Nieuwsartikel bron: www.gaellemuun.nl alle rechten voorbehouden.

Schokeffect blijft vooralsnog uit

Datum: zaterdag 13-04-2019

foto: Helmich Lubberts

De wedstrijd tegen v.v. Staphorst die SC Genemuiden na het vertrek van hoofdtrainer Jan van Raalte speelde bracht niet het gehoopte effect waar de thuisclub op had gehoopt, de 1-3 nederlaag en alweer de zevende op rij waar Sportclub tegen aanliep in het zeer matige duel maakten de zorgen alleen maar groter.

De assistenten Duim en Lindeboom, die na het vertrek van de hoofdtrainer voor de groep stonden waren ook niet bij machte om het tij te doen keren. Als los zand dwarrelde het team op het veld en alleen de snelle openingstreffer van routinier van de Kolk, bracht de toeschouwers nog enigszins in vervoering. Een fraaie en verre ingooi van Bart Jan Brouwer kwam op het hoofd van Staphorster speler Jordi Lemmens terecht, zijn bal kwam bij de geheel vrijstaande van der Kolk en vanuit de draai wist deze fraai raak te schieten.

SC Genemuiden had zijn vroege voorsprong en tegenstander v.v. Staphorst leek door deze snelle voorsprong van de thuisclub, enigszins van slag te zijn. Sportclub had in de beginfase van het duel redelijk grip op de wedstrijd maar zou zoals zo vaker dit seizoen deze niet lang vast kunnen houden, sterker nog het liet zich terug zakken met het gevolg dat binnen de kortste keren Staphorst de regie kon overnemen. Niet dat v.v. Staphorst zo geweldig speelde, maar bij iedere bal die richting het doel van SC Genemuiden ging zat wel een bepaalde dreiging in.

De twee treffers van Martin van ’t Ende waarvan één uit een strafschop die op slag van rust vielen kwamen dan ook hard aan, in het verder verloop van het duel zou SC Genemuiden deze tegenslag dan ook niet meer te boven komen.

Toch begon men tegen beter weten in aan het 2e bedrijf, al zou men ook daarin niet tot een aanvaardbaar niveau komen. Nagenoeg niets lukte, zowel het middenveld als de verdediging waren regelmatig het spoor bijster en niet bij machte om de wedstrijd weer naar hun hand te zetten. Dat v.v. Staphorst de score verder wist op te voeren was dan ook niet zo verwonderlijk, aanvallend kwam de thuisclub amper nog in het spel voor en na de 1-3 van Pim de Jonge was het helemaal over en uit.

De in de slotfase gegeven 2e strafschop aan v.v. Staphorst genomen door van ’t Ende hadden de pijn nog erger kunnen maken, maar dankzij de redding van doelman Daan Huiskamp bleef dat SC Genemuiden bespaart.

Volgende week wacht het cruciale duel tegen v.v Buitenpost, opnieuw een hindernis welke overwonnen moet worden. Voor de van de week aangetrokken interim-Coach Jan de Jonge wacht hier een hele uitdaging, tegen v.v. Staphorst heeft hij kunnen zien hoe het team er nu voorstaat.

SC Genemuiden – v.v. Staphorst 1-3 (1-2).

Scheidsrechter: Mevr. S. Shukrula

Ass. Scheidsrechter: Mevr. D. Snoeren

Ass. Scheidsrechter: Mevr. B. Bussem-Scheffers

Toeschouwers: 1050

Scoreverloop: 2. Anne van der Kolk 1-0, 45. Martin van 't Ende (strafschop) 1-1, 45+1. Martin van 't Ende 1-2, 61. Pim de Jonge 1-3.

Bijzonderheden; Martin van 't Ende mist in de 87e minuut een strafschop

Gele Kaart: 45. Roelof de Jong, 90. Jur van Dalfsen (SC Genemuiden), 80. Mark Schra (v.v. Staphorst).

Opstelling SC Genemuiden: Daan Huiskamp, Rick Doorn (81. Jur van Dalfsen), Jeremy Jonker, Dirk Muis, Bart Jan Brouwer, Kay Velda, Roelof de Jong, Anne van der Kolk, Omar Kavak, Jan Hooiveld, Frank Kuurman.

Opstelling: René Oosterhof, Mark Schra, Mark Veldmate, Jordi Lemmens, Thijs Gerlofs, Pascal Mulder (19. Marlon Luchtenberg), Rob Mijnheer (90. Reinier Crediet), Pim de Jonge, Mike Reuvers, Martin van 't Ende, Ferdi ter Avest.

Gepubliceerd op zaterdag 13-04-2019 door Redactie|KN 270 keer gelezen.