MENU
Nieuws plaatsen

Nieuwstip: redactie@gaellemuun.nl |   WeTransfer |       


Zaterdag 24 juli 2021 Algemeen:

Weekendweerbericht voor 24 en 25 juli

Vrij warm weekeinde met af en toe onweersbuien

Buienradar

Genemuiden - Van het zuiden uit zien we vandaag de bewolking geleidelijk toenemen, maar in het noorden schijnt nog geruime tijd de zon. Tegen de middag is in het zuiden een enkele bui mogelijk, onweer is daarbij niet geheel uit te sluiten. Later in de middag ontstaan er vooral boven het oosten stevige onweersbuien, in de avond trekken deze over het noorden van het land noordwestwaarts. Plaatselijk kan veel neerslag in korte tijd vallen met lokale wateroverlast tot gevolg. De maximumtemperatuur loopt uiteen van ca. 23°C in het zuiden tot plaatselijk 27°C in het oosten en noordoosten. De oostelijke wind is zwak tot matig, in de middag wordt de wind veranderlijk.

Gepubliceerd op zaterdag 24-07-2021 door Redactie|KN


Hasselt - Vandaag is mevrouw Van de Bospoort-Jalink uit Hasselt voor de 100ste keer jarig. Wat een geweldige leeftijd! Burgemeester Bilder ging vanochtend op verjaardagsvisite bij de honderdjarige met een boeket bloemen en de hartelijke felicitaties namens de gemeente Zwartewaterland.

Gepubliceerd op donderdag 22-07-2021 door Redactie|KN
Genemuiden - Zaterdag zouden er eigenlijk twee vluchten zijn voor de leden van PV de Snelvliegers. Een jonge duivenvlucht vanuit Geel en een dagfondvlucht vanuit Chateauroux. De dagfondvlucht werd helaas uitgesteld naar zondag, maar de jonge duivenvlucht ging wel door. Deze werden om 10:00u gelost in Geel (177km). Het was een lastige vlucht, waarbij het concours ruim 3 kwartier open stond.

Gepubliceerd op woensdag 21-07-2021 door Redactie|KN
Maisdoolhof Kamperzeedijk geopend

Kom verdwalen in de mais, en volg ook het blote voetenpad.

Genemuiden - Sinds vandaag kan je verdwalen in het maisdoolhof aan de Kamperzeedijk. Een eindje buiten Genemuiden is een leuke attractie geopend aan de Pieperweg 3. Op fietsafstand kan je je daar prima een middagje vermaken!

Gepubliceerd op woensdag 21-07-2021 door Redactie|KN
Vervuiling bij de petroleumkelders

Ook vandaag weer veel afval naast de afvalbakken.

3 reacties.

Genemuiden - Via een vrijwilliger van 'tOlde Staduus bereiken ons klachten over vervuiling bij de petroleumkelder in de dijk tussen de binnen- en buitenhaven. De vrijwilligers onderhouden sinds april dit jaar de haven, en ook de petroleumkelders.

Gepubliceerd op maandag 19-07-2021 door Redactie|KN


Kampen – Deze zomer zijn er volop orgelconcerten in de Bovenkerk van Kampen. Op woensdag 21 juli geeft Evert van de Veen een bijzonder orgelconcert op het prachtige Hinsz orgel in de Bovenkerk te Kampen. Hij presenteert tijdens dit concert zijn nieuwe CD.

Gepubliceerd op maandag 19-07-2021 door Redactie|KN


Pisdoek (Luier)

Wekelijks gedicht van de Taelkrink in het dialect.

Gaellemuun - Elke week publiceert www.gaellemuun.nl een gedicht in het dialect met een afbeelding uit de serie 'met Gerak en Gerei'. Deze gedichten zijn eerder gepubliceerd in de Stadskoerier, maar zijn ook in boekvorm uitgegeven.

Deze week nummer  43 een gedicht van: Riek van der Wulp

Gepubliceerd op maandag 19-07-2021 door Redactie|KN


Stop laden artikelen

Weer Gaellemuun:

www.zwartewaterweer.nl

Advertenties:

Foto van de dag:

Advertenties: