MENU
Nieuws plaatsen

Nieuwstip: redactie@gaellemuun.nl |  WeTransfer |       


Dinsdag 19 maart 2019 Algemeen:

Genemuiden - Op 28 maart 2019 start de cursus positief opvoeden voor ouders van kinderen van nul tot twaalf jaar in Genemuiden. De cursus bestaat uit vier avonden en een slotavond en heeft tot doel om het opvoeden gemakkelijker te maken en om kinderen op een positieve manier in hun ontwikkeling te stimuleren.

Gepubliceerd op maandag 18-03-2019 door Redactie|KN


Verkiezingen: Hoe het vreselijk verkeerd ging in 1935…

Over Christelijke arbeiders en een pietluttige burgemeester. Ingezonden door Harrie Rieman.

Genemuiden - Dinsdag 14 Mei 1935 om ongeveer half elf meldde Klaas Huisman, machinist van het stoomgemaal aan de Kamperzeedijk, zich schoorvoetend op het gemeentehuis aan de Langestraat in Genemuiden. Het was de dag van de kandidaatstelling voor de gemeenteraadsverkiezingen, die zouden worden gehouden op 19 juni.

Gepubliceerd op maandag 18-03-2019 door Redactie|KN
De Oldeidskaemer

Wekelijks gedicht van de Taelkrink in het dialect.

Gaellemuun - Elke week publiceert www.gaellemuun.nl een gedicht in het dialect met een foto uit de serie 'Gaelledichies'. Deze gedichten zijn eerder gepubliceerd in de Stadskoerier, maar zijn ook in boekvorm uitgegeven.

Deze week nummer 22 een gedicht van Fem van Zandwijk: De Oldeidskaemer

Klik op de speler om het gedicht te horen

Gepubliceerd op maandag 18-03-2019 door Redactie|KN


Genemuiden - Een 'tonproater' speelt in een op een podium geplaatste ton een bepaald typetje en maakt daarbij grappen en woordspelingen. Tonproaten is te omschrijven als amateur cabaret, uitgevoerd in het plaatselijke dialect van de tonproaters. In vrijwel elke stad en ieder dorp waar carnaval gevierd wordt, worden speciale avonden georganiseerd voor lokale tonproaters of buutereedners. Daarnaast zijn er ook nog regionale kampioenschappen en andere wedstrijden. Het is alleen mogelijk om solo op te treden als tonproat-act.

Gepubliceerd op zaterdag 16-03-2019 door Redactie|KN


IJsselmuiden - Het voorjaar is in aantocht!! Je kunt het overal aan merken: de dagen worden langer, langzamerhand wordt het minder koud en de vogels zingen hun lentelied. Hoewel het soms nog wat fris is, geeft de natuur toch aan dat de dikke jassen en truien gauw definitief de kast in kunnen.

Gepubliceerd op zaterdag 16-03-2019 door Redactie|KN


Genemuiden - De gifbeker voor SC Genemuiden schijnt helemaal leeg te moeten, opnieuw wist het niet te winnen en de 1-3 nederlaag tegen v.v. DUNO maakten het dat de thuisclub zich echt zorgen moet gaan maken nu de afstand tot directe degradatie nog maar slechts vijf punten bedraagt.

Gepubliceerd op zaterdag 16-03-2019 door Redactie|KN
Stop laden artikelen

Weer Gaellemuun:

ma 18 mrt /
6
di 19 mrt / 11°
8
wo 20 mrt / 14°
6
www.zwartewaterweer.nl

Advertenties:

Foto van de dag:

Advertenties: