Nieuwsartikel bron: www.gaellemuun.nl alle rechten voorbehouden.

Schoolbibliotheek CNS De Driester geopend

Datum: dinsdag 08-01-2019

Vandaag dinsdag 8 januari is op feestelijke wijze de schoolbibliotheek van CNS De Driester in Kamperzeedijk geopend. Met de nodige hulp van de jongste en de oudste leerling van de school verrichtte Wethouder Slingerland de opening door officieel het lint door te knippen.

Na ontvangst van belangstellenden in de hal, namen de leerlingen plaats op tribunetrap. Harold Engels heette leerlingen en belangstellenden welkom en last een kort verhaal voor. Wethouder Slingerland knipte samen met 2 leerlingen het lint door om de bibliotheek officieel te openen. Daarna was er een traktatie voor alle aanwezigen.

Achtergrond schoolbibliotheek:

Lezen en taalontwikkeling zijn belangrijke doelen voor leerlingen in de basisschoolleeftijd. CNS De Driester heeft daarom flink geïnvesteerd in een uitgebreide schoolbibliotheek. In januari 2018 sloot de lokale dorpsbibliotheek. Na het sluiten van de bibliotheek hebben de school en de bibliotheek de handen ineengeslagen en is het project 'De Bibliotheek Op School' opgestart. De collectie van de bibliotheek is, mede met behulp van de inzet van vrijwilligers, flink onder handen genomen. Er zijn veel nieuwe boeken aangeschaft, de inrichting van de bibliotheek is aangepast en alle boeken staan in een nieuw uitleensysteem.

Gepubliceerd op dinsdag 08-01-2019 door Redactie|KN 400 keer gelezen.