MENU
Nieuws plaatsen

Nieuwstip: redactie@gaellemuun.nl |  WeTransfer |       


Donderdag 13 mei 2021 Algemeen:

Pilot openstelling schoolplein Maarten Lutherschool Genemuiden

Schoolplein kan oplossing zijn voor beperkte speelmogelijkheden in Genemuiden Noordoost

Genemuiden - Tot 1 juli 2021 is het plein van de Maarten Lutherschool buiten de schooltijden open om te spelen. De Maarten Lutherschool en de gemeente Zwartewaterland hebben tot deze proef besloten omdat er weinig speelmogelijkheden zijn in de kern van Genemuiden en Genemuiden Noordoost. De huizen zijn dicht op elkaar gebouwd en de straten smal met geparkeerde auto’s. Na deze periode kijken gemeente, de Maarten Lutherschool en de buurt of het schoolplein permanent open kan blijven. Wethouder Maarten Slingerland: “Ik ben erg blij met de samenwerking met de Maarten Lutherschool. Ik hoop dat kinderen uit de buurt, en ook hun (groot)ouders veel plezier beleven aan de extra speel- en beweegruimte.”

Gepubliceerd op woensdag 12-05-2021 door Redactie|KN
Aanleg glasvezelnetwerk Hasselt gestart

Wethouder Slingerland zet eerste schop in de grond in Hasselt

Hasselt - De aanleg van het glasvezelnetwerk in Hasselt is definitief gestart. Vandaag hebben wethouder Maarten Slingerland en RENDO Fiber-directeur Bert Vos samen een eerste schop in de grond gezet. “Hiermee maken we Hasselt en onze gemeente weer een stukje aantrekkelijker voor wonen en werken’, zegt wethouder Maarten Slingerland.

Gepubliceerd op woensdag 12-05-2021 door Redactie|KN


Boomhut van groep 7 van De Toermalijn ‘favoriet’ van de stad

Bijna 600 uitgebrachte stemmen op aanvragen Stadscheques Hasselt

Met 12,4 % van de stemmen is het idee van groep 7 van De Toermalijn de “favoriet” van de stad. Zij krijgen een Stadscheque van € 2.500,- voor een uitdagende maar veilige boomhut, met lange picknickbank in het Van Stolkspark. Wethouder Rietman overhandigde vanmiddag de enthousiaste klas hun Stadscheque. Ook verraste hij ze met een extra prijs. Samen met een illustrator gaat de klas de boomhut ontwerpen. En zij mogen meedenken over de inrichting van het park. Ook de andere genomineerden kregen vandaag een Stadscheque uitgereikt. Wethouder Harrie Rietman: “Ik ben trots op zo veel stadsbewegers en betrokkenheid in Hasselt. En blij verrast door het enthousiasme van onze jonge inwoners. Dat zijn toch de stadsbewegers van de toekomst.”

Gepubliceerd op dinsdag 11-05-2021 door Redactie|KN


De provincie heeft uitdaagrecht, oftewel het Right to Challenge ingevoerd. Inwoners kunnen hierbij uitvoerende taken van de provincie overnemen als zij denken het slimmer, beter, goedkoper of anders te kunnen doen. Hiermee wordt de overheid ‘uitgedaagd’. Initiatieven die worden goedgekeurd kunnen daadwerkelijk worden uitgevoerd.

Gepubliceerd op maandag 10-05-2021 door Redactie|KN


Ziepe (Zeep)

Wekelijks gedicht van de Taelkrink in het dialect.

Gaellemuun - Elke week publiceert www.gaellemuun.nl een gedicht in het dialect met een afbeelding uit de serie 'met Gerak en Gerei'. Deze gedichten zijn eerder gepubliceerd in de Stadskoerier, maar zijn ook in boekvorm uitgegeven.

Deze week nummer 33 een gedicht van: Gera van Lente

Gepubliceerd op maandag 10-05-2021 door Redactie|KN


Stop laden artikelen

Weer Gaellemuun:

www.zwartewaterweer.nl

Advertenties:

Foto van de dag:

Advertenties: