MENU
Nieuws plaatsen

Nieuwstip: redactie@gaellemuun.nl |  WeTransfer |       


Zondag 20 juni 2021 Algemeen:


Peurvereniging KIJG zet jonge paling uit bij de helling

Wethouder Slingerland helpt bij het uitzetten van de paling

Wethouder Slingerland helpt bij het uitzetten van de paling
Wethouder Slingerland helpt bij het uitzetten van de paling
foto: Klaas Noordstra

Genemuiden/Kampen - Peurverenigng KIJG zette zaterdag zo'n 12.500 jonge palingen uit in het Ganzendiep, de Goot en het Zwartewater bij de boothelling. Met deze uitzet van jonge palingen wordt bijgedragen aan het herstel van de palingstand in Nederland. 

Onder het toeziend oog van een aantal leden van de peurvereniging, een aantal wethouders, raadsleden en andere belanghebbenden is op de drie plaatsen de jonge paling in het water gezet. Voor Zwartewaterland was wethouder Slingerland aanwezig. Ook hij zette een deel van de paling uit bij de helling. In Genemuiden zijn ongeveer 4000 palingen uitgezet. Ongeveer een derde van het totaal.

Traditioneel organiseert KIJG dit natuurproject in samenwerking met De Stadserven Kampereiland e.o., de gemeenten Kampen en Zwartewaterland en de Stichting DUPAN. De peurvereniging bracht via haar leden geld bijeen voor de aankoop van de jonge visjes. De Stichting DUPAN heeft via het Eel Stewardship Fund® het totale bedrag verdubbeld tot 5.000 euro. KIJG en DUPAN dragen duurzaamheid hoog in het vaandel. De hoeveelheid paling die KIJG uitzet, is dan ook vele malen groter dan er door de 40 actieve leden van de peurvereniging op jaarbasis wordt gevangen.

De uitzetdag van peurvereniging KIJG werd dit jaar voor de twaalfde maal georganiseerd. De editie van vorig jaar ging door Covid-19 helaas niet door. De vereniging is blij dat het dit jaar weer kon. De KIJG zet de palingen uit in het Ganzendiep, het Zwartewater en De Goot in het kader van haar jaarlijkse uitzetdag. De paling heeft vanuit deze wateren de mogelijkheid naar het IJsselmeer te zwemmen en van daaruit, nadat deze volwassen is, naar zee te gaan.

Gepubliceerd op zaterdag 05-06-2021 door Redactie|KN 639 keer gelezen.Weer Gaellemuun:

www.zwartewaterweer.nl

Advertenties:

Foto van de dag:

Advertenties: