MENU
Nieuws plaatsen

Nieuwstip: redactie@gaellemuun.nl |  WeTransfer |       


Woensdag 3 maart 2021 Algemeen:

HEUTINKBOUW schenkt 100 bomen aan de gemeenschap.

100-jarig bestaan reden voor een groen feest

Genemuiden - HEUTINKBOUW bestaat dit jaar al meer dan 100 jaar. En dat is reden voor een feest, en wel een groen feest. HEUTINKBOUW schenkt namelijk de komende vijf jaar 100 bomen aan de gemeenschap. Te beginnen met een volgroeide boom per basisschool in Genemuiden en Kamperzeedijk. “Hoe mooi is het om tijdens de les naar buiten te kijken en een koolmeesje voorbij zien vliegen!,” zegt Rien Heutink van HEUTINKBOUW. “Dat doet iets met de jeugd! Maar niet alleen met de jeugd maar met iedereen. Wie wil er nu niet in een groene omgeving opgroeien, wonen en werken.” De schooljeugd plant de bomen tijdens de HEUTINKBOUW Boomplantdag op 10 november 2021.

Gepubliceerd op dinsdag 02-03-2021 door Redactie|KN


Genemuiden - Een ‘hypotheek’ die wordt afgelost met maatschappelijke activiteiten in plaats van geld. Dat kan vanaf deze week opnieuw bij de provincie Overijssel met de subsidieregeling ‘Sociale Hypotheek’. De deuren van multifunctionele accommodaties in Overijssel zijn momenteel gesloten. Kulturhusen, dorpshuizen, wijkcentra zijn meer dicht dan open geweest het afgelopen jaar. Het zijn vaak plekken die staan voor het hart van de samenleving. Het voortbestaan van deze accommodaties wordt beïnvloedt door de financiële gevolgen van de tijdelijke sluiting. Daarom biedt de provincie Overijssel een subsidie aan die kan worden afgelost met de inzet van vrijwilligerswerk.

Gepubliceerd op dinsdag 02-03-2021 door Redactie|KN


IJSSELLAND – Het Rode Kruis IJsselland organiseert woensdag 2 juni haar allereerste rally voor het goede doel: de Rode Kruis Rijtour IJsselland. Het Rode Kruis IJsselland gebruikt de opbrengsten om kwetsbare groepen te helpen met voorbereiden op noodsituaties en met Eerste Hulp aan Kinderen. Daarnaast breiden we met de opbrengst ons EHBO-netwerk uit met jongeren en studenten, die ingezet kunnen worden voor noodhulp.

Gepubliceerd op maandag 01-03-2021 door Redactie|KN


Hasselt - Een kleine twee weken geleden schaatsten we nog massaal op natuurijs. Eind deze week opent het openluchtbad in Hasselt (dan tóch) de deuren, nadat De Kragge in Zwartsluis eerder al zijn dak openschoof. Stichting Zwembaden Zwartewaterland (SZZ) kan zo verschillende doelgroepen de perfecte mogelijkheid bieden om hun baantjes te trekken: van recreanten, ouders en hun kinderen tot verenigingen. “We hebben nu goud in handen”, aldus zwembadmanager Raymond Spijkerman.

Gepubliceerd op maandag 01-03-2021 door Redactie|KN
Genemuiden - Sluit de opvoedingsondersteuning in Zwartwaterland nog goed aan op de behoeften van ouders? Dat onderzoekt pedagogiekstudent Dorine Beens – van der Lelij samen met de gemeente. ‘We brengen veranderende behoeften in beeld, zodat we tijdig kunnen bijsturen’, zegt wethouder Maarten Slingerland. Het onderzoek richt zich op ouders met kinderen van 2 tot 16 jaar.

Gepubliceerd op maandag 01-03-2021 door Redactie|KN
Foekseboel (warboel)

Wekelijks gedicht van de Taelkrink in het dialect.

Gaellemuun - Elke week publiceert www.gaellemuun.nl een gedicht in het dialect met een afbeelding uit de serie 'met Gerak en Gerei'. Deze gedichten zijn eerder gepubliceerd in de Stadskoerier, maar zijn ook in boekvorm uitgegeven.

Deze week nummer  23 een gedicht van: Jentje van Dalfsen

Gepubliceerd op maandag 01-03-2021 door Redactie|KN
Genemuiden - Vanaf vandaag start de publiekscampagne ‘Wees alert bij een NL-Alert’. De overheid zet NL-Alert steeds vaker in bij een noodsituatie. Bijvoorbeeld bij een grote brand. Ook in Overijssel wordt het alarmmiddel regelmatig ingezet. Ontvang je een NL-Alert? Lees het bericht meteen, kom in actie en help anderen.

Gepubliceerd op maandag 01-03-2021 door Redactie|KN


Genemuiden - De plaatselijke huisartsenpraktijd wordt overspoeld met telefoontjes over de volgorde van vaccineren zo meld zij op hun Facebookpagina.  Vanwege de beperkte beschikbaarheid van vaccins tegen het covid-virus is er in Nederland gekozen voor een landelijk vaccinatiebeleid.

Gepubliceerd op zaterdag 27-02-2021 door Redactie|KN
Stop laden artikelen

Weer Gaellemuun:

>Weerbericht
www.zwartewaterweer.nl

Advertenties:

Foto van de dag:

Advertenties: