MENU
Nieuws plaatsen

Nieuwstip: redactie@gaellemuun.nl |   WeTransfer |       


Donderdag 29 juli 2021 Algemeen:

Genemuiden - Vrijdag stond er voor de tweede keer een jonge duivenvlucht vanuit Geel op het programma voor de leden van PV de Snelvliegers. De vlucht zou eigenlijk op zaterdag plaats vinden, maar vanwege de warme weersverwachting voor zaterdag werd er uitgeweken naar de vrijdag. De duiven werden om 13:300u gelost in Geel (177km). En net als vorige week was de winst voor Piet Breman. Dit keer gevolgd door 3 duiven van de combinatie René vd Sluis en Tiem Schilder.

Gepubliceerd op woensdag 28-07-2021 door Redactie|KN


In memoriam: dirigent Wolfried Kaper

Wolfried Kaper is op 20 juli 2021 overleden, hij was 73 jaar.

Wolfried begon zijn dirigent-carrière in 1966 bij Gospelgroep The Freedom Singers uit Genemuiden. Deze gospelgroep werd opgericht in 1966 en heeft ongeveer 10 jaar bestaan. De vader van Wolfried was Roel Kaper, dirigent van het mannenkoor Stereo. Toen Roel Kaper op een repetitieavond door ziekte verhinderd was, moest de toen achttienjarige(!) Wolfried hem vervangen bij Stereo. Wolfried vertelde later dat hij erg zenuwachtig en gespannen was. Hij stond voor een groep mannen die allen minstens drie keer zo oud waren als hij. Blijkbaar deed hij het goed, want toen Jaap Feenstra, voorzitter van Stereo en vader van Freedom Singer Geke Feenstra, hoorde dat de nieuwe gospelgroep een dirigent zocht, bracht hij Wolfried en de gospelgroep bij elkaar.

Gepubliceerd op woensdag 28-07-2021 door Redactie|KN


Genemuider kleedjesmarkt ook bekend buiten Genemuiden

Ook RTV-Oost besteedde aandacht aan de markt.

Verslaggever RTV-Oost in gesprek met een van de verkopers
foto: Klaas Noordstra

Genemuiden - Terwijl de 'gewone' markt deze week al flink is ingekrompen, doet de jeugd op de kleedjesmarkt ook deze week goede zaken. Op het Havenplein deze week nog slechts 4 gewone marktkramen.

Gepubliceerd op dinsdag 27-07-2021 door Redactie|KN


Kampen-Kunt u óók zo van genieten, dat oude vertrouwde geluid van het Kamper Hinsz-orgel? Romantische programma’s, waarop zowel koraalbewerkingen als goede literatuurstukken staan. Toegankelijke organisten, die het orgel in al z’n facetten laten klinken… Dan is de Bovenkerk op woensdag- en zaterdagavond in de maanden juli en augustus voor u en jou de ‘place-to-be’!

Gepubliceerd op dinsdag 27-07-2021 door Redactie|KN


Zwil (Eelt)

Wekelijks gedicht van de Taelkrink in het dialect.

Gaellemuun - Elke week publiceert www.gaellemuun.nl een gedicht in het dialect met een afbeelding uit de serie 'met Gerak en Gerei'. Deze gedichten zijn eerder gepubliceerd in de Stadskoerier, maar zijn ook in boekvorm uitgegeven.

Deze week nummer 44 een gedicht van: Jannie Bakker

Gepubliceerd op maandag 26-07-2021 door Redactie|KN


Genemuiden/Staphorst - Vanwege de coronapandemie en de daarbij behorende regels, is het voor de organisatie van de Balloonfair Staphorst niet mogelijk om de fair op één plek te organiseren. Daarom gaat Balloonfair Staphorst 'buurten' in zeven plaatsen rondom Staphorst.

Gepubliceerd op zaterdag 24-07-2021 door Redactie|KN


VOLLENHOVE - Het eerder aangekondigde Dahliafestival op zaterdag 28 augustus gaat voorlopig door! Het Dahliafestival is een doorloopevenement en heeft daarmee goede vooruitzichten om doorgang te vinden. Een vaccinatiebewijs of toegangstest aanleveren om toegang te krijgen tot het festival is dus niet nodig. De gemeente Steenwijkerland verwacht dat met de huidige maatregelen het festival kan plaatsvinden en daarom gaan we door met het voorbereiden. Het festival zal daarmee het enige grote evenement zijn dat deze zomer plaatsvindt in de Gemeente Steenwijkerland.

Gepubliceerd op zaterdag 24-07-2021 door Redactie|KN
Ondanks dat het Corso Sint Jansklooster niet doorgaat op de gebruikelijke manier, worden de dahliareuzen toch getoond aan het publiek. De creaties zullen voornamelijk in het buitengebied rond het 2500 inwoners tellende dorp tentoongesteld worden. Iedereen kan per fiets een route maken langs de creaties onder de noemer: ‘Route 21, waar bloemen tot leven komen’.

Gepubliceerd op zaterdag 24-07-2021 door Redactie|KN


Weekendweerbericht voor 24 en 25 juli

Vrij warm weekeinde met af en toe onweersbuien

Buienradar

Genemuiden - Van het zuiden uit zien we vandaag de bewolking geleidelijk toenemen, maar in het noorden schijnt nog geruime tijd de zon. Tegen de middag is in het zuiden een enkele bui mogelijk, onweer is daarbij niet geheel uit te sluiten. Later in de middag ontstaan er vooral boven het oosten stevige onweersbuien, in de avond trekken deze over het noorden van het land noordwestwaarts. Plaatselijk kan veel neerslag in korte tijd vallen met lokale wateroverlast tot gevolg. De maximumtemperatuur loopt uiteen van ca. 23°C in het zuiden tot plaatselijk 27°C in het oosten en noordoosten. De oostelijke wind is zwak tot matig, in de middag wordt de wind veranderlijk.

Gepubliceerd op zaterdag 24-07-2021 door Redactie|KN


Stop laden artikelen

Weer Gaellemuun:

www.zwartewaterweer.nl

Advertenties:

Foto van de dag:

Advertenties: