste weken de meeste besmettingen in de categorie van 21 tot 40 jaar. Dat zijn mensen die nog behoorlijk wat bij te zetten hebben. Nu zijn de meeste besmettingen in de leeftijd van 51 tot 70 jaar. Daarmee is het risico veel groter op verder consequenties van de ziekte.

Volgens Bilder is het niet ondenkbaar dat er meer maatregelen komen vanuit de landelijke overheid. De regels zijn er niet om te ontduiken, maar zijn er voor onszelf. Bilder roept nogmaals op om de regels serieus te nemen.

Inmiddels is ook een eerste sterfgeval in deze 2e golf gemeld. "Laten we heel goed opletten en er voor zorgen dat de besmettingen niet verder oplopen." vindt Bilder.

Tot nu toe geen meldingen van besmettingen in de verzorgingstehuizen in Zwaterwaterland. Dat is voor dit moment een reden om dankbaar te zijn, maar dat is wel een punt waar het snel erger kan worden. Daar zijn veel mensen met een brozere gezondheid. Echt iets om waakzaam op te zijn.

Volgens Bilder is er geen enkele relatie te leggen met kerken of kerkbezoeken. Er zijn geen haarden ontdekt binnen onze gemeente. De meeste besmettingen vinden plaats in familiekring.

Nogmaals benadrukt de burgemeester dat het balangrijk is om je aan de corona regels te houden. Dat is de enige manier om het aantal besmettingen terug te dringen.

 

 

 

Gepubliceerd op donderdag 22-10-2020 door Redactie|KN 1816 keer gelezen.