MENU
Nieuws plaatsen

Nieuwstip: redactie@gaellemuun.nl |  WeTransfer |       


Donderdag 4 juni 2020 Algemeen:


Gevarieerde Umme de Draaitoafel op 30 december

Genemuiden - Café d’ Olde Soldoat, SCEG en Genemuiden Actueel gaan muzikaal het jaar uit. Op maandagavond 30 december zitten ze weer Umme de Draaitoafel. Opnieuw is er een gevarieerd programma voor muziekliefhebbers met lokale en regionale gasten. Rode draad is weer de popquiz, die de eerste twee edities werd gewonnen door Helma Last en Martin Bakker.

Presentator Jan Blei neemt de aanwezigen onder meer mee naar de hoogtijdagen van Bar de Nachtweg. In de bekende discotheek aan de Achterweg genoten generaties lang jongeren van muziek. Ongetwijfeld komen er veel legendarische verhalen en anekdotes aan bod.

Albert Bartelds komt vertellen over dialect in de (pop)muziek. Hij werkt bij de IJsselacademie, een organisatie die zich onder meer inzet voor de streekcultuur en het regionale dialect. Recent raakte ook Hendrik Jan Bökkers betrokken bij de projecten van de IJsselacademie. Met Uutspreken verbond de IJsselacademie streektaal ook al met popmuziek.

Verhalen genoeg heeft ook Willy Oosterhuis. De presentator vergaarde veel regionale roem met zijn programma’s op RTV Oost. Bovendien organiseerde hij de grote piratenfestivals die duizenden mensen om de been kregen. Oosterhuis neemt een muzikale vriend mee: Hein Migchelbrink van The Spitfires. De bebaarde Achterhoeker speelt ook een aantal nummers tijdens Umme de Draaitoafel.

Buiten de interviews om klinkt de beste popmuziek uit de afgelopen decennia in d’ Olde Soldoat, waarin ongetwijfeld weer een Top2000-achtige sfeer ontstaat. Anekdotes van bezoekers zijn meer dan welkom. Umme de Draaitoafel begint om 20.00 uur.

Gepubliceerd op donderdag 12-12-2019 door Redactie|KN 700 keer gelezen.Weer Gaellemuun:

do 04 jun 12° / 16°
5
vr 05 jun / 13°
4
za 06 jun / 15°
5
www.zwartewaterweer.nl

Advertenties:

Foto van de dag:

Advertenties: