MENU
Nieuws plaatsen

Nieuwstip: redactie@gaellemuun.nl |  WeTransfer |       


Maandag 10 mei 2021 Algemeen:Genemuiden - Bij The Night Store is het ondanks de corona pandemie toch Luiemotte. Omdat de oude Genemuider traditie helemaal past bij de winkel startte Jacob Bakker een ludieke actie. Jonge slaapkopjes werden uitgedaagd om een mini Luiemotte te maken, en deze bij de winkel te bezorgen.

Gepubliceerd op zaterdag 08-05-2021 door Redactie|KN
Weekendweerbericht voor 8 en 9 mei

Geleidelijk bewolkt, vooral in de middag regen. Zondag later zonnig en warm

Buienradar

Genemuiden - Het KNMI verwacht voor vandaag zaterdag geleidelijk bewolkt, vooral in de middag regen. Op zondag wordt het later op de dag zonnig en warm.

Gepubliceerd op zaterdag 08-05-2021 door Redactie|KN


Genemuiden - Vandaag organiseerde de buurtsportcoach van Zwartewaterland een Freerunning clinic. Deze clinic werd aangeboden door Zero Freerunning. De groep startte bij de ijsbaan, en ging van daaruit naar verschillende plekken in Genemuiden om sportieve oefeningen te doen.

Gepubliceerd op vrijdag 07-05-2021 door Redactie|KN


Zwartewaterland - In Zwartewaterland zijn de afgelopen week 52 nieuwe besmettingen bijgekomen. Vorige week waren dat er 92. De meeste besmettingen zijn nog steeds in Genemuiden. De afgelopen week 31 vorige week 43. In Hasselt 12 en vorige week 34. In Zwartsluis de afgelopen week 9 vorige week 15.

Gepubliceerd op donderdag 06-05-2021 door Redactie|KN


Zwartewaterland - Afgelopen dagen is bij veel mensen verwarring ontstaan over het moment van opening van bibliotheken. Verschillende media gaven foutief aan dat: ‘[…] Volgens het oorspronkelijke routeplan had het demissionaire kabinet dit weekend willen besluiten om vanaf 11 mei meer mogelijk te maken. Het was het idee om pretparken, dierentuinen, bioscopen, bibliotheken en sportinstellingen onder gecontroleerde voorwaarden meer mogelijkheden te geven. Die stap durft het kabinet nu niet aan, vanwege de grote belasting van de ziekenhuizen […]. Ook in Zwartewaterland dachten een aantal inwoners dat onze vestigingen open zouden zijn. Helaas is dat niet het geval.

Gepubliceerd op donderdag 06-05-2021 door Redactie|KN


1 reactie.

Hasselt - “Uw inzet is van onmisbaar belang geweest deze uiterst onveilig voorgenomen verkeerssituatie te voorkomen.” Het is de slotzin van de dankbrief die statenleden ontvingen van Jan Bruinenberg. Met zijn burgercomité heeft Bruinenberg unaniem steun gekregen van de Provinciale Staten in de strijd tegen een verkeersonveilige uitrit in Hasselt. Verkeerswoordvoerder Hof van de ChristenUnie was in januari het eerste statenlid die ter plekke de situatie kwam bekijken en daarna vragen stelde aan Gedeputeerde Staten.

Gepubliceerd op donderdag 06-05-2021 door Redactie|KN


Corona vaccinatie voor mensen die jaarlijks een griepprik-oproep krijgen

Pas na ontvangst brief huisarts kun je een afspraak maken.

Krijg je elk jaar van je huisarts een uitnodiging voor de griepprik en ben je 18+? Dan val je onder de groep mensen met een medische indicatie. Je huisarts heeft je bij het RIVM aangemeld voor een coronavaccinatie. Vanaf donderdag 6 mei kun je een brief op de mat verwachten met een uitnodiging voor een coronavaccinatie. Je maakt de afspraak online of via het speciale landelijke telefoonnummer dat in de brief staat. Let op: via het regionale telefoonnummer van de GGD kan geen afspraak voor je ingepland worden.

Gepubliceerd op donderdag 06-05-2021 door Redactie|KN
Fondmannen Siem en karst Kolk verrassen vanuit Quievrain

Nieuws van PV de Snelvliegers Genemuiden

Genemuiden - Zaterdag was alweer de derde vitessevlucht voor de leden van PV de Snelvliegers. Dit keer vanuit Quievrain (295 km). Het leverde een verrassende winnaar op, namelijk fondmannen Siem en Karst Kolk, die de snelheidsmannen wisten te verrassen en de plaatsen 1 en 2 voor hun neus wegkaapten. En met 4 duiven bij de eerste 10 een prima uitslag neer hebben gezet. Het podium werd compleet gemaakt door André Roetman.

Gepubliceerd op woensdag 05-05-2021 door Redactie|KN
Stop laden artikelen

Weer Gaellemuun:

www.zwartewaterweer.nl

Advertenties:

Foto van de dag:

Advertenties: