MENU
Nieuws plaatsen

Nieuwstip: redactie@gaellemuun.nl |  WeTransfer |       


Donderdag 21 maart 2019 Algemeen:

Genemuiden - Woensdag 10 april om 19:30 is Café D’Olde Soldoat de locatie van een voorronde van het Open Nederlands Kampioenschap Poker. Verspreid over heel Nederland worden er 150 voorrondes gespeeld met als doel het halen van de landelijke finale. Het Open Nederlands Kampioenschap Poker maakt het mogelijk voor alle pokerliefhebbers om mee te doen aan een laagdrempelig toernooi.

Gepubliceerd op donderdag 21-03-2019 door Redactie|KN


SGP opnieuw grootste partij in Zwartewaterland

Forum v. Democratie grootste winnaar

Genemuiden - Woensdagavond laat werden de uitslagen van de gemeenteraadsverkiezingen bekend. De SGP is opnieuw de grootste partij in Zwartewaterland met 24,2% van de stemmen. 1,5% minder dan de vorige verkiezingen, en de Christenunie is met 20% de tweede partij.

Gepubliceerd op donderdag 21-03-2019 door Redactie|KN


Wethouder Gerrit Knol zet de stembus op zijn kop
foto: Klaas Noordstra

Genemuiden - Éven voor negen uur is er nog een laatste stemmer in de Eben Haëzerschool, daarna is het afgelopen. Wethouder Gerrit Knol houd een kort overleg, en daarna worden stembussen van de provinciale staten en de waterschapsverkiezingen uit elkaar gehaald.

Gepubliceerd op woensdag 20-03-2019 door Redactie|KN


Basiscursus fotografie bij Fotoclub Genemuiden

Dinsdag 7 mei is de eerste avond in de clubruimte.

Genemuiden - In de basiscursus leert u de instellingen van de camera en wat u hier mee kunt doen, we behandelen het diafragma, sluitertijd, ISO waarde, histogram, objectieven en we leren u iets over compositie. De cursus wordt gegeven in 5 avonden. Dit is op de dinsdagavond en vindt plaats in de studio van de fotoclub. Tijdens de cursus krijgt u een paar opdrachten die u thuis kunt uitvoeren op de volgende cursusavond worden de resultaten bekeken.

Gepubliceerd op woensdag 20-03-2019 door Redactie|KN


Vandaag stemmen voor provinciale staten en het waterschap

Stembureaus open van 7.30 tot 21.00 uur

Stembureau in de Eben Haëzerschool
foto: Klaas Noordstra

Genemuiden - Vandaag kan er worden gestemd voor de provinciale staten en het waterschap. Stemgerechtigden hebben een stempas ontvangen van de gemeente Zwartewaterland en kunnen in één van de stemlokalen hun stem uitbrengen.

Gepubliceerd op dinsdag 19-03-2019 door Redactie|KN
Genemuiden - In december deed de gemeente Zwartewaterland een oproep voor steunouders. Steunouders zorgen vrijwillig één of twee dagdelen in de week voor een kind van een ander om de ouders tijdelijk te ontlasten. De ouder van het kind kan zo energie opdoen of andere zaken regelen. De kinderen komen uit kwetsbare gezinnen die geen beroep kunnen doen op eigen familie of vrienden.

Gepubliceerd op woensdag 20-03-2019 door Redactie|KN


Genemuiden - Leerlingen van het Agnieten College in Zwartsluis hebben een project gedaan over afval, de plasticsoep en hun eigen verantwoordelijkheid hierin. Als onderdeel hiervan moesten de leerlingen een onderzoek doen naar zwerfafval in de eigen omgeving en een oplossing bedenken voor dit probleem.

Gepubliceerd op woensdag 20-03-2019 door Redactie|KN
Genemuiden - Op 28 maart 2019 start de cursus positief opvoeden voor ouders van kinderen van nul tot twaalf jaar in Genemuiden. De cursus bestaat uit vier avonden en een slotavond en heeft tot doel om het opvoeden gemakkelijker te maken en om kinderen op een positieve manier in hun ontwikkeling te stimuleren.

Gepubliceerd op maandag 18-03-2019 door Redactie|KN


Verkiezingen: Hoe het vreselijk verkeerd ging in 1935…

Over Christelijke arbeiders en een pietluttige burgemeester. Ingezonden door Harrie Rieman.

Genemuiden - Dinsdag 14 Mei 1935 om ongeveer half elf meldde Klaas Huisman, machinist van het stoomgemaal aan de Kamperzeedijk, zich schoorvoetend op het gemeentehuis aan de Langestraat in Genemuiden. Het was de dag van de kandidaatstelling voor de gemeenteraadsverkiezingen, die zouden worden gehouden op 19 juni.

Gepubliceerd op maandag 18-03-2019 door Redactie|KN
De Oldeidskaemer

Wekelijks gedicht van de Taelkrink in het dialect.

Gaellemuun - Elke week publiceert www.gaellemuun.nl een gedicht in het dialect met een foto uit de serie 'Gaelledichies'. Deze gedichten zijn eerder gepubliceerd in de Stadskoerier, maar zijn ook in boekvorm uitgegeven.

Deze week nummer 22 een gedicht van Fem van Zandwijk: De Oldeidskaemer

Klik op de speler om het gedicht te horen

Gepubliceerd op maandag 18-03-2019 door Redactie|KN
Stop laden artikelen

Weer Gaellemuun:

do 21 mrt / 14°
7
vr 22 mrt / 18°
9
za 23 mrt / 13°
7
www.zwartewaterweer.nl

Advertenties:

Foto van de dag:

Advertenties: