MENU
Nieuws plaatsen

Nieuwstip: redactie@gaellemuun.nl |  WeTransfer |       


Woensdag 20 januari 2021 Algemeen:Het kabinet maakt zich grote zorgen om Britse variant van het coronavirus, die nog besmettelijker is dan het virus dat we al kennen. Daarnaast zijn er andere varianten van het virus waar zorgen over bestaan. Er zijn extra maatregelen nodig om die nieuwe varianten van het virus onder controle te krijgen. Daarom geldt vanaf vrijdag 22 januari een avondklok. (Let op: De Tweede Kamer moet zich nog buigen over het voorstel van het kabinet om een avondklok in te voeren). Bovendien scherpt het kabinet het advies voor bezoek aan: ontvang maximaal één persoon van 13 jaar of ouder per dag en ga maximaal één keer per dag ergens op bezoek. Ook worden extra beperkingen ingevoerd om het aantal internationale reisbewegingen tegen te gaan.

Gepubliceerd op woensdag 20-01-2021 door Redactie|KN


Eerste hoogstamboomgaard in Genemuiden stapje dichterbij

Wethouder Maarten Slingerland overhandigt symbolisch 13 fruitbomen aan Muiderheim

Genemuiden - Wethouder Maarten Slingerland heeft namens de Hoogstambrigade Zwartewaterland symbolisch 13 fruitbomen overhandigd aan Nienke Koekoek, locatiemanager van Muiderheim. Dit gebeurde op de locatie naast Muiderheim waar de bomen komen te staan. “Met het planten van deze bomen is een mooie stap gezet richting een groene beleving in Zwartewaterland. De gemeente streeft er naar alle inwoners een fijne plek te geven en iedereen mee te laten doen. Deze samenwerking is hier een mooi voorbeeld van,” aldus wethouder Maarten Slingerland. Binnenkort begint de gemeente met de voorbereiding. De hoogstambrigade plant vervolgens de dertien fruitbomen aan.

Gepubliceerd op dinsdag 19-01-2021 door Redactie|KN
Zwartewaterland organiseert webinar over duurzaam wonen en energiebesparing

Gratis advies over energiebesparende maatregelen

Genemuiden - Op dinsdag 2 februari 2021 organiseren de gemeente, duurzaamheidscombinatie DCZ en Energiek Zwartewaterland een online informatiebijeenkomst over de mogelijkheden om energie te besparen in huis. Wethouder Rietman: ‘De webinars over het verduurzamen van de eigen woning blijken in een behoefte te voorzien. Al driehonderd Zwartewaterlanders hebben in 2020 aan zo’n webinar meegedaan. Uit de evaluaties blijkt dat ze dit hoog waarderen en ook daadwerkelijk stappen nemen om hun woning te verduurzamen.’

Gepubliceerd op dinsdag 19-01-2021 door Redactie|KN
Genemuiden - Het bestuur van Sportclub Genemuiden roept voetbal-liefhebbertjes en hun ouders op: "Zoals je weet, is ook tijdens de corona-tijd zolang het kan ons kunstgrasveld beschikbaar om samen met je vriendjes en vriendinnetjes te komen voetballen. Wij van Sportclub Genemuiden vinden het dan ook mooi om te zien dat er overdag zoveel jongens en meisjes (zowel leden als ook niet leden) de gang naar onze sportaccommodatie weten te vinden."

Gepubliceerd op maandag 18-01-2021 door Redactie|KN
Veehouderijbedrijven in Overijssel met een hoge stikstofuitstoot, die nabij natuurgebieden zijn gelegen en willen stoppen, kunnen zich melden bij de provincie Overijssel. Vanaf 19 januari tot en met 28 februari 2021 staat de inschrijving voor de eerste tranche van de Rijksregeling open. Het gaat om de uitvoering van de “Regeling provinciale aankoop veehouderijen nabij natuurgebieden” die op 3 november 2020 door het Ministerie van LNV is gepubliceerd.

Gepubliceerd op maandag 18-01-2021 door Redactie|KN
Battolle (priktol)

Wekelijks gedicht van de Taelkrink in het dialect.

Gaellemuun - Elke week publiceert www.gaellemuun.nl een gedicht in het dialect met een afbeelding uit de serie 'met Gerak en Gerei'. Deze gedichten zijn eerder gepubliceerd in de Stadskoerier, maar zijn ook in boekvorm uitgegeven.

Deze week nummer 17 een gedicht van: Riek van der Wulp

Gepubliceerd op maandag 18-01-2021 door Redactie|KN
Genemuiden - De inzameling van Douwe Egberts-waardepunten door de Voedselbank Zwartewaterland was zeer succesvol en leverde in totaal 330.000 punten op. Gedurende de maand december 2020 werd onder auspiciën van de Lionsclub Voorburg de negende landelijke Douwe Egberts-waardepuntenactie georganiseerd, waarbij Lionsclubs en Voedselbanken in het hele land punten inzamelden.

Gepubliceerd op zaterdag 16-01-2021 door Redactie|KN
Stop laden artikelen

Weer Gaellemuun:

wo 20 jan / 10°
5
do 21 jan / 10°
5
vr 22 jan /
7
www.zwartewaterweer.nl

Advertenties:

Foto van de dag:

Advertenties: