MENU
Nieuws plaatsen

Nieuwstip: redactie@gaellemuun.nl |  WeTransfer |       


Dinsdag 18 december 2018 Algemeen:Zwartewaterland - Op 17 januari kunt u als huiseigenaar gratis deelnemen aan een workshop Energieneutraal Verbouwen. Heeft u verbouwplannen of wilt u aan de slag met het energieneutraal maken van uw woning? Dan is deze workshop echt iets voor u. Er wordt aandacht besteed aan maatregelen, kosten en financiering. Ook kunt u zich opgeven voor vervolgactiviteiten.

Gepubliceerd op dinsdag 18-12-2018 door Redactie|KN


Laat Stichting Ontmoeting uw kerstkaarten bezorgen

Let op: nog tot en met vrijdag 16.00 uur aanleveren

Genemuiden - Ook dit jaar organiseert het comité IJssel/Zwartewater van Stichting Ontmoeting de bezorging van kerstkaarten. De kaarten worden voor de feestdagen bezorgd, in Genemuiden, Grafhorst, ’s-Heerenbroek, IJsselmuiden, Kampen, Mastenbroek en Wilsum. Alleen kaarten met deze postcodes zijn geldig: 8261 t/m 8266, 8267 AA, AB, AC, 8271, 8274, 8275, 8277, 8281, 8293 en 8044 PE/PC. Kaarten met een postbusnummer kunnen niet worden bezorgd.

Gepubliceerd op dinsdag 18-12-2018 door Redactie|KN


Jamsessie nu al volgeboekt!

Aantal aanmeldingen overtreft alle verwachtingen.

Genemuiden - Op 30 maart 2019 wordt in d’Overtoom te Genemuiden weer een nieuwe editie gehouden van de Jamsessie, een muzikaal evenement waarbij een podium wordt geboden aan iedereen die het leuk vindt om in bekende, of minder bekende formaties met elkaar muziek te maken. Aan instrument of stijl worden geen beperkingen gesteld.

Gepubliceerd op dinsdag 18-12-2018 door Redactie|KN


Genemuiden - CDA Lijsttrekker Eddy van Hijum heeft er tijdens een werkbezoek aan drukkerij Zalsman in Zwolle bij staatssecretaris Keijzer nogmaals op aangedrongen in het voorjaar van 2019 de Regiodeal met de regio Zwolle te sluiten. “Gemeenten in de regio Zwolle, onderwijsinstellingen en de provincie Overijssel willen fors investeren in om- en bijscholing van mensen, zodat vacatures bij MKB-bedrijven vervuld kunnen worden en ook kwetsbare groepen kunnen meedoen op de arbeidsmarkt. Ik vind echt dat Zwolle nu aan de beurt is. Deze regiodeal gaat grote positieve impact hebben op de regio Zwolle”, aldus een vastberaden Van Hijum.

Gepubliceerd op maandag 17-12-2018 door Redactie|KN


Genemuiden - Hart voor Hem’ is een christelijke mannenbeweging die inspirerende activiteiten in een ongedwongen setting organiseert om mannen handvatten en inspiratie te geven om dichter bij het hart van de Vader te komen. Wij geloven dat Zijn liefde de enige kracht op deze wereld is die in staat is om het hart van een mens (en daarmee dus ook gewoontes en gedrag) te veranderen.

Gepubliceerd op maandag 17-12-2018 door Redactie
Piet en Grietje van Eijken-Tibben 60 jaar getrouwd

Burgemeester Bilder feliciteert diamanten echtpaar

Genemuiden - Op 17 december 1958 stapten Piet van Eijken en Grietje Tibben in het huwelijksbootje in het gemeentehuis in Zwartsluis. Exact zestig jaar later ging burgemeester Bilder bij het echtpaar op bezoek om hen te feliciteren met hun diamanten huwelijksjubileum.

Gepubliceerd op maandag 17-12-2018 door Redactie
Genemuiden - In januari organiseert SCEG nogmaals de cursus ‘Bronzen beeldje maken’. Het aantal aanmeldingen voor de decembercursus was dermate groot dat een aantal deelnemers teleurgesteld moesten worden. Reden voor SCEG om de cursus in januari te herhalen. Voor de nieuwe cursus is nog een beperkt aantal plaatsen vrij.

Gepubliceerd op maandag 17-12-2018 door Redactie


Genemuiden - Er hebben zich al 14 teams gemeld  voor de traditionele Ruutnacht. Het gezellige volleybaltoernooi in d’ Overtoom dat op vrijdag 4 januari van het nieuwe jaar plaatsvindt. In en rond d’Overtoom, op verjaardagsfeestjes, op schoolpleinen, bij supermarkten en misschien wel bij de fitness wordt het op handen zijnde nachtvolleybaltoernooi al besproken: Wie zit er rond drie uur ’s nachts aan de winnaarstafel in d’Overtoom?

Gepubliceerd op maandag 17-12-2018 door Redactie


‘t Poldertien

Wekelijks gedicht van de Taelkrink in het dialect.

Gaellemuun - Elke week publiceert www.gaellemuun.nl een gedicht in het dialect met een foto uit de serie 'Gaelledichies'. Deze gedichten zijn eerder gepubliceerd in de Stadskoerier, maar zijn ook in boekvorm uitgegeven.

Deze week een gedicht van Willem Mateboer

Gepubliceerd op maandag 17-12-2018 door Redactie|KN


Stop laden artikelen

Weer Gaellemuun:

di 18 dec /
7
wo 19 dec /
6
do 20 dec /
6
www.zwartewaterweer.nl

Advertenties:

Foto van de dag:

Advertenties: