MENU
Nieuws plaatsen

Nieuwstip: redactie@gaellemuun.nl |  WeTransfer |       


Maandag 1 juni 2020 Algemeen:

Genemuiden - Burgemeester Bilder vertelde tijdens zijn intervieuw op ZwartewaterFM donderdag 28 mei dat er toch weer 2 nieuwe besmettingen zijn in Zwartewaterland. De ellende is nog niet voorbij aldus de burgermeester. Gelukkig geen nieuwe sterfgevallen.

Gepubliceerd op donderdag 28-05-2020 door Redactie|KN


Genemuiden - We leven nog steeds in een soort boze droom en ondanks dat de regering wat versoepelingen heeft aangekondigd, zijn we nog steeds niet vrij om te gaan en te staan waar we willen. Zelf heb ik er geen problemen mee, maar ik zie en hoor om me heen dat er wel steeds meer mensen zijn die dat wel krijgen.

Onlangs stond er een gefrustreerde vrouw bij de groenteboer, die helemaal klaar was met het houden van afstand en het niet zo lang meer ging volhouden. Ze vond dat ze haar mening wereldkundig moest maken in de zaak van de groenteboer. Er ontbrandde een felle discussie tussen de voor- en tegenstanders van de anderhalve meter, waarbij ik moet zeggen dat de bewuste dame ver in de minderheid was, sterker nog, ze was de enige die niet zo goed kon omgaan met de regels. Ik heb me niet gemengd in de dialoog, ik laat dit in dit soort gevallen liever aan anderen over.

Gepubliceerd op donderdag 28-05-2020 door Aline Mateboer
Genemuiden - De Johannes Bogermanschool gaat vanaf het nieuwe schoolseizoen door het leven als Christelijk Kindcentrum Johannes Bogerman. De hervormde scholen van Genemuiden starten dan met verschillende vormen van kinderopvang. “We bieden straks onderdak aan kinderen van 0 tot 12 jaar”, vertelt Marida de Leeuw, die verwacht dat veel kinderen straks naar de Fazant komen. Bij de start van het Kindcentrum werkt IJsselrijk samen met Accrete.

Gepubliceerd op donderdag 28-05-2020 door Redactie|KN
Hasselt - Zapp Your Planet Flower Power, een programma dat zich inzet voor bijen, is neergestreken in Hasselt. Jeline Booij nomineerde haar overgrootmoeder (omi) Buter voor een vrolijk bijentuintje omdat zij in het ziekenhuis heeft gelegen en wel wat opfleuring kan gebruiken. Op zaterdag 6 juni rond 18.00 uur is de leerling van CBS Prins Willem Alexander te zien op NPO 3 samen met Zapp presentatoren Bart Meijer en Anne Appelo.

Gepubliceerd op donderdag 28-05-2020 door Redactie|KN
Genemuiden - Ook aankomend schooljaar start BA & T weer op diverse basisscholen in o.a. Kampen, ‘s Heerenbroek, ’t Harde, Kampereiland, Genemuiden, Hasselt, Hattem, Vollenhove, IJsselmuiden, Wapenveld, Wezep, Zwartsluis en Zwolle met deze computer typecursus voor de leerlingen van groep 7 en 8.

Gepubliceerd op donderdag 28-05-2020 door Redactie|KN


Genemuiden - Waar normaliter het vluchtseizoen eind maart/begin april aanvangt, was het nu vanwege het COVID-19 virus niet toegestaan om vluchten te organiseren. Daar kwam de afgelopen weken verandering in en zo werden afgelopen vrijdagavond, met inachtneming van alle regels van het RIVM, de duiven ingekorfd voor de eerste vlucht van het seizoen 2020. Met aanvullende restrictie dat er geen competitie mag zijn en er dus geen punten worden toegekend aan de vluchten. Wel mag er een vluchtverloop weergegeven worden. De komende weken zal er dan ook geen uitslag, maar een vluchtverloop worden vermeldt.

Gepubliceerd op woensdag 27-05-2020 door Redactie|KN


Grote brand in Hasselt

Update 19.10 uur: Brand is onder controle

Hasselt - Toevallig reed ik vanmiddag rond 16.30 uur vanuit Zwolle richting Hasselt en zag in de verte grote zwarte rookpluimen. Net over de brug bij de oude scheepswerf Bodewes stond een houten gebouw in lichterlaaie. Politie en de brandweer uit Hasselt en Genemuiden kwamen ook op dat moment aangereden.

Gepubliceerd op woensdag 27-05-2020 door Aline Mateboer


Genemuiden - In haar eerste perspectiefnota spelen Gedeputeerde Staten in op de twee crises van dit moment: de corona-uitbraak en het stikstofvraagstuk en de economische gevolgen hiervan. Het college stelt voor om een Stimuleringsfonds van 15 miljoen euro in te stellen om de negatieve effecten van de crisis te bestrijden, en mogelijke kansen die er zijn te benutten. Daarnaast wordt 8 miljoen euro uitgetrokken om samen met ondernemers en inwoners te werken aan goede oplossingen voor de stikstofproblematiek. Ten slotte worden de aangekondigde investeringen op alle beleidsterreinen zoveel mogelijk doorgezet, aangepast en geïntensiveerd om op die manier een maximale impuls te geven aan de kwakkelende economie.

Gepubliceerd op woensdag 27-05-2020 door Redactie|KN


Genemuiden - Vanaf 1 juni kan iedereen in Nederland met klachten die wijzen op het nieuwe coronavirus getest worden. Dit is bepaald door de landelijke overheid. Met de test kun je - als je klachten hebt - zien of je besmet bent met het coronavirus. GGD IJsselland richt hiervoor vier testlocaties in de regio IJsselland in. Door veel mensen te testen, kunnen we zien of het coronavirus zich verspreidt en direct bron- en contactonderzoek doen bij een positieve test. Op deze manier kunnen we het virus bestrijden. Er is nog geen test beschikbaar om te zien of je al besmet en ziek bent geweest.

Gepubliceerd op woensdag 27-05-2020 door Redactie|KN


Wat doen we na corona?

9 juni 2020: Een gratis webinar over ecologische paniek en politieke ethiek.

Zwartewaterland - De komst van het Corona-virus en de grote, verdrietige impact van het virus op onze samenleving veranderen onze leefwereld en de politiek. De ChristenUnie Zwartewaterland organiseert daarom een Webinar over het boek “De wereld liefhebben”. Een boek over ecologische paniek en politieke ethiek. We hebben Roel Kuiper, de auteur van het boek en voormalig politicus van de ChristenUnie, bereid gevonden om deze online vergadering in te leiden.

Gepubliceerd op woensdag 27-05-2020 door Redactie|KN
Stop laden artikelen

Weer Gaellemuun:

ma 01 jun 10° / 24°
9
di 02 jun 11° / 27°
9
wo 03 jun 13° / 24°
7
www.zwartewaterweer.nl

Advertenties:

Foto van de dag:

Advertenties: