Nieuwsartikel bron: www.gaellemuun.nl alle rechten voorbehouden.

Weekendweerbericht voor 21 november

Het KNMI verwacht bewolkt weer met af en toe (mot)regen

Datum: zaterdag 21-11-2020

Buienradar
Buienradar

Het is bewolkt en vooral in het noorden en westen valt af en toe motregen. Heel langzaam trekt deze (mot)regen zuidoostwaarts. De middagtemperatuur loopt uiteen van 8°C in het zuidoosten tot 12°C in het noordwesten. De zuidwestelijke wind is matig tot vrij krachtig, aan zee en boven het IJsselmeer krachtig tot hard.

Komende nacht begint bewolkt en bereikt een nieuw gebied met regen en motregen het noorden van het land. Deze (mot)regen trekt geleidelijk zuidwaarts. Aan het einde van de nacht bereiken opklaringen het noorden van het land. De minima liggen tussen 7°C in het zuidoosten en 11°C aan de kust. Er staat een matige, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtige tot krachtige zuidwestenwind. In de tweede helft van de nacht draait de wind in het noorden naar west.

Zondagochtend regent het in het midden en zuiden van het land. In het noorden is het droog met opklaringen. De regen trekt zuidwaarts weg en opklaringen breiden zich langzaam verder over het land uit. In het zuidoosten klaart het pas op na zonsondergang. De maxima komen uit rond 11°C en de west- tot zuidwestenwind is overwegend matig, langs de kust eerst nog (vrij) krachtig. (Bron: KNMI)

Gepubliceerd op zaterdag 21-11-2020 door Redactie|KN 244 keer gelezen.