MENU
Nieuws plaatsen

Nieuwstip: redactie@gaellemuun.nl |  WeTransfer |       


Zaterdag 4 april 2020 Algemeen:Genemuiden - "Maandag 6 april gaan wij beperkt open." zo meld hoveniersbedrijf Johan van Dijk op Facebook. "Het is voor een ieder van ons een zorgelijke tijd. Maar samen hopen we er toch het beste van te maken! Vooral nu merken we hoe fijn het is om even buiten te zijn. Al is het maar in eigen tuin of balkon. Daarom willen wij u toch de gelegenheid bieden om bij ons planten of andere tuinbenodigdheden te kopen. "

Gepubliceerd op zaterdag 04-04-2020 door Redactie|KN


Genemuiden - 2 mensen uit Hasselt, en 2 mensen uit Genemuiden zijn vandaag naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de huisartsen zijn er totaal nu 27 mensen naar het ziekenhuis gegaan. Er is vandaag 1 inwoner uit Hasselt overleden aan de gevolgen van het corona virus. Er zijn in Zwartewaterland nu 18 mensen overleden aan de gevolgen van corona.

Gepubliceerd op vrijdag 03-04-2020 door Redactie|KN


Genemuiden - Na zelf vele cruises gemaakt te hebben en heel veel inside verhalen gehoord te hebben van mijn broer, ook officier bij de Holland Amerika Lijn,  wilde ik nu het verhaal wel eens horen van een andere Genemuidiger die eveneens op een cruiseschip bij de Holland Amerika Lijn werkt. Momenteel ligt deze hele toeristische tak stil en liggen er tientallen cruiseschepen van alle rederijen ergens ter wereld voor de kant of op zee, en kan het personeel geen kant op, niet naar huis en niet op reis. 

Henk Jan de Boer (37), geboren en getogen in Genemuiden en momenteel woonachtig in Stadshagen was net een paar weken thuis voor de crisis uitbrak. Henk Jan is “Staff Chief Engineer” op de Nieuw Amsterdam en dat  is niet zo maar een baan. Hij is na de Chief Engineer ‘second in command’ van de technische afdeling waar zo’n 75 mensen werken en moet niet alleen  85.000 paarden in toom houden, maar ook zorgen dat  zo’n 3.000 mensen zich veilig kunnen wanen tijdens hun welverdiende vakantie.

Gepubliceerd op vrijdag 03-04-2020 door Aline Mateboer
Wie heeft de leukste beer?

Stem mee en win een lekkere chocolade paashaas.

Genemuiden - 'k Zag twee beren..... Nou ja, het waren er ruim 60!

Wat een leuk landelijk initiatief en ook in Genemuiden zijn er blijkbaar heel veel beren! Dit was aanleiding om zelf ook eens op 'berenjacht' te gaan. Ik heb er dus ruim 60 gefotografeerd en ik vraag me af wie nu de leukste beer in de vensterbank heeft zitten. 

Willen jullie stemmen op de leukste beer?

Gepubliceerd op donderdag 02-04-2020 door Aline Mateboer


Genemuiden - Nieuw! Heel gemakkelijk online boodschappen doen bij Knappie.nl. Albert Heijn Bart Knap in Genemuiden heeft sinds deze week een extra bezorgbus ingezet. Dit was hard nodig om te kunnen voorzien in de steeds groter wordende vraag naar het online boodschappen doen. Wat voorheen gemak was is nu voor sommigen zelfs noodzaak geworden.

Gepubliceerd op vrijdag 03-04-2020 door Redactie|KN


Genemuiden - De cijfers van de RIVM geven aan dat er vandaag 21 inwoners van Zwartewaterland in het ziekenhuis liggen of hebben gelegen. De afgelopen 24 uur zijn twee inwoners overleden aan het coronavirus. Hierin zijn nog niet de cijfers van de huisartsen meegenomen.

Gepubliceerd op donderdag 02-04-2020 door Redactie|KN
Genemuiden - De site van de RIVM geeft aan dat er geen nieuwe ziekenhuisopnames zijn in Zwartewaterland, maar volgens burgemeester Bilder is er toch iemand opgenomen. Ook zijn volgens het RIVM geen inwoners overleden aan corona, maar ook die informatie is niet juist. Een inwoner uit Hasselt is overleden volgens de informatie van de huisartsen.

Gepubliceerd op woensdag 01-04-2020 door Redactie|KN


Expeditie Vrijheid: nu met expeditie-vlogs

Juf Tabitha vertelt Overijssels spannendste oorlogsverhalen

Staand aan het spoor vertelt juf Tabitha over de eerste sabotage tegen de invallende Duitsers, 10 mei 1940

Wat doe je als je niet met je klas op expeditie kan, nu vrijheidsmaand april 2020 voor de deur staat? Je stuurt je juf op pad! Juf Tabitha van Dijk van groep 7 en 8 aan de Fontein in Kampen gaat in zes filmpjes op zoek naar de spannendste oorlogsverhalen uit Overijssel, geeft kaders en context en daagt leerlingen met creatieve opdrachten uit om zélf met deze verhalen aan de slag te gaan.

Gepubliceerd op dinsdag 31-03-2020 door Redactie|KN


De laatste jaren neemt de overlast van de eikenprocessierups enorm toe. Om de bestrijding van de eikenprocessierups te verbeteren heeft de provincie het initiatief genomen, samen met de 25 Overijsselse gemeenten, voor een provinciale aanpak. Dit plan voorziet in een goede onderlinge coördinatie en afstemming. Uitgangspunt is een betere beschikbaarheid van bestrijdingscapaciteit en- materieel en lagere bestrijdingskosten. Daarnaast voorziet het plan in voorlichting en communicatie naar de inwoners, maar ook naar betrokken overheden, terreinbeheerders en bestrijdingsdiensten. De daadwerkelijke bestrijding begint naar verwachting –afhankelijk van de weersomstandigheden- meteen na Pasen. De coronacrisis heeft hier geen invloed op.

Gepubliceerd op dinsdag 31-03-2020 door Redactie|KN


Stop laden artikelen

Weer Gaellemuun:

za 04 apr -1° / 15°
9
zo 05 apr / 20°
9
ma 06 apr / 21°
10
www.zwartewaterweer.nl

Advertenties:

Foto van de dag:

Advertenties: