MENU
Nieuws plaatsen

Nieuwstip: redactie@gaellemuun.nl |  WeTransfer |       


Maandag 6 juli 2020 Algemeen:


Ontdek VR in Bibliotheek Zwartewaterland

Bibliotheek Zwartewaterland

Genemuiden - In november en december is het mogelijk om Virtual Reality (VR) uit te proberen in Bibliotheek Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis.

Virtual Reality (VR) en Augment Reality (AR) hebben de toekomst. Vooral VR wordt steeds meer gebruikt in de maatschappij. VR is een techniek met enorm veel mogelijkheden. Van gaming tot toepassingen in het diverse sectoren. Denk aan de gezondheidszorg (angstbestrijding en simulatie van operaties), defensie, architectuur/ ontwerpen van gebouwen en inrichting en het ontwerpen van een auto.

De Bibliotheek vindt het belangrijk dat iedereen de mogelijkheid heeft om kennis te maken met deze nieuwe techniek en er ook ervaring mee op kan doen.

Daarom geven we op een aantal vrijdagmiddagen in november en december in Bibliotheek Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis de mogelijkheid aan onze bezoekers om kennis te maken met VR. Tijdens zo’n middag kun je de Oculus Go bril uitproberen, waarop verschillende programma’s staan. Met deze bril kun je bijvoorbeeld het ISS Ruimtestation binnenstappen, over de wereld reizen en virtueel bijvoorbeeld midden in New York staan en je ogen daar uitkijken. Of stap eens in een schilderij van Van Gogh. Er zijn ook spellen waarin je leert om onderdelen virtueel op te pakken en ergens anders weer te verbinden. Iedereen, jong (vanaf 8 jaar) en oud, mag de VR bril uitproberen.

Op de volgende dagen kun je een VR bril uitproberen:

Vrijdag 29 november in Bibliotheek Genemuiden tussen 14.00 en 17.00 uur

Vrijdag 13 december in Bibliotheek Hasselt tussen 15.00 en 17.30 uur

Vrijdag 20 december in Bibliotheek Zwartsluis tussen 14.00 en 17.00 uur

Door jouw stem tijdens de coöperatieweken van de Rabobank heeft de Bibliotheek een bijdrage van € 2.000,- euro ontvangen, waardoor het mogelijk werd om deze Makerkist met VR te ontwikkelen voor Bibliotheek Zwartewaterland. In de nabije toekomst hopen wij nog meer en diverse Makerkisten te kunnen maken. Het voordeel van de Makerkisten is dat we op deze manier nieuwe technologie ook kunnen aanbieden in de kleinere kernen en op scholen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Romy Tiemes, consulent, bereikbaar via r.tiemes@bibliotheekkopvanoverijssel.nl of via 06-38403269

Gepubliceerd op maandag 11-11-2019 door Redactie|KN 819 keer gelezen.Weer Gaellemuun:

zo 05 jul 17° / 22°
5
ma 06 jul 12° / 18°
6
di 07 jul / 19°
7
www.zwartewaterweer.nl

Advertenties:

Foto van de dag:

Advertenties: