Nieuwsartikel bron: www.gaellemuun.nl alle rechten voorbehouden.

Vruuters openen pluktuin op bouwland aan de Krommesteeg.

Wethouder Maarten Slingerland knipte het lintje samen met jongste lid van de Vruuters

Datum: zaterdag 17-07-2021

Wethouder Maarten Slingerland knipte het lintje samen met jongste lid van de Vruuters.
Wethouder Maarten Slingerland knipte het lintje samen met jongste lid van de Vruuters.
foto: Klaas Noordstra

Een Vruuter vindt het allemaal onkruid zo vertelde een van de tuinders desgevraagd. Toch is het wel een leuk initiatief. Op het bouwland aan de Krommesteeg is een stuk grond ingeruimd als pluktuin. Bewoners van onder andere Muiderheem en de Meente mogen daar bloemen komen plukken.

Vandaag zaterdag 17 juli was de officiële opening van de pluktuin. Wethouder Slingerland was daarvoor uitgenodigd om het lintje door te knippen. Samen met het jongste lid van de Vruuters Jelle ter Wee verrichtte hij de openingshandeling. Daarna werden de eerste bosjes bloemen geplukt. De wethouder gaf zijn bos aan één van de aanwezige dames.

Het initiatief voor de bloemenzee kwam van Marian Eikelenboom. Zij vond het bouwland hier en daar wat rommelig, en zag ook dat het ledenaantal terugliep. Met hulp van wat gemeentelijke subsidies is het bouwland hier en daar opgeknapt, en is de pluktuin aangelegd. Vooral de laatste weken zijn de bloemen hard gegroeid. Het weer heeft daar goed bij geholpen.

Wethouder Slingerland vond de tuin een mooi initiatief. Het zorgt voor meer belangstelling voor het zelf verbouwen van groenten en bloemen, maar het helpt ook mee ter bevordering van de biodiversiteit. Hij wenste de Vruuters veel succes met de pluktuin.

Inmiddels is er ook een imker op het bouwland. Het mes snijdt aan twee kanten: De bijen bestuiven de planten, en zorgen daarbij ook nog voor heerlijke echte Genemuider honing. De eerste honing was zaterdag te koop! 'John’s Bee Honey' Honing van bijen van ‘de Krommesteeg’.

 

01.JPG
01.JPG
02.JPG
02.JPG
03 Genemuider honing.JPG
03 Genemuider honing.JPG
04.JPG
04.JPG
05.JPG
05.JPG
06.JPG
06.JPG
07.JPG
07.JPG
08.JPG
08.JPG
09.JPG
09.JPG
10.JPG
10.JPG
11.JPG
11.JPG
12 Bijenkasten.JPG
12 Bijenkasten.JPG
13.JPG
13.JPG
14.JPG
14.JPG
15.JPG
15.JPG
16.JPG
16.JPG
17.JPG
17.JPG

Gepubliceerd op zaterdag 17-07-2021 door Redactie|KN 1008 keer gelezen.