Nieuwsartikel bron: www.gaellemuun.nl alle rechten voorbehouden.

Volop activiteiten tijdens Open Monumentendag in Zwartewaterland

Bezoek de vele bijzondere monumenten in Zwartewaterland

Datum: maandag 09-09-2019

Zwartewaterland

Op 14 september 2019 is weer de jaarlijkse Open Monumentendag. In de gemeente Zwartewaterland openen historische locaties hun deuren voor het publiek. Dankzij de inzet van vrijwilligers is er veel te beleven voor jong en oud. Bijna alle deelnemende monumenten zijn tussen 10:00-17:00 uur gratis te bezoeken, tenzij anders vermeld in het programma. De locaties zijn te herkennen aan de vlag of de poster van Open Monumentendag. 

Thema ‘Plekken van plezier’

Open Monumentendag 2019 staat in Zwartewaterland in het teken van kunst en vermaak. We sluiten daarmee aan bij het Europese thema Arts & Entertainment. Dit thema is het vertrekpunt voor het verkennen van tientallen monumenten. Soms zijn panden expliciet ontworpen en gebouwd voor vermaak, soms zijn het eerder stille getuigen van het vermaak nu of in vroegere tijden. 

Programma

Ook dit jaar is in de gemeente Zwartewaterland een divers programma tijdens Open Monumentendag. Kerken, industrie en woonhuizen, er is veel te zien en te beleven. Van oorsprong misschien niet allemaal plekken van plezier, maar daar brengen we op zaterdag 14 september verandering in met volop activiteiten, muziek en zang in en rondom de monumenten. Kijk voor het programma en meer informatie op www.openmonumentendag.nl/zwartewaterland.

Samenwerking tussen 5 gemeenten

De gemeenten Meppel, Staphorst, Steenwijkerland, Westerveld  en Zwartewaterland bundelen sinds vorig jaar de krachten op het gebied van erfgoed, recreatie en toerisme en economie. Zo hebben de 5 gemeenten en hun lokale comités samen de organisatie van Open Monumentendag opgepakt. Er is een gezamenlijke glossy uitgegeven, waarin kennis kan worden genomen van al het moois dat te zien is tijdens Open Monumentendag in alle 5 gemeenten. Ook verschijnen deze week vlogs over bijzondere monumenten en bezienswaardigheden in de gemeenten op de sociale media.

Programma Open Monumentendag - zaterdag 14 september 2019

Hasselt

In het Oude Stadhuis kunt u het Toeristisch InformatiePunt bezoeken. Ga voor meer informatie naar www.tiphasselt.nl.

De rondvaartboot pendelt van de aanlegplaats aan de Kaai (t.o. Hanzestad
Hasselt Marketing) naar de Kalkovens (aanlegplaats t.o. De Linde)


Genemuiden


Zwartsluis

In de Sluuspoort aan de Handelskade wordt u vriendelijk ontvangen en krijgt u een overzicht van alle activiteiten. Ook kunt u hier genieten van mooie tentoonstellingen. Kijk voor meer informatie op www.beleefzwartsluis.nl.

Rondvaart langs historische objecten

Varen tussen Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Gepubliceerd op maandag 09-09-2019 door Redactie 701 keer gelezen.