MENU
Nieuws plaatsen

Nieuwstip: redactie@gaellemuun.nl |  WeTransfer |       


Woensdag 28 oktober 2020 Algemeen:Genemuiden - De Ondernemerskring (OK) Genemuiden roept werkgevers op om de handen ineen te slaan en samen gemeente Zwartewaterland te helpen. Nu de onlangs geopende corona-testlocatie OK Vitaal een week operationeel is, kan er opgeschaald worden. Vanaf vandaag kan de gemeente Zwartewaterland, ook niet OK-leden, gebruikmaken van de testlocatie via een werkgever.

Gepubliceerd op dinsdag 27-10-2020 door Redactie|KN
Wethouder Knol ondertekent Actieprogramma een tegen eenzaamheid

Genemuiden - Zwartewaterland gaat de toenemende eenzaamheid onder ouderen harder aanpakken. Wethouder Gerrit Knol zette daarom zijn handtekening onder het landelijke actieprogramma Eén tegen eenzaamheid van het ministerie van VWS. ‘Dit sluit goed aan bij bestaande programma’s in de gemeente’, aldus de wethouder.

Gepubliceerd op maandag 26-10-2020 door Redactie|KN


Buultien

Wekelijks gedicht van de Taelkrink in het dialect.

Gaellemuun - Elke week publiceert www.gaellemuun.nl een gedicht in het dialect met een afbeelding uit de serie 'met Gerak en Gerei'. Deze gedichten zijn eerder gepubliceerd in de Stadskoerier, maar zijn ook in boekvorm uitgegeven.

Deze week nummer 5 een gedicht van :Jannie Bakker

Gepubliceerd op maandag 26-10-2020 door Redactie|KN


Genemuiden - De Diabetes Fonds-collecteweek vindt plaats van 26 t/m 31 oktober. Door de coronacrisis is er dit jaar veel minder geld beschikbaar voor diabetesonderzoek. In Genemuiden wordt er dit jaar vanwege het coronavirus niet fysiek gecollecteerd.

Gepubliceerd op maandag 26-10-2020 door Redactie|KN


Ook in onze regio flink meer besmettingen

Zwartewaterland scoort ook hoog

Het afgelopen weekend zijn er ook in onze regio flink meer coronabesmettingen geteld. Of we echt te maken hebben met een toename op zondag is onduidelijk. Het RIVM kampte met een computerstoring op zaterdag, waardoor een deel van de cijfers van zaterdag bij die van zondag zijn geteld. zo meldt de Stentor

Gepubliceerd op maandag 26-10-2020 door Redactie|KN


Genemuiden - "Voor mijn onderzoek naar psalmzang in Nederland zoek ik, Henk Vogel, mensen die ik kan interviewen over hun ervaring met de (Genemuider) bovenstem." begint de oproep van Henk Vogel. "Wilt u, wil jij meedoen? Ik wil graag een zo gevarieerd en rijk mogelijk beeld krijgen. Dus of je nu liefhebber bent of niet, niet kerkelijk betrokken of kerkganger, zanger of luisteraar - ik kom graag interviewen."

Gepubliceerd op vrijdag 23-10-2020 door Redactie|KN
Aantal besmettingen stijgt in Genemuiden het hardst

Afgelopen week 66 nieuwe besmettingen in Zwartewaterland.

Genemuiden - "Landelijk is het beeld buitengewoon zorgelijk en dat is bij ons ook zo." vindt burgemeester Bilder. Het aantal besmettingen loopt hard op. De afgelopen week zijn er 66 nieuwe besmettingen bijgekomen in Zwartewaterland en dat is een hele forse toename aldus Bilder.

Gepubliceerd op donderdag 22-10-2020 door Redactie|KN


Stop laden artikelen

Weer Gaellemuun:

wo 28 okt 10° / 13°
6
do 29 okt / 13°
6
vr 30 okt 10° / 16°
6
www.zwartewaterweer.nl

Advertenties:

Foto van de dag:

Advertenties: