MENU
Nieuws plaatsen

Nieuwstip: redactie@gaellemuun.nl |  WeTransfer |       


Woensdag 27 mei 2020 Algemeen:

Genemuiden - Waar normaliter het vluchtseizoen eind maart/begin april aanvangt, was het nu vanwege het COVID-19 virus niet toegestaan om vluchten te organiseren. Daar kwam de afgelopen weken verandering in en zo werden afgelopen vrijdagavond, met inachtneming van alle regels van het RIVM, de duiven ingekorfd voor de eerste vlucht van het seizoen 2020. Met aanvullende restrictie dat er geen competitie mag zijn en er dus geen punten worden toegekend aan de vluchten. Wel mag er een vluchtverloop weergegeven worden. De komende weken zal er dan ook geen uitslag, maar een vluchtverloop worden vermeldt.

Gepubliceerd op woensdag 27-05-2020 door Redactie|KN


Grote brand in Hasselt

Update 19.10 uur: Brand is onder controle

Hasselt - Toevallig reed ik vanmiddag rond 16.30 uur vanuit Zwolle richting Hasselt en zag in de verte grote zwarte rookpluimen. Net over de brug bij de oude scheepswerf Bodewes stond een houten gebouw in lichterlaaie. Politie en de brandweer uit Hasselt en Genemuiden kwamen ook op dat moment aangereden.

Gepubliceerd op woensdag 27-05-2020 door Aline Mateboer


Genemuiden - In haar eerste perspectiefnota spelen Gedeputeerde Staten in op de twee crises van dit moment: de corona-uitbraak en het stikstofvraagstuk en de economische gevolgen hiervan. Het college stelt voor om een Stimuleringsfonds van 15 miljoen euro in te stellen om de negatieve effecten van de crisis te bestrijden, en mogelijke kansen die er zijn te benutten. Daarnaast wordt 8 miljoen euro uitgetrokken om samen met ondernemers en inwoners te werken aan goede oplossingen voor de stikstofproblematiek. Ten slotte worden de aangekondigde investeringen op alle beleidsterreinen zoveel mogelijk doorgezet, aangepast en geïntensiveerd om op die manier een maximale impuls te geven aan de kwakkelende economie.

Gepubliceerd op woensdag 27-05-2020 door Redactie|KN


Genemuiden - Vanaf 1 juni kan iedereen in Nederland met klachten die wijzen op het nieuwe coronavirus getest worden. Dit is bepaald door de landelijke overheid. Met de test kun je - als je klachten hebt - zien of je besmet bent met het coronavirus. GGD IJsselland richt hiervoor vier testlocaties in de regio IJsselland in. Door veel mensen te testen, kunnen we zien of het coronavirus zich verspreidt en direct bron- en contactonderzoek doen bij een positieve test. Op deze manier kunnen we het virus bestrijden. Er is nog geen test beschikbaar om te zien of je al besmet en ziek bent geweest.

Gepubliceerd op woensdag 27-05-2020 door Redactie|KN


Wat doen we na corona?

9 juni 2020: Een gratis webinar over ecologische paniek en politieke ethiek.

Zwartewaterland - De komst van het Corona-virus en de grote, verdrietige impact van het virus op onze samenleving veranderen onze leefwereld en de politiek. De ChristenUnie Zwartewaterland organiseert daarom een Webinar over het boek “De wereld liefhebben”. Een boek over ecologische paniek en politieke ethiek. We hebben Roel Kuiper, de auteur van het boek en voormalig politicus van de ChristenUnie, bereid gevonden om deze online vergadering in te leiden.

Gepubliceerd op woensdag 27-05-2020 door Redactie|KN
Genemuiden - De wachtlijst voor een ligplaats in de haven van Genemuiden wordt steeds langer. De gemeente gaat begin juni controleren of boten op de gehuurde ligplaats liggen. We verzoeken huurders waarvan hun boot nog niet op de ligplaats ligt, dit vast – met goede reden - door te geven aan de gemeente. Met deze controle willen wij voorkomen dat ligplaatsen verhuurd blijven en niet gebruikt worden.

Gepubliceerd op dinsdag 26-05-2020 door Redactie|KN
Corona update van 25 mei

Burgemeester Bilder spreekt van een goede update op ZwartewaterFM

Genemuiden - De afgelopen dagen zijn er geen nieuwe besmettingen bij gekomen in Zwartewaterland. Ook zijn er geen personen overleden de afgelopen 10 dagen. Burgemeester Bilder sprak van een goede update op ZwartewaterFM vandaag.

Gepubliceerd op maandag 25-05-2020 door Redactie|KN


Ontwerp Omgevingsvisie Zwartewaterland gereed

Zwartewaterland: plattelandsgemeente met sterk industrieel karakter

Genemuiden - Vanaf vandaag staat de Ontwerp Omgevingsvisie Zwartewaterland online. Deze visie is het resultaat van de gesprekken met inwoners en organisaties tijdens Reisbureau Kijk ’38 en de Ontmoetingen. Een animatie geeft de zes ambities van de Ontwerp Omgevingsvisie weer. De gemeente nodigt haar inwoners uit om te kijken op www.zwartewaterland.nl/omgevingsvisie en een schriftelijke reactie achter te laten.

Gepubliceerd op maandag 25-05-2020 door Redactie|KN


Genemuiden - De gemeenten Raalte, Dalfsen, Staphorst en Zwartewaterland hebben voor het verstrekken van Wmo-hulpmiddelen (rolstoel, traplift e.d.) een aanbestedingsprocedure doorlopen. De aanbesteding is gegund aan leverancier RSR Revalidatieservice BV. Dit is momenteel ook al onze leverancier. Contract treedt per 1 juni in werking Het nieuwe contract met RSR Revalidatieservice treed per 1 juni in werking, voor een periode van drie jaar. Na deze periode bestaat de mogelijkheid om het contract met twee keer twee jaar te verlengen.

Gepubliceerd op maandag 25-05-2020 door Redactie|KN


Genemuiden - In opdracht van Gemeente Zwartewaterland voert Van Dalfsen Infra B.V. de werkzaamheden uit ten behoeve van “Herinrichting Prins Clausstraat en Sportlaan”. Een onderdeel daarvan is dat de gehele parkeerplaats bij zwembad Bestevaer inclusief de toegang vanaf de Prins Clausstraat wordt opgebroken.

Gepubliceerd op maandag 25-05-2020 door Redactie|KN


Stop laden artikelen

Weer Gaellemuun:

wo 27 mei / 21°
9
do 28 mei / 19°
9
vr 29 mei / 21°
9
www.zwartewaterweer.nl

Advertenties:

Foto van de dag:

Advertenties: