MENU
Nieuws plaatsen

Nieuwstip: redactie@gaellemuun.nl |  WeTransfer |       


Dinsdag 23 juli 2019 Algemeen:Reddende engel…

Ingezonden door Harrie Rietman

Genemuiden - ‘Ctyřicet tun... oftewel veertig ton’ zal de Tsjechische vrachtwagenchauffeuse hebben gedacht, toen ze van de Noorde richting het pontveer draaide. ‘Veertig ton, dat weegt mijn combinatie bij lange na niet’. De oversteek met de pont leverde dan ook geen enkel probleem op, nee die problemen ontstonden pas bij het binnenrijden van Genemuiden.

Gepubliceerd op maandag 22-07-2019 door Redactie|KN


Politie Zwartewaterland arresteert 3 inbrekers in Hasselt

Bewoners uit Hasselt worden bedankt voor melden en goed meedenken

Hasselt - "Beste inwoners van Hasselt, wij willen jullie ontzettend bedanken voor de hulp vanmorgen vroeg! Door een duidelijke melding en goed meedenken van meerdere mensen hebben wij vanmorgen drie woninginbrekers op heterdaad kunnen aanhouden, één van hen is gebeten door een diensthond omdat hij er vandoor ging. " zo laat de politie Zwartewaterland op Facebook weten.

Gepubliceerd op maandag 22-07-2019 door Redactie|KN


Et weesuus

Wekelijks gedicht van de Taelkrink in het dialect.

Gaellemuun - Elke week publiceert www.gaellemuun.nl een gedicht in het dialect met een foto uit de serie 'Gaelledichies'. Deze gedichten zijn eerder gepubliceerd in de Stadskoerier, maar zijn ook in boekvorm uitgegeven.

Deze week nummer 40 een gedicht van WM, jan 2009: Et weesuus

Klik op de speler om het gedicht te horen

Gepubliceerd op maandag 22-07-2019 door Redactie|KN


Rondje Zwartewaterland voor pelgrims, aspirant-pelgrims en liefhebbers

SCEG en d’Olde Soldoat organiseren culinaire wandeldag op 7 september

Genemuiden - Terwijl de Nijmeegse Vierdaagse, met veel deelnemers uit Zwartewaterland, nog maar net voorbij is en de vakantie eigenlijk nog moet beginnen hebben SCEG en d’Olde Soldoat elkaar alweer gevonden in een sportieve, culinaire maar vooral ook gezellige activiteit: Het Rondje Zwartewaterland.

Gepubliceerd op zondag 21-07-2019 door Redactie|KN


Zwartsluizer zaterdagen van start

Hevige regen jaagt bezoekers naar binnen

Shantykoor zorgt voor gezellige muziek
foto: Jacqueline van Dorsten

Zwartsluis - Terwijl in Genemuiden de vakantietijd is begonnen, en het al merkbaar rustig is op straat gaat Zwartsluis gewoon door tijdens de vakantie. De komende weken zijn er Zwartsluizer zaterdagen.

Gepubliceerd op zaterdag 20-07-2019 door Redactie|KN


Hasselt - Op 16 juli 2019 gedenken Cor en Tjallien Roeland-Holtrust de dag dat zij 50 jaar geleden in het huwelijksbootje stapten. Ter gelegenheid hiervan bracht burgemeester Bilder het echtpaar op 18 juli een bezoek in hun woning aan de Dr. H.A.W. van der Vechtlaan in Hasselt.

Gepubliceerd op zondag 21-07-2019 door Redactie|KN


Genemuiden - Het zit er op voor Marjolein, de Nijmeegse vierdaagse, vier dagen achter elkaar 40 km wandelen.

(Slecht) slapen op een ongemakkelijk veldbed in een zaal met vreemde mensen, snurkers die je wakker houden, bij nacht en ontij uit de veren, jezelf weer bij elkaar rapen, de pijn negeren, jezelf moed inspreken en dan toch maar weer die schoenen aan en door.

De beroemde slogan van Alpe d'Huez: 'Opgeven is geen optie', geldt ook voor Marjolein en de vierdaagse. Ze heeft het af en toe wel moeilijk gehad, vooral de tweede dag, toen blaren haar dusdanig parten begonnen te spelen, dat ze bijna wilde afhaken. Maar dat deed ze niet, ze ging door en heeft de finish en haar doel gehaald en natuurlijk het welverdiende kruisje.

Chapeau marjolein!!

Lees hier onder het verslag van de laatste dag van de wandelvierdaagse in Nijmegen.

Gepubliceerd op vrijdag 19-07-2019 door Aline Mateboer


De derde dag in Nijmegen voor Marjolein

Marjolein vertelt haar verhaal

Genemuiden - Gisteren meldden we al dat de tweede dag de zwaarste is. En.... dat blijkt nu ook, want in tegenstelling tot gisteren heeft Marjolein vandaag goed doorstaan met weinig klachten. Wilde ze gisteren eigenlijk nog stiekem stoppen, na vandaag is ze weer vol goede moed en gaat morgen gewoon weer van start. Wat een kanjer!!

Gepubliceerd op donderdag 18-07-2019 door Aline Mateboer
Stop laden artikelen

Weer Gaellemuun:

di 23 jul 13° / 31°
9
wo 24 jul 17° / 36°
9
do 25 jul 20° / 37°
8
www.zwartewaterweer.nl

Advertenties:

Foto van de dag:

Advertenties: