MENU
Nieuws plaatsen

Nieuwstip: redactie@gaellemuun.nl |  WeTransfer |       


Zaterdag 18 januari 2020 Algemeen:

Spelen, borrelen & babbelen in de Meente

De bewoners van de Meente speelden o.a Rummikub, Scrabble, Mens erger je niet en naruurlijk werd er gesjoeld

Er werd fanatiek gesjoeld in de Meente
foto: Albert Bouwknegt

Genemuiden - Team welzijn had vanmiddag een gezellige spelmiddag georganiseerd. Er werden spellen gespeeld zoals  Rummikub , Scrabble , Dammen en Mens erger je niet.

Gepubliceerd op vrijdag 17-01-2020 door Redactie|KN


Reinier van de Pol , de heer Pastoor van het Longfonds, en Margriet van der Haar

Genemuiden - 45 jaar geleden werd Margriet van der Haar vrijwilligsters van het Astmafonds, later veranderde de naam in Longfonds. Eerst was zij alleen collectante, de laatste 35 jaar was zij ook organisatrice van de Longfondscollecte in Genemuiden. Gesteund door 65 mede-collectanten werd er elk jaar voor het werk van het Longfonds een groot bedrag opgehaald. Omgerekend komt het totale collectegeld in 45 jaar in de buurt van € 150.000 !

Gepubliceerd op vrijdag 17-01-2020 door Redactie|KN


Tijdelijk monument Levenslicht in Hasselt en Zwartsluis

Zwartewaterland sluit aan bij landelijke herdenking Holocaust

Hasselt / Zwartsluis - Op 27 januari 2020 is het vijfenzeventig jaar geleden dat concentratie- en vernietigingskamp Auschwitz werd bevrijd. Wereldwijd wordt daar bij stilgestaan. Om de Holocaustslachtoffers uit onze gemeente te gedenken, is van 24 januari tot en met 2 februari het tijdelijke Holocaustmonument Levenslicht te zien bij de Joodse begraafplaatsen in Hasselt en Zwartsluis. Rondom Levenslicht organiseert Stichting Herdenking Joods Leven Zwartewaterland op beide locaties een bijeenkomst. Het monument maakt deel uit van een landelijk project van het Nationaal Comité 4 en 5 mei waaraan meer dan 150 Nederlandse gemeenten deelnemen. Zo staat Nederland gezamenlijk stil bij de Holocaust.

Gepubliceerd op vrijdag 17-01-2020 door Redactie|KN


Genemuiden - De gemeente Zwartewaterland start in samenwerking met netwerkpartners en de kerken uit Zwartewaterland het project ‘Maak je har(d)t voor je relatie’. Het project richt zich op het voorkomen van relatiebreuken en op het beperken van de gevolgen ervan. Er is bijvoorbeeld aandacht voor hoe je een relatie leuk kunt houden en hoe je met relatieproblemen kunt omgaan. Maar ook hoe om te gaan met een relatiebreuk als er kinderen bij betrokken zijn.

Gepubliceerd op donderdag 16-01-2020 door Redactie|KN


Hasselt - Ter hoogte van de kruising Zandvoortweg en Terwee past Schagen Infra in opdracht van de gemeente Zwartewaterland de aansluiting op de Vaartweg N377 aan. De werkzaamheden starten op maandag 20 januari en duren naar verwachting tot begin april 2020. De werkzaamheden zorgen voor enige verkeershinder.

Gepubliceerd op donderdag 16-01-2020 door Redactie|KN
Genemuiden - Gedeputeerde Eddy van Hijum brengt vrijdag 17 januari een bezoek aan de Breman Installatiegroep in Zwolle. In het kader van zijn bedrijventour gaat Van Hijum in gesprek met de ondernemer om te horen wat er speelt.

Gepubliceerd op woensdag 15-01-2020 door Redactie|KN
Genemuiden - De firma Reinkemeier uit Rietberg (Duitsland) is als hoofdsponsor van het WK-telefoonboekbiljarten een belangrijke pijler onder het toernooi, maar de spelers die het bedrijf vorig jaar naar Genemuiden afvaardigde speelden slechts een bescheiden rol.

Gepubliceerd op woensdag 15-01-2020 door Redactie|KN
Samenwerken aan schone lucht leidt tot gezondere leefomgeving

Provincie Overijssel ondertekent Schone Lucht Akkoord met Rijk

Overijssel - Gedeputeerde Tijs de Bree heeft vanmiddag namens de provincie Overijssel het nationale Schone Lucht Akkoord ondertekend. In het akkoord staan afspraken om de luchtkwaliteit te verbeteren, en daarmee op nationaal niveau te komen tot 50% minder ziekte door luchtvervuiling in 2030.

Gepubliceerd op maandag 13-01-2020 door Redactie|KN


De IJscokærre

Wekelijks gedicht van de Taelkrink in het dialect.

Gaellemuun - Elke week publiceert www.gaellemuun.nl een gedicht in het dialect met een foto uit de serie 'Gaelledichies'. Deze gedichten zijn eerder gepubliceerd in de Stadskoerier, maar zijn ook in boekvorm uitgegeven.

Deze week nummer 65 een gedicht van Jentje van Dalfsen: De IJscokærre

Klik op de speler om het gedicht te horen

Gepubliceerd op maandag 13-01-2020 door Redactie|KN


Stop laden artikelen

Weer Gaellemuun:

vr 17 jan / 10°
6
za 18 jan /
7
zo 19 jan /
8
www.zwartewaterweer.nl

Advertenties:

Foto van de dag:

Advertenties: