Nieuwsartikel bron: www.gaellemuun.nl alle rechten voorbehouden.

Ruim 20 geĆÆnteresseerde waterpoloĆ«rs in Zwembad Bestevaer

Datum: dinsdag 13-02-2018

Afgelopen vrijdag 9 februari organiseerde Zwemverenging DEK Genemuiden in samenwerking met Zwembad Bestevaer waterpolo clinics voor jonge geïnteresseerde waterpoloërs. Aan deze clinics deden ruim 20 kinderen mee. Er werd begonnen door een uitleg van de trainers en het uitdelen van waterpolocaps welke i.v.m. de veiligheid van de oren verplicht zijn bij balsporten in het water.

Vervolgens begonnen de deelnemers met inzwemmen waarna er al snel met de bal-oefeningen werd begonnen. Hierbij werd uitgelegd dat je de bal met één hand mag vasthouden en gooien. Iets dat moeilijker is dan gedacht. Uiteindelijk werd het eerste halfuur afgesloten met schietoefeningen op doel. Het laatste halfuur werd er een partijtje gespeeld waarbij alle vaardigheden toegepast konden worden.

Na afloop van de clinics bleek dat de meeste deelnemers en diens ouders geïnteresseerd zijn in een structurelere activiteit. De Zwemvereniging DEK Genemuiden gaat onderzoeken in hoeverre het mogelijk is om nogmaals een clinic te organiseren en uiteindelijk een jeugd-waterpolo groep te starten en deze in de huidige programmering in te passen. Iedereen die geïnteresseerd is in deze groep kan contact opnemen met Rudi van Zandwijk, via: rudi@vanzandwijk.info of 06-42888880, je wordt dan op de hoogte gehouden van waterpolo-activiteiten en deze nieuwe groep.

De zwemvereniging zwemt op o.a. maandag van 17:00 tot 22:00 in het Zwembad Bestevear. Tijdens deze verenigingsavond komen de onderdelen; sterrenplan, zwemkick, snorkelen, zwemvaardigheid, wedstrijdzwemmen, trimzwemmen en waterpolo aan de orde. Op andere dagen zijn er speciale tijden. Lijkt het je leuk om een keer mee te zwemmen, kom gerust langs of kijk op www.dekgenemuiden.nl voor meer informatie. Ook jeugd/volwassenen van 14 jaar en ouder zijn welkom om een keer een waterpolo training mee te doen. Gezond en gezellig!

 

Gepubliceerd op dinsdag 13-02-2018 door Redactie|KN 732 keer gelezen.