MENU
Nieuws plaatsen

Nieuwstip: redactie@gaellemuun.nl |  WeTransfer |       


Woensdag 3 juni 2020 Algemeen:Genemuiden - Op verzoek van de bewoners heeft de gemeente Zwartewaterland recent een aantal snelheid remmende drempels aangebracht in de Tagweg te Genemuiden. Daarnaast heeft de gemeente een aantal ‘verkeersmaatjes’ beschikbaar gesteld om het verkeer te wijzen op de gevaren die samenhangen met gemotoriseerd verkeer in een kinderrijke buurt. Bewoners van Tag, verenigd in ‘De juiste weg’ vragen al langere tijd aandacht voor de onveilige situatie op de Tagweg. Met het plaatsen van de drempels is een eerste stap gezet.

Gepubliceerd op dinsdag 02-06-2020 door Redactie|KN
De Boernleenbank

Wekelijks gedicht van de Taelkrink in het dialect.

Gaellemuun - Elke week publiceert www.gaellemuun.nl een gedicht in het dialect met een foto uit de serie 'Gaelledichies'. Deze gedichten zijn eerder gepubliceerd in de Stadskoerier, maar zijn ook in boekvorm uitgegeven.

Deze week nummer 85 een gedicht van J.v.Dalfsen-Fuite: De Boernleenbank

Klik op de speler om het gedicht te horen

Gepubliceerd op maandag 01-06-2020 door Redactie|KN


Genemuiden - Burgemeester Bilder vertelde tijdens zijn intervieuw op ZwartewaterFM donderdag 28 mei dat er toch weer 2 nieuwe besmettingen zijn in Zwartewaterland. De ellende is nog niet voorbij aldus de burgermeester. Gelukkig geen nieuwe sterfgevallen.

Gepubliceerd op donderdag 28-05-2020 door Redactie|KN


Genemuiden - We leven nog steeds in een soort boze droom en ondanks dat de regering wat versoepelingen heeft aangekondigd, zijn we nog steeds niet vrij om te gaan en te staan waar we willen. Zelf heb ik er geen problemen mee, maar ik zie en hoor om me heen dat er wel steeds meer mensen zijn die dat wel krijgen.

Onlangs stond er een gefrustreerde vrouw bij de groenteboer, die helemaal klaar was met het houden van afstand en het niet zo lang meer ging volhouden. Ze vond dat ze haar mening wereldkundig moest maken in de zaak van de groenteboer. Er ontbrandde een felle discussie tussen de voor- en tegenstanders van de anderhalve meter, waarbij ik moet zeggen dat de bewuste dame ver in de minderheid was, sterker nog, ze was de enige die niet zo goed kon omgaan met de regels. Ik heb me niet gemengd in de dialoog, ik laat dit in dit soort gevallen liever aan anderen over.

Gepubliceerd op donderdag 28-05-2020 door Aline Mateboer
Genemuiden - De Johannes Bogermanschool gaat vanaf het nieuwe schoolseizoen door het leven als Christelijk Kindcentrum Johannes Bogerman. De hervormde scholen van Genemuiden starten dan met verschillende vormen van kinderopvang. “We bieden straks onderdak aan kinderen van 0 tot 12 jaar”, vertelt Marida de Leeuw, die verwacht dat veel kinderen straks naar de Fazant komen. Bij de start van het Kindcentrum werkt IJsselrijk samen met Accrete.

Gepubliceerd op donderdag 28-05-2020 door Redactie|KN
Hasselt - Zapp Your Planet Flower Power, een programma dat zich inzet voor bijen, is neergestreken in Hasselt. Jeline Booij nomineerde haar overgrootmoeder (omi) Buter voor een vrolijk bijentuintje omdat zij in het ziekenhuis heeft gelegen en wel wat opfleuring kan gebruiken. Op zaterdag 6 juni rond 18.00 uur is de leerling van CBS Prins Willem Alexander te zien op NPO 3 samen met Zapp presentatoren Bart Meijer en Anne Appelo.

Gepubliceerd op donderdag 28-05-2020 door Redactie|KN
Genemuiden - Ook aankomend schooljaar start BA & T weer op diverse basisscholen in o.a. Kampen, ‘s Heerenbroek, ’t Harde, Kampereiland, Genemuiden, Hasselt, Hattem, Vollenhove, IJsselmuiden, Wapenveld, Wezep, Zwartsluis en Zwolle met deze computer typecursus voor de leerlingen van groep 7 en 8.

Gepubliceerd op donderdag 28-05-2020 door Redactie|KN


Genemuiden - Waar normaliter het vluchtseizoen eind maart/begin april aanvangt, was het nu vanwege het COVID-19 virus niet toegestaan om vluchten te organiseren. Daar kwam de afgelopen weken verandering in en zo werden afgelopen vrijdagavond, met inachtneming van alle regels van het RIVM, de duiven ingekorfd voor de eerste vlucht van het seizoen 2020. Met aanvullende restrictie dat er geen competitie mag zijn en er dus geen punten worden toegekend aan de vluchten. Wel mag er een vluchtverloop weergegeven worden. De komende weken zal er dan ook geen uitslag, maar een vluchtverloop worden vermeldt.

Gepubliceerd op woensdag 27-05-2020 door Redactie|KN
Stop laden artikelen

Weer Gaellemuun:

wo 03 jun 13° / 23°
7
do 04 jun 12° / 15°
5
vr 05 jun / 14°
5
www.zwartewaterweer.nl

Advertenties:

Foto van de dag:

Advertenties: