MENU
Nieuws plaatsen

Nieuwstip: redactie@gaellemuun.nl |  WeTransfer |       


Donderdag 9 juli 2020 Algemeen:

Kampen - Kunt u óók zo van genieten, dat oude vertrouwde geluid van het Kamper Hinsz-orgel? Romantische programma’s, waarop zowel koraalbewerkingen als goede literatuurstukken staan. Toegankelijke organisten, die het orgel in al z’n facetten laten klinken… Dan is de Bovenkerk op woensdag- en zaterdagavond in de maanden juli en augustus voor u en jou de ‘place-to-be’!

Gepubliceerd op donderdag 09-07-2020 door Redactie|KN
Genemuiden - Als gevolg van slechte weersomstandigheden was het volgens de deskundigen niet mogelijk om de duiven op zaterdag of zondag te lossen in Fay aux Loges. De vlucht werd uitgesteld naar maandag. Maandagmorgen om 7:00u werden de duiven eindelijk gelost en konden ze na 4 nachten mand (met goede verzorging) huiswaarts vliegen.

Gepubliceerd op woensdag 08-07-2020 door Redactie|KN


Genemuiden - Wist u dat Genemuiden een heuse profwielrenner heeft voortgebracht? 

Pascal Eenkhoorn is nog maar 23 jaar, maar kan al een aantal jaren de kost verdienen met zijn sport. Hij zit zelfs in één van de meest gerenommeerde wielerploegen ter wereld, namelijk team Jumbo Visma. Zijn ploeggenoten zijn bijvoorbeeld Tom Dumoulin (o.a. winnaar van de Giro d'Italia), Steven Kruijswijk en Wout Van Aert, beslist geen kleine jongens.  

Nu er in het corona tijdperk geen wedstrijden zijn en Pascal niet dagelijks  in Europa rondreist en zich van de ene wedstrijd naar de andere wedstrijd haast, heeft hij wat vaker tijd om zijn ouders in Genemuiden te bezoeken.

Johan Cruijff zei het al: 'Elk nadeel heb zijn voordeel' en zo was het in deze tijd dus een stuk eenvoudiger om met Pascal af te spreken en hem thuis bij zijn ouders te interviewen.

Ik kwam erachter dat het leven als profwielrenner niet altijd over rozen gaat en dat je heel veel moet doen en heel veel moet laten om succesvol te zijn in je sport.

Lees mee met het verhaal van Pascal.

Gepubliceerd op dinsdag 07-07-2020 door Aline Mateboer
Kraggenburg - De Pluktuin heeft een divers assortiment vast bloemen en kruiden. Je mag zelf de mooiste bloemen knippen om je veldboeket samen te stellen. De materialen zijn aanwezig. Super leuk corona proof uitje. Komt U met meer, dan mogen er max. 8 mensen tegelijk in de pluktuin. Ook leuk voor kinderen.

Gepubliceerd op maandag 06-07-2020 door Redactie|KN


Overijssel - Voor werkgevers in Overijssel die maatregelen willen nemen om hun mobiliteitsbeleid te verbeteren, heeft de provincie Overijssel dit jaar een kwart miljoen euro subsidie beschikbaar. Hiermee wil de provincie werkgevers ondersteunen die door onder andere de coronacrisis maatregelen willen uitvoeren om hun mobiliteitsbeleid aan te scherpen. Gedeputeerde Bert Boerman: ‘De coronacrisis heeft een grote impact, ook op de werkgevers. Veel medewerkers hebben maanden lang thuis gewerkt. Door de versoepeling van de maatregelen merken we dat het woon-werk verkeer langzaam weer op gang komt. Naast het geschikt maken van werkplekken staan werkgevers ook voor een uitdaging op het gebied van mobiliteit van medewerkers. De provincie wil werkgevers helpen die concreet aan de slag willen met hun mobiliteitsbeleid. Met advies op maat en een subsidie, kunnen we samen verder werken aan een duurzame en flexibele mobiliteit.’

Gepubliceerd op maandag 06-07-2020 door Redactie|KN


't Keetdiekien

Wekelijks gedicht van de Taelkrink in het dialect.

Gaellemuun - Elke week publiceert www.gaellemuun.nl een gedicht in het dialect met een foto uit de serie 'Gaelledichies'. Deze gedichten zijn eerder gepubliceerd in de Stadskoerier, maar zijn ook in boekvorm uitgegeven.

Deze week nummer 90 een gedicht van Jentje van Dalfsen: 't Keetdiekien

Klik op de speler om het gedicht te horen

Gepubliceerd op maandag 06-07-2020 door Redactie|KN


Genemuiden - De dames en heren slagwerkers van Hasselts Fanfare waren voornemens om evenals vorig jaar af te reizen naar Duitsland voor deelname aan de Europese kampioenschappen in Rastede. Een muziekfestijn dat een weekendlang plaatsvindt en waar onder meer diverse mars- en showbands hun kunnen tonen. Voor de deelname in Rastede waren in 2019 ca. 60 muziekverenigingen en ca. 3000 muzikanten aangemeld. Zo ook de topdrumband uit Hasselt. Er werd toen een prachtige prijs behaald, de gouden medaille met bijzondere verdienste ook voor de tamboer-maitre Jan Worst.

Gepubliceerd op zondag 05-07-2020 door Redactie|KN


Genemuiden - "Vandaag was het dan zover;  de laatste werkdag voor onze collega Henk van den Belt." zo laten zijn collega's weten. "Na meer dan 50 jaar bij Vebe Floorcoverings BV gewerkt te hebben, is Henk met welverdiend pensioen gegaan. Om dit te vieren werd Henk vanochtend met een oldtimer opgehaald bij zijn huis en werd hij bij Vebe opgewacht door vele collega’s. Aan het eind van zijn laatste werkdag werd er buiten een erehaag gevormd door een grote groep collega’s en zijn familieleden om Henk voor een laatste keer uit te zwaaien."

Gepubliceerd op vrijdag 03-07-2020 door Redactie|KN


Stop laden artikelen

Weer Gaellemuun:

do 09 jul 14° / 18°
4
vr 10 jul 14° / 17°
6
za 11 jul / 19°
7
www.zwartewaterweer.nl

Advertenties:

Foto van de dag:

Advertenties: