MENU
Nieuws plaatsen

Nieuwstip: redactie@gaellemuun.nl |  WeTransfer |       


Donderdag 4 juni 2020 Algemeen:

Genemuiden - Provinciale Staten hebben woensdag 3 juni nieuw beleid voor verblijfsrecreatie vastgesteld om minder vitale vakantieparken meer toekomstperspectief te bieden. Met dit beleid ontstaat meer vrijheid voor gemeenten om de kwaliteit aan de onderkant van de recreatiesector te verbeteren en om de woningbouwopgave te stimuleren.

Gepubliceerd op donderdag 04-06-2020 door Redactie|KN
Genemuiden - Afgelopen zaterdag stond de tweede vlucht op het programma voor de leden van P.V. de Snelvliegers. Dit keer vanuit Sittard (178 kilometer). Nadat vorige week Klaas de Lange de eerste plaatst opeiste met een duif die hij had gekregen van Peter Timmerman, moet Peter gedacht hebben, dat moeten die van mij ook kunnen. En zo gebeurde het zowaar dat Peter de eerste plaats vanuit Sittard pakt met een jaarling doffertje. En dat met een paar minuten voorsprong op de volgende duif, een twee-jarige doffer van Gerard Heutink.

Gepubliceerd op donderdag 04-06-2020 door Redactie


Zwartewaterland sluit zich aan bij de ‘Coalition of the willing’

Zwartewaterland steunt oproep om 500 alleenstaande vluchtelingen kinderen naar Nederland te halen

Zwartewaterland - De gemeente Zwartewaterland sluit zich aan bij de ‘Coalition of the willing’ en toont zich solidair met vluchtelingen en asielzoekers in de vluchtelingenkampen. Het college geeft hiermee gehoor aan de oproep van een raadsmeerderheid bestaande uit de fracties van CU, SGP, PvdA en CDA.

Gepubliceerd op woensdag 03-06-2020 door Redactie|KN


Gemeente sluit 2019 financieel positief af

Uitgaven Sociaal Domein en financiële gevolgen corona-crisis reden tot zorg

Genemuiden - De gemeente Zwartewaterland sluit het boekjaar 2019 af met een positief resultaat van € 1.027 miljoen. Toch is dit geen reden tot optimisme. De financiële marges worden steeds krapper. De uitkering van het Rijk loopt niet in de pas met de grote maatschappelijke opgaven op het gebied van de zorg, het in stand houden van voorzieningen, leefbaarheid en het inspelen op de klimaatverandering. In de Zomernota 2020 verwacht de gemeente dan ook een incidenteel tekort van € 394.000. Hierin zijn de gevolgen van de corona-crisis nog niet meegenomen. De gemeenteraad bespreekt de Jaarrekening 2019 op 11 juni en de Zomernota op 18 juni 2020.

Gepubliceerd op woensdag 03-06-2020 door Redactie|KN
Genemuiden - Op verzoek van de bewoners heeft de gemeente Zwartewaterland recent een aantal snelheid remmende drempels aangebracht in de Tagweg te Genemuiden. Daarnaast heeft de gemeente een aantal ‘verkeersmaatjes’ beschikbaar gesteld om het verkeer te wijzen op de gevaren die samenhangen met gemotoriseerd verkeer in een kinderrijke buurt. Bewoners van Tag, verenigd in ‘De juiste weg’ vragen al langere tijd aandacht voor de onveilige situatie op de Tagweg. Met het plaatsen van de drempels is een eerste stap gezet.

Gepubliceerd op dinsdag 02-06-2020 door Redactie|KN
De Boernleenbank

Wekelijks gedicht van de Taelkrink in het dialect.

Gaellemuun - Elke week publiceert www.gaellemuun.nl een gedicht in het dialect met een foto uit de serie 'Gaelledichies'. Deze gedichten zijn eerder gepubliceerd in de Stadskoerier, maar zijn ook in boekvorm uitgegeven.

Deze week nummer 85 een gedicht van J.v.Dalfsen-Fuite: De Boernleenbank

Klik op de speler om het gedicht te horen

Gepubliceerd op maandag 01-06-2020 door Redactie|KN


Genemuiden - Burgemeester Bilder vertelde tijdens zijn intervieuw op ZwartewaterFM donderdag 28 mei dat er toch weer 2 nieuwe besmettingen zijn in Zwartewaterland. De ellende is nog niet voorbij aldus de burgermeester. Gelukkig geen nieuwe sterfgevallen.

Gepubliceerd op donderdag 28-05-2020 door Redactie|KN


Genemuiden - We leven nog steeds in een soort boze droom en ondanks dat de regering wat versoepelingen heeft aangekondigd, zijn we nog steeds niet vrij om te gaan en te staan waar we willen. Zelf heb ik er geen problemen mee, maar ik zie en hoor om me heen dat er wel steeds meer mensen zijn die dat wel krijgen.

Onlangs stond er een gefrustreerde vrouw bij de groenteboer, die helemaal klaar was met het houden van afstand en het niet zo lang meer ging volhouden. Ze vond dat ze haar mening wereldkundig moest maken in de zaak van de groenteboer. Er ontbrandde een felle discussie tussen de voor- en tegenstanders van de anderhalve meter, waarbij ik moet zeggen dat de bewuste dame ver in de minderheid was, sterker nog, ze was de enige die niet zo goed kon omgaan met de regels. Ik heb me niet gemengd in de dialoog, ik laat dit in dit soort gevallen liever aan anderen over.

Gepubliceerd op donderdag 28-05-2020 door Aline Mateboer
Stop laden artikelen

Weer Gaellemuun:

do 04 jun 13° / 16°
6
vr 05 jun / 13°
4
za 06 jun / 15°
5
www.zwartewaterweer.nl

Advertenties:

Foto van de dag:

Advertenties: