MENU
Nieuws plaatsen

Nieuwstip: redactie@gaellemuun.nl |  WeTransfer |       


Donderdag 17 januari 2019 Algemeen:

Kamperzeedijk - Om het gemaal draaiende te houden is een flink aantal vrijwilligers van de ‘vriendenkring van d’Olde Mesiene’ in de weer om te zorgen voor het onderhoud van het gemaal. Deze vrijwilligers zoeken altijd nieuwe collega’s zodat kennis en kunde kunnen worden overgedragen en er meer handjes zijn om de machines in een goede conditie en draaiende te houden zodat de stoomdagen kunnen worden gehouden.

Gepubliceerd op woensdag 16-01-2019 door Redactie|KN
De Sas

Wekelijks gedicht van de Taelkrink in het dialect.

Gaellemuun - Elke week publiceert www.gaellemuun.nl een gedicht in het dialect met een foto uit de serie 'Gaelledichies'. Deze gedichten zijn eerder gepubliceerd in de Stadskoerier, maar zijn ook in boekvorm uitgegeven.

Deze week nummer 13 een gedicht van Riek van der Wulp: De Sas

Klik op de speler om het gedicht te horen

Gepubliceerd op maandag 14-01-2019 door Redactie|KN


Gaelledichies nu ook te beluisteren

Leden van de Genemuider Taelkrink lezen de gedichtjes voor.

Leden van de Taelkrink maken opnames van de Gaelledichies.
foto: Jannes van den Berg

Genemuiden - Vanaf deze week zijn de Gaelledichies die elke week worden gepubliceerd op www.Gaellemuun.nl niet alleen te bekijken en te lezen, maar ook te beluisteren. Wanneer u op de geluidsspeler onder de foto klikt, hoort u hoe een lid van de Taelkrink het gedichtje voorleest.

Gepubliceerd op maandag 14-01-2019 door Redactie|KN
Joran Pot en Jeremy Jonker (r) zijn bezig aan hun laatste seizoen bij Sportclub

Genemuiden - Joran Pot heeft te kennen gegeven zijn carrière een nieuwe impuls te willen gaan geven, volgend seizoen wordt hij hoofdtrainer van de vrouwen van PEC Zwolle en hij gaat als voetballer een nieuwe uitdaging aan bij de Zwaluwen uit Wierden.

Gepubliceerd op dinsdag 15-01-2019 door Redactie


Genemuiden - De vraag naar meer ‘bakavonden’ bleef komen, daarom hebben we naast de ‘hazelinotaart/slof’ en de ‘koeken bakken’ weer een extra avond met een andere taart bedacht. Voor deze avond staat een appelroomtaart op het programma. Op deze avond gaan we deze heerlijke taart maken.

Gepubliceerd op maandag 14-01-2019 door Redactie


Genemuiden - Opgroeien in een gezin met zes, acht of soms nog meer kinderen was in de jaren na de tweede wereldoorlog nog niet ongewoon en komt ook tegenwoordig natuurlijk nog wel voor. Maar toch is, ook in Genemuiden, de gemiddelde gezinsomvang flink kleiner geworden. Tegelijkertijd zijn de woningen groter geworden en is de welvaart enorm toegenomen.

Gepubliceerd op donderdag 20-12-2018 door Redactie
Faber en de Jong met speciale gast in d’Overtoom

Jerry Hoekman verzorgt gastoptreden

Genemuiden - Het nieuwe jaar is nog maar net begonnen maar toch is nu al het moment gekomen om met een vette omcirkeling vrijdag 1 maart te markeren. Op die avond treden in d’Overtoom namelijk Steven Faber en Casper de Jong op, voor deze gelegenheid bijgestaan door de plaatselijke multi-instrumentalist Jerry Hoekman.

Gepubliceerd op maandag 14-01-2019 door Redactie


Genemuiden - De Nationale Voorleesdagen zijn speciaal gericht op kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Voorlezen is leuk en nuttig: het versterkt de band tussen ouder en kind en is goed voor de taalontwikkeling en schoolprestaties. Prenten- en voorleesboeken worden tijdens De Nationale Voorleesdagen volop onder de aandacht gebracht.

Gepubliceerd op maandag 14-01-2019 door Redactie
Stop laden artikelen

Weer Gaellemuun:

do 17 jan /
7
vr 18 jan -3° /
8
za 19 jan -4° /
8
www.zwartewaterweer.nl

Advertenties:

Foto van de dag:

Advertenties: