MENU
Nieuws plaatsen

Nieuwstip: redactie@gaellemuun.nl |  WeTransfer |       


Zondag 8 december 2019 Algemeen:

Genemuiden - De Voedselbank Zwartewaterland hield zaterdag 7 december een inzamelingsactie van houdbare producten bij de zes supermarkten in Zwartewaterland. De deelnemende supermarkten, in Hasselt Boni en Jumbo, in Genemuiden Boni, Albert Heijn en ALDI en in Zwartsluis Coop, werkten enthousiast mee door er voor te zorgen dat er genoeg voorraad was. De voedselbanken helpen de armste gezinnen door ze tijdelijk te voorzien van voedselpakketten.

Gepubliceerd op zaterdag 07-12-2019 door Redactie|KN


Klasien Hoekman-Fuite

Enthousiaste en niet weg te denken vrijwilligster in de Gaellemuniger samenleving

Genemuiden - Onder vrijwilligerswerk wordt verstaan  ‘werk dat in enig georganiseerd verband, onverplicht en onbetaald wordt verricht ten behoeve van anderen of de samenleving’. 

Uit gegevens van het CBS blijkt dat bijna 50%  van de bevolking zich minstens één keer per jaar als vrijwilliger inzet voor een organisatie of vereniging en besteedt daar gemiddeld 4,5 uur per week aan. 

Nederland zou er heel anders uitzien zonder vrijwilligers. Sporten wordt onbetaalbaar, hobbyclubs zouden ophouden te bestaan, musea zouden moeten sluiten en veel mensen zouden in een sociaal isolement belanden. Ook liefdadigheidsinstellingen zouden het heel erg moeilijk hebben.

Gepubliceerd op zaterdag 07-12-2019 door Aline Mateboer


Patrick Jansen en Martijn van der Laan
foto: Helmich Lubberts

Genemuiden - Patrick Jansen en Martijn van der Laan ook volgend seizoen in het groen wit van Sportclub. Zowel doelman Patrick Jansen als centrale verdediger Martijn van der Laan hebben aangegeven ook volgend seizoen deel te willen uitmaken van het 1e elftal van Sportclub Genemuiden.

Gepubliceerd op zaterdag 07-12-2019 door Redactie|KN


Genemuiden - In december gaan de Lionsclubs in Nederland, samen met een groot aantal Voedselbanken, weer Douwe Egberts waardepunten inzamelen voor het goede doel. Vorig jaar konden de voedselbanken in totaal 130.000 pakken koffie in ontvangst nemen.

Gepubliceerd op zaterdag 07-12-2019 door Redactie|KN


Roelof Jan Wentink presenteert 'Daden'

EO maakte TV opnames voor het programma Typisch Zwartewaterland'

Roelof Jan Wentink met David van der Toorn op de piano.
foto: Jannes van den Berg

Genemuiden - Roelof Jan Wentink presenteerde vanavond zijn nieuwe nummer ‘Daden’ in d’Overtoom. Vanaf nu is het  Nederlandstalige liedje met de daarbij horende videoclip te vinden op YouTube en te streamen op Spotify en Apple Music.

Gepubliceerd op vrijdag 06-12-2019 door Redactie|KN
Genemuiden - Wees aanstaande zaterdag welkom bij de LIV4Refilwe Food- & Music Market, de welbekende Winterfair! Struin langs alle kraampjes met kerstdecoratie, geniet van de muziek, eet heerlijke broodjes zalm, drink warme chocolademelk, knutsel kerstdecoraties, win gave prijzen van lokale ondernemers bij de grote verloting, draag bij aan het welzijn van kinderen in Zuid Afrika, maar geniet met name van het gezellig samenzijn

Gepubliceerd op donderdag 05-12-2019 door Redactie|KN


Zwartewaterfokkers in de prijzen

Vanavond zijn de prijzen uitgereikt voor de mooiste dieren

Genemuiden - Vanavond om 8 uur is de tentoonstelling van de Zwartewaterfokkers geopend. Voorzitter Jan Henniphof opende de tentoonstelling en heette alle bezoekers welkom op de show. Hij reikte daarna de prijzen uit.

Gepubliceerd op donderdag 05-12-2019 door Redactie|KN


Kampen - Traditioneel kerstconcert 20 december in de Bovenkerk te kampen door Hervormd mannenkoor ijsselmuiden grafhorst  o.l.v. F. Veldkamp de medewerkers voor deze avond zijn  Orgel, H.Hamer,  vleugel, J.Bredewout, trompet Duo post, panfluit, L.koppelman,  bariton, G.Pannekoek

Ingezonden op donderdag 05-12-2019 door B v Lente
Stop laden artikelen

Weer Gaellemuun:

za 07 dec / 10°
6
zo 08 dec / 11°
4
ma 09 dec /
5
www.zwartewaterweer.nl

Advertenties:

Foto van de dag:

Advertenties: