Nieuwsartikel bron: www.gaellemuun.nl alle rechten voorbehouden.

Hervormde Gemeente Genemuiden steunt GlobalRize

Datum: woensdag 11-07-2018

GlobalRize is een zendingsorganisatie die het Evangelie verspreidt via het internet. Daarvoor ontwerpt GlobalRize berichten met een Bijbelse inhoud en plaatst deze op Facebook, Twitter en Instagram. Daarnaast biedt GlobalRize gratis online Bijbelcursussen aan en publiceert artikelen die antwoord geven op geloofsvragen. Het doel is dat mensen tot geloof komen en een christelijke gemeente vinden om verder te groeien in geloof.

Zending in een moderne wereld vraagt creativiteit. Naast het traditionele zendingswerk is er een grote nieuwe mogelijkheid om het Evangelie te delen: het internet. Elke dag weer merkt GlobalRize dat de online bereikbaarheid van mensen over de wereld groot is. GlobalRize maakt het Evangelie zichtbaar en persoonlijk in het directe contact met mensen. De Facebookpagina’s in 13 talen worden maandelijks door minstens 20 miljoen mensen bekeken. Iedereen die op een Bijbeltekst reageert krijgt antwoord. Voor de verdiepende bijbelcursussen hebben zich meer dan 7000 mensen uit 171 landen ingeschreven. Elke cursist krijgt een persoonlijke mentor.

GlobalRize wil mensen uiteindelijk kennis laten maken met plaatselijke kerkgemeenschappen. Tot onze vreugde ziet de organisatie wekelijks het motto “Van Facebook naar kerk” werkelijkheid worden in de levens van mensen. Daarnaast doorbreekt het internet de meeste grenzen. Juist in de ‘’gesloten’’ landen biedt zending via het internet uitkomst.

De organisatie groeit snel. GlobalRize wil de komende tijd blijven inzetten op het uitbreiden van het bereik op sociale media. Er wordt veel geïnvesteerd in de ontwikkeling van teksten in vele talen. Zo zijn nog meer mensen in hun eigen taal aan te spreken.

De Hervormde Gemeente Genemuiden steunt dit werk van harte. Vanuit een speciaal opgerichte werkgroep zijn verschillende mensen actief als vrijwilliger voor GlobalRize. Wilt u ook betrokken raken bij dit mooie werk? Neem contact op met Bert Jan Bakker 06-52356256 of kijk op www.globalrize.nl

Gepubliceerd op woensdag 11-07-2018 door Redactie|KN 370 keer gelezen.