MENU
Nieuws plaatsen

Nieuwstip: redactie@gaellemuun.nl |  WeTransfer |       


Maandag 15 oktober 2018 Algemeen:

Burgemeester Bilder opende het kunstmuseum samen met Sophie van de Weerd
foto: Jannes van den Berg

Genemuiden - Een bijzondere dag op de Bogermanschool vandaag. Na weken voorbereiding ging vandaag het kunstmuseum open. Burgemeester Bilder opende samen met Sophie van de Weerd de tentoonstelling in de school vanmiddag.

Gepubliceerd op maandag 15-10-2018 door Redactie|KN


Ennekien van Mærtn

Wekelijks gedicht van de Taelkrink

Gaellemuun - Elke week publiceert www.gaellemuun.nl een gedicht in het dialect met een foto uit de serie ‘Meinsn van Veurbi-j’. Deze gedichten zijn eerder gepubliceert in de Stadskoerier, maar zijn ook in boekvorm uitgegeven.

Inmiddels hebben we alle 150 gedichten gepubliceerd. Vanaf volgende week starten we met een andere serie van de Taelkrink die ook al eens is gepubliceerd. Vanaf volgende week op gaellemuun.nl: Gaelledichies. Gedichten over een bijzondere plek in Genemuiden compleet met foto.

Deze week een gedicht van Jentje van Dalfsen

Gepubliceerd op maandag 15-10-2018 door Redactie|KN


Genemuiden - Op Natuurderij Keizersrande bij Deventer lanceerde gedeputeerde Monique van Haaf samen met ondernemer Annette Harberink vanmiddag de website www.buitenkansenoverijssel.nl. De site dient als inspiratie en stappenplan voor inwoners en ondernemers om ook zelf actie te ondernemen in het buitengebied.

Gepubliceerd op maandag 15-10-2018 door Redactie|KN
Genemuiden - SC Genemuiden heeft het moeilijk in deze fase van de competitie, de uitwedstrijd tegen SVZW eindigde in een 2-1 nederlaag en opnieuw werd het een duel wat zeer moeizaam verliep voor Sportclub. Dat SVZW als winnaar uit de bus kwam was dan misschien helemaal niet zo verwonderlijk, het was gretiger dan SC Genemuiden en kende eigenlijk weinig problemen met een onsamenhangend spelend Sportclub.

Gepubliceerd op zaterdag 13-10-2018 door Redactie|KN


Toneelvoorstellingen gaan niet door.

Wegens familieomstandigheden moet Toneelgroep Genemuiden de voorstellingen annuleren.

Genemuiden - "Bestuur en Leden Toneelgroep Genemuiden maken bekend, dat na de eerste 2 tegenvallers nu ook een 3e tegenvaller zich aanmeldt. Door familieomstandigheden moest een der spelers zijn rol teruggeven. We wensen hem en zijn familie alle sterkte toe in deze moeilijke tijd." zo laat Toneelgroep Genemuiden weten.

Gepubliceerd op zaterdag 13-10-2018 door Redactie|KN


Vijf jarig jubileum jeugdhonk 3:16
Opname en montage:Roelof Jan Wentink

Genemuiden - Vorig weekend vierde jeugdhonk 3:16 zijn vijf jarig jubileum. Roelof Jan Wentink maakte voor de gelegenheid een video van het feest in 'tOlde Staduus.

Gepubliceerd op zaterdag 13-10-2018 door Redactie|KN


Werkzaamheden rotonde bij Hasselt in beeld

Nieuwe dronebeelden van het aansluiten van de rotonde op 13 oktober

Het aansluiten van de rotonde bij Hasselt in Beeld op zaterdagmorgen
Opname en montage:Klaas Noordstra

Hasselt - Gisteravond (vrijdag) is de aannemer begonnen met het aansluiten van de rotonde bij Hasselt. Vanuit Genemuiden is Hasselt en Zwolle tijdens de werkzaamheden niet bereikbaar via de Nieuwe weg.

Er zijn diverse omleidingsroute's ingesteld richting Hasselt en Zwolle. Richting Zwartsluis kan via het veer welke aangepaste vaartijden heeft. Vrijdag én zaterdag vaart het veer van 6:00-0:00 uur.

Gepubliceerd op zaterdag 13-10-2018 door Redactie|KN


Stop laden artikelen

Weer Gaellemuun:

ma 15 okt 12° / 24°
8
di 16 okt 10° / 24°
9
wo 17 okt 10° / 21°
8
www.zwartewaterweer.nl

Advertenties:

Foto van de dag:

Advertenties: