MENU
Nieuws plaatsen

Nieuwstip: redactie@gaellemuun.nl |  WeTransfer |       


Zondag 20 juni 2021 Algemeen:Weekendweerbericht voor 19 en 20 juni

Wolkenvelden, later van het zuiden uit enkele onweersbuien

Buienradar

Genemuiden - Het KNMI verwacht voor vandaag, zaterdag wolkenvelden, later van het zuiden uit enkele onweersbuien. Zondag overdag wordt het wisselend bewolkt.

Gepubliceerd op zaterdag 19-06-2021 door Redactie|KN
Genemuiden - Vanaf 22 juni is de brug over de Bermsloot vanaf de Benthemersteeg richting Tag in Genemuiden voor een periode van drie weken dicht in verband met werkzaamheden.

Gepubliceerd op donderdag 17-06-2021 door Redactie|KN


Hasselt - Groep 8 van CBS Het Anker bracht maandag 14 juni een bezoek aan het gemeentehuis. Daar spraken zij met burgemeester Bilder over het instellen van een kinder- of jeugdgemeenteraad. ‘1 januari is een mooie streefdatum voor de start van een Kinderraad’, aldus Bilder.

Gepubliceerd op donderdag 17-06-2021 door Redactie|KN


Wie zijn naasten wil helpen doet dat vaak vanuit een organisatie, (sport)vereniging of een stichting. Daar ontmoet je elkaar en kom je met elkaar in contact. Dat is ook de plek waar je hoort hoe het met iemand gaat. Lokale organisaties functioneren met dank aan de inzet van vrijwilliger meer en meer als sociaal vangnet voor wie dat nodig hebben.

Gepubliceerd op donderdag 17-06-2021 door Redactie|KN


Culturele fietsroute IJsselbiënnale met 27 beeldende verhalen van kunstenaars

Klimaat als inspiratiebron voor fietsroute Tij, Tijd en Tijdelijkheid

Een fietsroute van ruim 120 kilometer met 27 inspirerende verhalen van beeldend kunstenaars, die gaan over de impact van klimaatverandering op ons landschap. Dat is wat de IJsselbiënnale biedt aan Overijsselse en andere kunstliefhebbers. Deze kunstfietsroute kan van 18 juni tot en met 19 september gefietst worden.

Gepubliceerd op donderdag 17-06-2021 door Redactie|KN


Zwolsesteeg wordt een fietsstraat

Veiligheid fietser heeft prioriteit, de auto is ‘te gast’

Zwartewaterland - De Zwolsesteeg in Genemuiden wordt een fietsstraat. Op deze route heeft de veiligheid van de fietser prioriteit en is de auto “te gast”. De weg krijgt een fietspaduitstraling met roodbruin asfalt en de maximale rijsnelheid gaat omlaag naar 30 km/h. Wethouder Maarten Slingerland: “Met het fietsveiliger maken van de Zwolsesteeg gaat een lang gekoesterde wens in vervulling. Hiermee pakken we namelijk ook het te hard rijden op de Zwolsesteeg aan.”

Gepubliceerd op woensdag 16-06-2021 door Redactie|KN


RoosbergSports traint weer binnen

Vanwege versoepelingen is binnentrainen weer mogelijk

Kickboksen voor de Jeugd 5 t/m 10 jaar
foto: Klaas Noordstra

Genemuiden - Ook RoosbergSports traint weer binnen. Zelfs met het mooie weer van de afgelopen dagen heeft binnen trainen de voorkeur, omdat dan ook alle hulpmiddelen beschikbaar zijn.

Gepubliceerd op dinsdag 15-06-2021 door Redactie|KN


Genemuiden - Hoe staat Overijssel er op dit moment voor? In een serie persoonlijke interviews maken de zeven bestuurders van de provincie ‘de tussenbalans’ op. Ze kijken terug op de afgelopen twee jaar na de provinciale verkiezingen en blikken vooruit op de nog resterende twee jaar. “Ik heb de indruk dat we al veel plannen hebben gerealiseerd”, zegt Commissaris van de Koning Andries Heidema. “En dat is een knappe prestatie, want corona en de stikstofcrisis maakten het ons niet makkelijk.”

Gepubliceerd op dinsdag 15-06-2021 door Redactie|KN


ZWARTEWATERLAND – De kiesvereniging van de SGP Zwartewaterland heeft dhr. M (Maarten) Slingerland gekozen als lijsttrekker van de Staatkundig Gereformeerde Partij voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022. Maarten is 39 jaar, getrouwd en mocht samen met zijn vrouw vijf kinderen ontvangen. Tijdens de vorige verkiezingen voor de gemeenteraad was hij ook lijsttrekker. Momenteel is hij wethouder en 2e locoburgemeester van de gemeente Zwartewaterland met onder meer financiën, verkeer, onderwijs en jeugdzorg in zijn portefeuille.

Gepubliceerd op dinsdag 15-06-2021 door Redactie|KN


Mangels (Toncillen)

Wekelijks gedicht van de Taelkrink in het dialect.

Gaellemuun - Elke week publiceert www.gaellemuun.nl een gedicht in het dialect met een afbeelding uit de serie 'met Gerak en Gerei'. Deze gedichten zijn eerder gepubliceerd in de Stadskoerier, maar zijn ook in boekvorm uitgegeven.

Deze week nummer 38 een gedicht van: Riek van der Wulp

Gepubliceerd op maandag 14-06-2021 door Redactie|KN
Brandweer redt een hondje uit de binnenhaven

Update: De eigenaar van de hondjes heeft zich gemeld. Ze zijn weer thuis.

Genemuiden - De brandweer van Genemuiden kreeg zondagmorgen al vroeg een melding in verband met een dier te water. Toeristen die in de binnen haven lagen met de boot vonden een hondje in het water welke ze er niet uit kregen.

Gepubliceerd op zondag 13-06-2021 door Redactie|KN


Stop laden artikelen

Weer Gaellemuun:

www.zwartewaterweer.nl

Advertenties:

Foto van de dag:

Advertenties: