Nieuwsartikel bron: www.gaellemuun.nl alle rechten voorbehouden.

In Genemuiden de afgelopen week 11 nieuwe besmettingen

Het aantal besmettingen is flink hoger dan vorige week.

Datum: donderdag 26-11-2020

coronavirus

Ook vandaag gaf burgemeester Bilder zijn wekelijkse corona update op ZwartewaterFM. Helaas zitten we weer in een stijgende lijn volgens Bilder. Het aantal besmettingen is de afgelopen week weer behoorlijk toegenomen. Vorige week waren er 13 besmettingen, deze week zijn er 37 nieuwe besmettingen vastgesteld in Zwartewaterland.

In Genemuiden zijn er 11 nieuwe besmettingen geconstateerd, 12 in Hasselt  en in Zwartsluis 14 besmettingen. Wat opvalt is dat Zwartsluis eerst een laag aantal had, maar dat het aantal in Zwartsluis nu ook aan het toenemen is.  Of er sprake is van een clusterbesmetting heeft Bilder niet doorgekregen, maar Bilder vermoedt dat het wel zo kan zijn.

In de jongste categorie van 20 jaar en jonger zit nu het grootste aantal besmettingen. Het aantal besmette 60 plussers neemt wat af nu. Bilder vindt dat een voordeel omdat de ouderen vaak meer risicos lopen van een besmetting.

Het aantal mensen dat zich  laat testen neemt ook nog steeds toe. Dat verklaart het grotere aantal besmettingen zo denkt Bilder. Wel postitief dat mensen zich laten testen vind Bilder.

De cijfers van de teststraat zijn nu ook opgenomen in de totaalcijfers. Dus dat geeft een beter beeld van het totaal aantal. De afgelopen week is er 1 bewoner van Zwartewaterland overleden aan corona. Ook vorige week is er 1 bewoner overleden. Inmdidels zijn er 3 sterfgevallen te betreuren in deze 2e golf. Het blijft een buitengewoon gevaarlijk virus zo vindt Bilder.

Het gemeentebestuur denkt uitgebreid na over de komende feestdagen, en hoe daar op een goede manier vorm aan kan worden gegeven. Het carbid schieten blijft mogelijk in onze regio, maar er word wel nagedacht over hoe dat op een veilige manier kan zonder dat daar veel besmettingen bij ontstaan door grote aantallen toeschouwers.

Gepubliceerd op donderdag 26-11-2020 door Redactie|KN 662 keer gelezen.