MENU
Nieuws plaatsen

Nieuwstip: redactie@gaellemuun.nl |  WeTransfer |       


Zondag 27 september 2020 Algemeen:Genemuiden - Niet alleen de dames gaven acte de présence, ook de heren kwamen vandaag aan de beurt.  Voor de 'nieuwelingen mannen' ging het startschot om 12.00 uur en deze categorie ging  Stef Koning uit Hensbroek er met de winst vandoor, tweede werd Maxime Duba uit Alkmaar en derde Viego Thijsen uit Amstelveen.

Gepubliceerd op zaterdag 26-09-2020 door Aline Mateboer


Genemuiden - Vandaag staat Genemuiden en omstreken in het teken van de wielersport. De omloop van Noord-West Overijssel ging vanochtend op het industrieterrein van start met de 'nieuwelingen meisjes' en 'junior vrouwen'. Zij gingen met elkaar de strijd aan in de Grote Prijs Anna van de Breggen.

Gepubliceerd op zaterdag 26-09-2020 door Aline Mateboer


Zwartewaterland - Huishoudens in Zwartewaterland produceren steeds meer zonnestroom, zo blijkt uit gegevens van het CBS. Steeds meer woningeigenaren leggen zonnepanelen op het dak en deze wekken bij elkaar steeds meer stroom op. Het totale vermogen van de zonnepanelen op woningen in Zwartewaterland was vorig jaar 3.880 kW. Een groei van 39% ten opzichte van 2018. Dit komt overeen met het energieverbruik van circa 1000 huishoudens.

Gepubliceerd op vrijdag 25-09-2020 door Redactie|KN
Genemuiden - Oktober 2020 staat in het teken van het beleven en ervaring van onze maakcultuur en digitale cultuur. Provincie Overijssel onderstreept het belang hiervan en ondersteunt de maakactiviteiten tijdens de MaakMeeMaand, zodat kennis en verbreding van maakprocessen, nieuwe technieken en technologieën voor iedereen toegankelijk is.

Gepubliceerd op vrijdag 25-09-2020 door Redactie|KN


Van kapsters tot klanten!

Genemuider kappers roepen op tot voorzichtigheid.

Genemuiden - Beste klant zoals iedereen weet lopen de Corona besmettingen weer op, helaas! Wij, kappers van Genemuiden, willen u daarom vragen nog WEER voorzichtiger te worden. Wij hebben informatie in gewonnen bij de GGD, ANKO en de Kamer van koophandel!

Gepubliceerd op vrijdag 25-09-2020 door Redactie|KN


Genemuiden - In verband met het oplopende aantal besmettingen van het coronavirus zal burgemeester Eddy Bilder (Gemeente Zwartewaterland) zaterdagochtend om circa 11.00 uur bij Henk-Jan Overmars in de uitzending van Zwartewaterfm Actueel een corona-update geven.

Gepubliceerd op donderdag 24-09-2020 door Redactie|KN


Genemuiden - Beheerders van veenmosrietland en moerasheide in natuurgebied de Weerribben (Natura 2000) komen in aanmerking voor een vaarvergoeding. Belangrijke voorwaarde is dat de percelen uitsluitend per boot bereikt kunnen worden. Gedeputeerde Staten van Overijssel hebben hiervoor de subsidieregeling over natuur- en landschapsbeheer en het Natuurbeheerplan 2021 aangepast.

Gepubliceerd op donderdag 24-09-2020 door Redactie|KN


Zwartewaterlands Sport- en beweegakkoord een feit

Zoveel mogelijk mensen moeten kunnen sporten en bewegen

Genemuiden - Op 23 september 2020 is het Zwartewaterlands Sport- en beweegakkoord ondertekend. Sportaanbieders, verenigingen, scholen, maatschappelijke partners en de gemeente Zwartewaterland bundelen hun krachten om zoveel mogelijk mensen te laten sporten en bewegen. De buurtsportcoaches gaan samen met de betrokken verenigingen, scholen en partners aan de slag om aan dit akkoord uitvoering te geven.

Gepubliceerd op donderdag 24-09-2020 door Redactie|KN


Genemuiden - De top van installatiebedrijf Breman wist van het zwart geld-circuit bij de vestiging in Genemuiden en keurde het ook goed. Dat stelt de van oplichting verdachte directeur Goos van der K. in reactie op het bedrag van dik 1,4 miljoen euro dat het installatiebedrijf van hem eist. Breman vindt dat ‘schuld afschuiven’ door de ex-directeur.

Gepubliceerd op donderdag 24-09-2020 door Redactie|KN


Genemuiden - Van 6 tot en met 12 september is er door vrijwilligers van het Prinses Beatrix Spierfonds gecollecteerd in Genemuiden. Samen hebben zij een prachtige opbrengst van € 3402,46 opgehaald voor wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten.

Gepubliceerd op woensdag 23-09-2020 door Redactie|KN


Stop laden artikelen

Weer Gaellemuun:

zo 27 sep 12° / 16°
6
ma 28 sep 11° / 17°
6
di 29 sep 12° / 18°
6
www.zwartewaterweer.nl

Advertenties:

Foto van de dag:

Advertenties: