Nieuwsartikel bron: www.gaellemuun.nl alle rechten voorbehouden.

Hervormde Scholen vieren eeuwfeest met dankdienst en re√ľnie

Datum: maandag 07-10-2019

De Vereniging Hervormde Scholen bestaat dit jaar precies een eeuw. Dat bijzondere jubileum wordt op vrijdagavond 11 oktober gevierd met een dankdienst in de Grote Kerk en een aansluitende reünie in het Hervormd Centrum. De vereniging nodigt alle leerlingen en andere relaties van harte uit voor deze avond.

Met de komst van het christelijk onderwijs ontstonden overal in Nederland nieuwe scholen. In Genemuiden resulteerde dat onder meer in een hervormde school. Veel kinderen volgden jarenlang onderwijs aan de Julianastraat, op de plek waar tegenwoordig de Maarten Lutherschool staat. Veel later kwamen daar de Johannes Calvijnschool en de Johannes Bogermanschool bij. Ook voormalige kleuterschool Het Fort hoorde bij de Vereniging Hervormde Scholen.

De vereniging hoopt dat veel oud-leerlingen, docenten, bestuurders en andere relaties elkaar treffen op 11 oktober. De dankdienst in de Grote Kerk begint om 19.00 uur. Na afloop start om 20.30 uur de grote reünie in het Hervormd Centrum.

Afgelopen weekeinde viel ook een magazine op de deurmat, dat ter gelegenheid van het eeuwfeest is uitgegeven. In de uitgave kijken onder meer oud-leerlingen en oud-leerkrachten terug op hun tijd op een van de Hervormde scholen.

Gepubliceerd op maandag 07-10-2019 door Redactie|KN 197 keer gelezen.