Nieuwsartikel bron: www.gaellemuun.nl alle rechten voorbehouden.

Flink minder besmettingen in Zwartewaterland.

Burgemeester Bilder gaf ook deze week een coronaupdate op ZwartewaterFM

Datum: donderdag 19-11-2020

coronavirus

De cijfers van deze week: Er is sprake van een positieve ontwikkeling volgens Bilder. Deze week hebben we 13 besmettingen in Zwartewaterland. Vorige week was dat aantal nog 50. In Genemuiden waren deze week 4 nieuwe besmettingen, in Hasselt 6 en 3 in Zwartsluis. De meeste besmettingen zijn in de leeftijdscategorie van 41 tot 60 jaar.

Helaas is het niet zeker of de cijfers van de teststraat in Genemuiden ook meegenomen zijn. De berichten daarover lopen wat uiteen. Volgens de GGD zijn die cijfers niet opgenomen, en daarom noemde Bilder die cijfers apart. Er zijn 124 personen getest in de teststraat, die personen zijn niet allemaal afkomstig uit Zwartewaterland. Van de geteste personen waren er 8 positief. In het meest sombere geval zijn er dan 21 nieuwe besmettingen in Zwartewaterland.

Er is wel sprake van een dalende tendens, maar er is ook sprake van een afnemende betrouwbaarheid van de cijfers. Toch moeten we blijven oppassen volgens Bilder, ondanks de positieven tendens.

Ook tijdens de feestdagen worden we geconfonteerd met beperkende maatregelen. We moeten ons blijven inspannen om het toch aangename dagen te maken, binnen de geldende regels. De gemeente houd zich aanbevolen voor mensen die iets willen doen voor het collectief.

Carbid schieten moet volgende Bilder wel mogelijk blijven. Het moet kunnen. De gemeente beseft dat er wat extra risico's aan zitten. Met name dat er nu meer mensen met carbid gaan schieten omdat alleen dat nog mag. We moeten wel de geldende corona regels blijven naleven. Er word nagedacht of er aanvullende maatregelen nodig zijn.

 

 

 

 

Gepubliceerd op donderdag 19-11-2020 door Redactie|KN 385 keer gelezen.