MENU
Nieuws plaatsen

Nieuwstip: redactie@gaellemuun.nl |  WeTransfer |       


Vrijdag 15 november 2019 Algemeen:

Genemuiden - Bij het woord missie denken we al gauw aan militairen die in oorlogsgebieden vechten voor rust en stabiliteit. Als christenen zijn wij ook op missie! In een tijd waarin het christendom onder druk staat en veel mensen de kerk de rug toekeren, is het juist belangrijk dat wij laten zien dat Jezus volgen de moeite waard is.

Gepubliceerd op zaterdag 26-10-2019 door Redactie


Genemuiden - De fiscale opsporingsdienst FIOD verdenkt vijf mannen van oplichting en verduistering van het Genemuidense installatiebedrijf Breman. De vijf zouden Breman voor zeker 1,4 miljoen euro getild hebben met spookfacturen. In dat kader deed de FIOD woensdag bij drie bedrijven in Genemuiden en een woning in Zwartsluis volgens een artikel op de Stentor.nl

Gepubliceerd op donderdag 14-11-2019 door Redactie|KN
Genemuiden - Dit najaar krijgen alle 80-jarigen in Genemuiden een huisbezoek aangeboden. Een wijkverpleegkundige van IJsselheem komt dan langs en gaat met de cliënt in gesprek. Zo ontstaat een beeld van zowel de medische als de sociale situatie van de cliënt. Het gaat om een pilot met het doel vroegtijdig problemen te signaleren en passende ondersteuning te kunnen bieden.

Gepubliceerd op maandag 11-11-2019 door Redactie|KN
Hasselt - Wordt het weer steeds extremer en is de klimaatverandering daar de oorzaak van? Moeten wij ons echt zorgen gaan maken of valt het allemaal wel mee? Wat is er allemaal van waar en hoe zit het precies met de steeds hogere CO2 concentraties? Wat is duurzaamheid precies? Dat, en meer, komt aan de orde in de lezing die KNMI-meteoroloog Jacob Kuiper op 12 november in Bibliotheek Hasselt geeft.

Gepubliceerd op donderdag 31-10-2019 door Redactie|KN


Henk en Rika Brommer 60 jaar getrouwd

Burgemeester Bilder feliciteert diamanten echtpaar in Genemuiden

Genemuiden - Zestig jaar geleden, op 11 november 1959, stapten Hendrik Brommer en Hendrika Hulleman in het huwelijksbootje. Burgemeester Bilder ging op bezoek bij het echtpaar om hen te feliciteren met hun diamanten huwelijksjubileum.

Gepubliceerd op maandag 11-11-2019 door Redactie|KN


Et Aevmplein

Wekelijks gedicht van de Taelkrink in het dialect.

Gaellemuun - Elke week publiceert www.gaellemuun.nl een gedicht in het dialect met een foto uit de serie 'Gaelledichies'. Deze gedichten zijn eerder gepubliceerd in de Stadskoerier, maar zijn ook in boekvorm uitgegeven.

Deze week nummer 56 een gedicht van Gera van Lente: Et Aevmplein

Klik op de speler om het gedicht te horen

Gepubliceerd op maandag 11-11-2019 door Redactie|KN


Stop laden artikelen

Weer Gaellemuun:

vr 15 nov /
6
za 16 nov /
6
zo 17 nov /
7
www.zwartewaterweer.nl

Advertenties:

Foto van de dag:

Advertenties: