Nieuwsartikel bron: www.gaellemuun.nl alle rechten voorbehouden.

Tijdelijke testlocatie gaat morgen weer weg

Het aantal besmettingen daalt de laatste week flink.

Datum: donderdag 08-04-2021

coronavirus

Ook deze week kijkt burgemeester Bilder terug op de afgelopen week voor wat betreft de corona cijfers. Er waren 56 nieuwe besmettingen in Zwartewaterland. Er is duidelijk een neergaande lijn vergeleken met voorgaande weken. In Genemuiden de afgelopen week 31 nieuwe besmettingen, vorige week waren dat er nog 72. In Hasselt deze week 9 vorige week 10, en in Zwartsluis van 21 vorige week naar 16 deze week.

Landelijk zitten we nu weer in de middenmoot, en dat is veel beter dan in de top zoals een paar weken terug. Ook de afgelopen dagen lijkt het aantal wat te dalen volgens Bilder.

79% van de besmettingen worden opgelopen in de gezinssituatie zo weet Bilder. 4% in het onderwijs, en 16% op het werk. Ook de komende dagen zijn er tal van situaties dat mensen elkaar in de thuissituatie kunnen ontmoeten. Maar mensen moeten blijven oppassen, en zich aan de bekende regels houden zo waarschuwt de burgemeester.

Bilder onderstreept de oproep van burgemeesters om de terrassen weer te openen. De ervaring met de horeca leert volgens Bilder dat het helemaal coronaproof kan, dus wat hem betreft is er alle ruimte om de terrassen te openen. Ook in Den Haag klinken inmiddels die geluiden weet Bilder.

Het aantal mensen dat zich laat testen is ook aan het dalen. Dat loopt in lijn met het dalen van de besmettingen, dus dat is heel logisch volgens Bilder. 711 mensen hebben zich laten testen, daarvan waren 6,9% positieve besmettingen. We zitten daarmee landelijke gezien in de middenmoot, dus dat is prima zo vindt Bilder.

Morgen gaat de tijdelijke testlocatie op het Havenplein weer weg zo laat Bilder weten. Het aantal testen en besmettingen geeft geen reden om de testlocatie langer te handhaven. Mensen kunnen via de GGD een afspraak maken om zich elders te laten testen.

Er is nog één besmetting in de Schans zo weet Bilder. Verder valt het mee met de besmettingen in de verzorgingstehuizen.

 

 

Gepubliceerd op donderdag 08-04-2021 door Redactie|KN 492 keer gelezen.