MENU
Nieuws plaatsen

Nieuwstip: redactie@gaellemuun.nl |  WeTransfer |       


Maandag 12 april 2021 Algemeen:Gemeente en ROVA doen proef om biodiversiteit te vergroten

Anders maaien voor gevarieerdere bermen en bloemenweiden met zeldzamere en bijzondere bloemen

Met de onthulling van een informatiebord markeerde wethouder Maarten Slingerland de start van een gezamenlijke proef van de gemeente Zwartewaterland en ROVA met anders maaien om de biodiversiteit te vergroten. “Om te zorgen dat insecten gedurende de seizoenen voldoende voedsel en schuilgelegenheid hebben, kiezen we heel bewust de tijden en locaties waarin we wel of niet maaien. Zo zorgen we dat altijd bloeiende bloemen en planten beschikbaar blijven voor de insecten in de buurt. Samen met ROVA onderzoeken we de komende vijf jaar de effecten van dit aangepaste maaien op de biodiversiteit.” geeft wethouder Maarten Slingerland aan.

Gepubliceerd op maandag 12-04-2021 door Redactie|KN


Verskeunige (Schoon ondergoed)

Wekelijks gedicht van de Taelkrink in het dialect.

Gaellemuun - Elke week publiceert www.gaellemuun.nl een gedicht in het dialect met een afbeelding uit de serie 'met Gerak en Gerei'. Deze gedichten zijn eerder gepubliceerd in de Stadskoerier, maar zijn ook in boekvorm uitgegeven.

Deze week nummer  29 een gedicht van: Gera van Lente

Gepubliceerd op maandag 12-04-2021 door Redactie|KN


Kampen - Non-profitorganisatie, De Karunia Foundation, gaat zich op zaterdag 17 april presenteren via een online-event vanuit de Bovenkerk in Kampen. Broers Hermen en Roderick van Arnhem uit Staphorst dragen op muzikale wijze bij aan deze avond.

Gepubliceerd op maandag 12-04-2021 door Redactie|KN


Weekendweerbericht voor 10 en 11 april

Een bewolkt en nat weekeinde.

Buienradar

Genemuiden - Het KNMI verwacht een bewolkt en nat weekeinde. Het is bewolkt en vooral in de noordelijke helft valt lokaal wat regen. In de loop van de ochtend gaat het ook in het zuiden regenen en deze regen breidt zich over de rest van het land uit. Het noorden wordt pas in de avond bereikt. De maximumtemperatuur ligt rond 7 à 8°C. De oost- tot noordoostenwind wordt matig, langs de kust en boven het IJsselmeer (vrij) krachtig.

Gepubliceerd op zaterdag 10-04-2021 door Redactie|KN
Lokale organisaties zetten liggelden in voor meer leefbaarheid en reuring in de kernen

Taken en verantwoordelijkheden passantenhavens Zwartewaterland overgedragen aan lokale org

De gemeente Zwartewaterland wil regie voeren en geen dingen doen die de samenleving zelf kan. Of die andere partijen beter kunnen doen. In overleg met lokale maatschappelijke organisaties is daarom besloten een aantal taken en verantwoordelijkheden rondom de passantenhavens zoals het innen van liggelden, over te dragen. De opbrengsten hiervan komen ten goede aan de samenleving en worden ingezet voor meer leefbaarheid en reuring in de kernen. Wethouder Slingerland: “Ik ben verheugd dat de lokale organisaties dit oppakken. Opnieuw laten inwoners zien dat ze echt van toegevoegde waarde willen zijn voor hun kern. Gemeenschapszin is daarbij de belangrijkste drijfveer.”

Gepubliceerd op vrijdag 09-04-2021 door Redactie|KN
Genemuiden - Van voor de Kerstdagen waren er voor de 2e periode een lange tijd niet veel activiteiten in t Olde Staduus. Alleen onze vaste huurders als Icare, de Bibliotheek, Philadelphia, kleine groepjes van 4 a 5 personen van hulporganisaties als Mee IJsseloevers, Jeugdzorg, maakten dankbaar gebruik van onze ruimten. Ook de marktkooplui wisten ons op dinsdag te vinden.

Gepubliceerd op vrijdag 09-04-2021 door Redactie|KN
Stop laden artikelen

Weer Gaellemuun:

www.zwartewaterweer.nl

Advertenties:

Foto van de dag:

Advertenties: