MENU
Nieuws plaatsen

Nieuwstip: redactie@gaellemuun.nl |  WeTransfer |       


Vrijdag 3 juli 2020 Algemeen:

Promo orgelconcert Martin Mans

Genemuiden - Op 7 juli gaat Martin Mans op het Zwier van Dijk een orgelconcert te verzorgen. Om de mensen vast wat te enthousiasmeren heeft het orgelcomité een promofilmpje gemaakt.

Gepubliceerd op vrijdag 03-07-2020 door Redactie|KN
Genemuiden - Iedereen droomt er wel eens van om van je hobby of je sport je beroep te maken. Ook ik, ik heb diverse hobby’s maar in geen van deze hobby’s blink ik  dusdanig uit dat ik er mijn boterham mee zou kunnen verdienen.  

Eén van mijn hobby’s, het maken van taarten, is behoorlijk uit de hand gelopen en ik krijg regelmatig opdrachten om  voor anderen tegen betaling een taart te maken. Maar in principe moet er nog steeds geld bij, want de kosten van alle spullen die ik heb aangeschaft in de loop der tijd, wegen bij lange na niet op tegen de inkomsten. En nog maar niet te spreken van de vele tijd die er in gaat zitten. Maar ik heb er heel veel plezier in en dat is natuurlijk ook wat telt en hobby’s kosten nu eenmaal geld. 

Gepubliceerd op donderdag 02-07-2020 door Aline Mateboer


Genemuiden - Sinds twee jaar biedt de Maarten Lutherschool de DOE-klas aan leerlingen die praktisch begaafd zijn. Naast prakische taken op school willen wij graag de leerling praktijkervaring op laten doen buiten school. Zo zijn we in het afgelopen schooljaar op stage geweest bij de boswachter, een hovenier- en tuincentrum, een bouwbedrijf, een dierenasiel en bij boerderij het Kamperriet.

Gepubliceerd op donderdag 02-07-2020 door Redactie|KN


Genemuiden - Na de winst van vorige week, was het ook afgelopen zaterdag een herhaling van zetten op het podium. André Breman eiste wederom de eerste plaats op en het podium werd wederom compleet gemaakt door twee duiven van Gerrit Jan Beens. Dit keer werden de duiven gelost in Morlincourt/Noyon wat een afstand van zo’n 400 kilometer betekent. De duiven werden om 8:30u gelost en de eerste duif kwam met een snelheid van 112 kilometer per uur naar huis en werd om 12:03:53 geconstateerd.

Gepubliceerd op woensdag 01-07-2020 door Redactie|KN


Wethouder Slingerland opende samen met kinderen uit de buurt het speeltuintje
foto: Jannes van den Berg

Genemuiden - Vanmiddag hebben de kinderen uit de buurt van het pleintje aan de Trompstraat officieel het plein en de speeltuin geopend. Zij deden dat door een aantal ballonnen kapot te prikken.

Gepubliceerd op woensdag 01-07-2020 door Redactie|KN


Overijssel - De provincie Overijssel en twaalf Overijsselse gemeenten dienen een zienswijze in op de ontwerp Luchtvaartnota 2020-2050 van de rijksoverheid. In de nota beschrijft de minister van Infrastructuur en Waterstaat hoe zij de ontwikkeling van de luchtvaart in de komende dertig jaar voor zich ziet. De belangrijkste aandachtspunten in de zienswijze zijn dat de minister veel beter moet uitleggen waarom zij bepaalde keuzes maakt en welke effecten de keuzes hebben op de leefomgeving van de inwoners van Nederland. Ook wijzen de overheden op de kansen voor technologische en duurzame innovaties in de luchtvaart die Twente Airport en Technology Base Twente bieden.

Gepubliceerd op woensdag 01-07-2020 door Redactie|KN


Genemuiden - Ook weer zin aan een orgelconcert, gewoon in de kerk? Dan bent u D.V. dinsdag 7 juli welkom bij het orgelconcert op het Zwier van Dijk orgel. Die avond wordt voor de orgelliefhebber een feest van herkenning. Martin Mans speelt o.a. Aria op de G-snaar (Bach), Koekoek en Nagtegaal-concert (Händel), Toccata uit ‘Suite Gotique Boelmann en improvisaties van Mans zelf over ‘Van U wil ik zingen’, psalm 108 en Amazing Grace. Ook geeft de organist de gelegenheid enkele verzoeken tot improvisaties aan te dragen.

Gepubliceerd op woensdag 01-07-2020 door Redactie|KN


Hans Schemkes neemt afscheid van de Vogelaar.

Oproep aan alle Genemuidenaren om langs de route te gaan staan.

Genemuiden - Aan alle Genemuidenaren, (oud)ouders, (oud)leerlingen, (oud)collega's en iedereen die Hans Schemkes een warm hart toedraagt. Zoals heel veel mensen wel weten, neemt onze directeur Hans Schemkes, dit jaar afscheid van het onderwijs. Na bijna 37 jaar directeur bij ons geweest te zijn, gaat hij genieten van zijn welverdiende pensioen.

Gepubliceerd op dinsdag 30-06-2020 door Redactie|KN


Hasselt/Genemuiden - De politie heeft vanmorgen op het water bij de Zwolsedijk in Hasselt, een 53-jarige man uit de gemeente Zwartewaterland aangehouden. De aangehouden man wordt verdacht van poging doodslag. Bij de aanhouding gedroeg de man zich zodanig, dat voor afdreiging van gevaar de politie enkele waarschuwingsschot heeft gelost.

Gepubliceerd op dinsdag 30-06-2020 door Redactie|KN
Genemuiden - De eerste week na de (her)opening van de Dorcaswinkel is achter de rug en wat is het goed verlopen ondanks alle aanpassingen en beperkingen die noodgedwongen doorgevoerd moetsten worden. De aangepaste openingstijden naar 12 uur ipv 10 uur zorgden ervoor dat er veel klanten ‘s morgens onverrichter zake naar huis moesten keren. Daarom heeft Dorcas besloten om met ingang van 30 juni weer terug te gaan naar de vertrouwde openingstijd van 10 uur. Let op ! De ingang is nu aan de zijkant. Voordeur is nu alleen nog uitgang.

Gepubliceerd op maandag 29-06-2020 door Redactie|KN


Stop laden artikelen

Weer Gaellemuun:

vr 03 jul 13° / 21°
6
za 04 jul 15° / 20°
4
zo 05 jul 18° / 21°
5
www.zwartewaterweer.nl

Advertenties:

Foto van de dag:

Advertenties: