Nieuwsartikel bron: www.gaellemuun.nl alle rechten voorbehouden.

Alzheimer Trefpunt in Zwartewaterland

Thema: ‘Technologie is er, maar toch niet’

Datum: maandag 04-03-2019

Alzheimer trefpunt zwartewaterland

Op maandag 25 maart is er weer een avond van het Alzheimer Trefpunt in Zwartewaterland. Onderwerp deze avond is ‘Technologie is er, maar toch niet’. Op deze avond bespreken we onder leiding van Fred te Riet van Icare wat de mogelijkheden zijn van thuistechnologie, ook wel domotica genoemd, bij dementie. Zo wordt bijvoorbeeld gekeken naar de situatie rond het eten koken, een gps-systeem waardoor de dementerende alleen kan wandelen, maar wel te traceren is, of sensoren die de dagelijkse algemene levensverrichtingen registreren.

Het doel van deze middelen is om de dementerende en zijn omgeving meer vrijheid en levensvreugde te brengen.

Deze  bijeenkomst is vrij toegankelijk voor mensen met dementie, hun partners, familieleden, zorgverleners en andere belangstellenden. Er is een informatiestand met voorlichtingsmateriaal van Stichting Alzheimer Nederland.

De avond wordt gehouden in de bibliotheek in Hasselt, Dr. H.A.W. v/d Vechtlaan 34. Het programma begint om 19.30 uur. Inloop met koffie/thee vanaf 19.00 uur. De entree en koffie/thee zijn gratis. Er is een collectebus voor vrijwillige bijdragen voor de organisatie van deze avonden.

Voor meer informatie: Stichting Alzheimer Trefpunt Kampen/Zwartewaterland, tel. 06 13014955, of e-mail kampen-zwartewaterland@alzheimertrefpunt.nl.

Gepubliceerd op maandag 04-03-2019 door Redactie 688 keer gelezen.