MENU
Nieuws plaatsen

Nieuwstip: redactie@gaellemuun.nl |  WeTransfer |       


Maandag 8 maart 2021 Algemeen:De Overijsselse Vereniging van Krachtige Kernen (OVKK) verlegt de focus. Van een organisatie die burgerinitiatieven helpt bij de projectuitvoering naar belangenbehartiger van mensen en organisaties die zich inzetten voor de leefbaarheid op het platteland. “Juist weer terug naar de basis: we verbinden mensen, organisaties en initiatieven en we vragen aandacht voor de leefbaarheid bij beleidsmakers”, vertelt voorzitter Ilse Duursma enthousiast.

Gepubliceerd op maandag 08-03-2021 door Redactie|KN
Trefien (Metalen onderzetter)

Wekelijks gedicht van de Taelkrink in het dialect.

Gaellemuun - Elke week publiceert www.gaellemuun.nl een gedicht in het dialect met een afbeelding uit de serie 'met Gerak en Gerei'. Deze gedichten zijn eerder gepubliceerd in de Stadskoerier, maar zijn ook in boekvorm uitgegeven.

Deze week nummer  24 een gedicht van: Jannie Bakker

Gepubliceerd op maandag 08-03-2021 door Redactie|KN
Genemuiden toen: Genemuiden op een beurs in Utrecht.

Gemeente Genemuiden, de Oudheidskamer en het Tapijtmuseum in beeld.

Genemuiden - Ook deze week een serie oude foto's. Ook deze opnames zijn nooit eerder gepubliceerd. De foto's zijn gemaakt door Albert Bouwknegt, en door hem gedigitaliseerd. De foto's zijn gemaakt in 1992 volgens reakties op Facebook. De beurs heette 'Wegwijs'

Gepubliceerd op zaterdag 06-03-2021 door Redactie|KN


PvdA Zwartewaterland:Help de Horeca!

Initiatiefvoorstel afschaffen precario terrassen, reclame en luifels ingediend

Genemuiden - De raadsfractie van de PvdA Zwartewaterland heeft een initiatiefvoorstel bij de raad ingediend om dit jaar geen precario-belasting te heffen voor terrassen, reclame lichtbakken, zonneschermen en luifels om op die manier de Horeca die in zwaar weer verkeert een helpende hand te bieden.

Gepubliceerd op zaterdag 06-03-2021 door Redactie|KN


Weekendweerbericht voor 6 en 7 maart 2021

Zonnig, in het noorden ook wolkenvelden

Buienradar

Genemuiden - Het KNMI verwacht voor dit weekend zonnig weer maar in het noorden ook wolkenvelden.  In het midden en zuiden van het land begint de zaterdag helder en koud met lokaal matige vorst, bovendien komen in het westen van het land mistbanken voor. In de loop van de ochtend verdwijnen vorst en mistbanken en zijn er flinke perioden met zon.

Gepubliceerd op zaterdag 06-03-2021 door Redactie|KN
GGD IJsselland start vanaf dinsdag 9 maart een tijdelijke testlocatie in Genemuiden. Hier kunnen inwoners zich op corona laten testen. De locatie is tot stand gekomen in samenwerking met de Ondernemers Kring Genemuiden (OKG); in de testlocatie van OK Vitaal richt de GGD een eigen testlijn in. Deze is elke ochtend (met uitzondering van zondag) open van 09.00 – 12.00 uur. Inwoners van Zwartewaterland kunnen hier op afspraak terecht voor een - gratis - coronatest. Dit is een PCR-test waarvan de uitslag meestal binnen een dag bekend is. Werkgevers die hun medewerkers een sneltest willen laten doen, kunnen voor deze - betaalde - sneltest van 13.00 – 20.00 uur bij OK Vitaal terecht.

Gepubliceerd op vrijdag 05-03-2021 door Redactie|KN
Genemuiden - Door de coronacrisis krijgen sommige huishoudens te maken met een onverwachte en plotselinge terugval van hun inkomen. Hierdoor is het moeilijk om bijvoorbeeld de huur of hypotheek te blijven betalen. De woonlasten zijn vaak de grootste kostenpost in een huishouden. De overheid helpt inwoners die tegen deze problemen aanlopen met een noodmaatregel: De Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK). In onze gemeente gaat deze regeling binnenkort van start.

Gepubliceerd op vrijdag 05-03-2021 door Redactie|KN
Spelerswissel bij SC Genemuiden

Ryan van Lente verlengt, William Jansen keert terug. Job en Rik van Dalfsen vertrekken.

v.l.n.r.: Job van Dalfsen, Rik van Dalfsen, Ryan van Lente en William Jansen.
foto: Helmich Lubberts

Genemuiden - In 2019 kwam Ryan van Lente terug naar Genemuiden nadat hij 3 seizoenen voor IJVV had gespeeld. Na een jaar 2e elftal keerde hij dit seizoen terug bij Sportclub1 waar hij ook volgend seizoen te zien zal zijn. In 3 seizoenen SC1 kwam hij tot nu toe tot 31 wedstrijden.

Gepubliceerd op donderdag 04-03-2021 door Redactie|KN


Stop laden artikelen

Weer Gaellemuun:

www.zwartewaterweer.nl

Advertenties:

Foto van de dag:

Advertenties: