MENU
Nieuws plaatsen

Nieuwstip: redactie@gaellemuun.nl |  WeTransfer |       


Woensdag 27 januari 2021 Algemeen:Genemuiden - Nu koren, (muziek)verenigingen, podia, musea en theaters voorlopig nog moeten inspelen op de coronamaatregelen, bieden provincie Overijssel en Cultuurfonds Overijssel een helpende hand. Per januari 2021 is de corona-investeringsregeling Kleine Culturele Initiatieven geopend. Stichtingen en verenigingen die werkzaam zijn op het gebied van cultuur in Overijssel én voldoen aan de algemene richtlijnen van het Prins Bernhard Cultuurfonds, kunnen €500 tot tot €2.500 aanvragen voor investeringskosten om de gevolgen van de coronacrisis het hoofd te bieden.

Gepubliceerd op dinsdag 26-01-2021 door Redactie|KN


Hoogstambrigade verrast wethouder Slingerland met 15 fruitbomen voor Manegepad Hasselt

Oude Nederlandse fruitrassen teruggeplaatst langs Manegepad Hasselt

Hasselt - Ook Hasselt krijgt dit jaar een aanvulling op de fruitbomen. Maarten Slingerland werd verrast door Jeroen Tersmette van de Hoogstambrigade met de symbolische overhandiging van vijftien fruitbomen voor het Manegepad in Hasselt. Wethouder Maarten Slingerland: “Ik ben blij verrast met het initiatief van de Hoogstambrigade. Met deze nieuwe aanplant behouden we een stukje, weliswaar jong, groen cultureel erfgoed voor Hasselt.” Afgelopen zaterdag hebben de leden van de Hoogstambrigade Zwartewaterland de fruitbomen aangeplant.

Gepubliceerd op dinsdag 26-01-2021 door Redactie|KN
Lied over Genemuiden in het Gaellemuniger dialect.
Opname en montage:Wout Bekendam

Genemuiden - Wout Bekendam presenteert vandaag een prachtig lied over Genemuiden in het Gaellemuniger dialect. Songtekst Vera en Wout Bekendam.

Gepubliceerd op maandag 25-01-2021 door Redactie|KN
Ramen van Herv. kerk in Zwartsluis vernield

Getuigen worden opgeroepen zich te melden.

Zwartsluis - Wijkagent Johan Bouma vraagt via Instagram hulp van de bewoners van Zwartsluis. Zondagavond 24 januari 2021 zijn er ramen vernield van de Hervormde kerk aan de Kerkstraat in Zwartsluis. Dit is vermoedelijk gebeurd met zwaar vuurwerk.

Gepubliceerd op maandag 25-01-2021 door Redactie|KN
Kruties (klappertjes)

Wekelijks gedicht van de Taelkrink in het dialect.

Gaellemuun - Elke week publiceert www.gaellemuun.nl een gedicht in het dialect met een afbeelding uit de serie 'met Gerak en Gerei'. Deze gedichten zijn eerder gepubliceerd in de Stadskoerier, maar zijn ook in boekvorm uitgegeven.

Deze week nummer 18 een gedicht van: Jannie Bakker

Gepubliceerd op maandag 25-01-2021 door Redactie|KN


Zwartewaterland - In Zwartewaterland is de eerste avond dat er een avondklok geldt rustig verlopen. "Veel mensen hadden een ontheffing. De mensen die geen ontheffing konden tonen werden voorzien van een proces-verbaal." zo laat wijkagent Johan Bouma weten op Instagram.

Gepubliceerd op zondag 24-01-2021 door Redactie|KN


Het is stil op straat in Genemuiden

Eerste avond van de avondklok

Genemuiden - Vanavond is de avondklok ingegaan. Van 21.00 uur tot 04.30 uur mag niemand zich op straat begeven zonder goede reden. Enkele uitzonderingen daargelaten, zoals bij een noodsituatie, als je zelf, een hulpbehoevend persoon of een dier dringende (medische) hulp nodig heeft, als je van je werkgever naar buiten moet, als je een aangelijnde hond uitlaat en zo zijn er nog een paar uitzonderingen.

Gepubliceerd op zaterdag 23-01-2021 door Aline Mateboer


Genemuiden - De TC van SC Genemuiden heeft de afgelopen competitie loze periode gebruikt om vooruit te kijken naar het volgend seizoen. Als gevolg hiervan is besloten om volgend seizoen de selectie op een aantal posities te verjongen. Hierdoor zullen de overeenkomsten met Omar Kavak, Martijn van der Laan en Patrick Jansen niet worden verlengd en de club op zoek gaat naar jongere alternatieven.

Gepubliceerd op zaterdag 23-01-2021 door Redactie|KN


Ook dit jaar geen mattenschippersrace in april.

Organisatie overweegt uitstel tot september / oktober

Genemuiden - De organisatie van de mattenschippersrace waar ook de Vijf Gebroeders al vaak aan heeft deelgenomen, laat weten dat de race ook dit jaar niet door kan gaan. De situatie rond de corona pandemie is alleen maar zorgelijker geworden.

Gepubliceerd op zaterdag 23-01-2021 door Redactie|KN
Stop laden artikelen

Weer Gaellemuun:

wo 27 jan /
6
do 28 jan /
5
vr 29 jan /
5
www.zwartewaterweer.nl

Advertenties:

Foto van de dag:

Advertenties: