MENU
Nieuws plaatsen

Nieuwstip: redactie@gaellemuun.nl |  WeTransfer |       


Maandag 3 augustus 2020 Algemeen:


Overzicht van de cursussen van het Leerhuis die starten in februari

Zwartewaterland - Dinsdag 4 februari : Maak ze sterk: Startavond 19.30 uur Ontmoetingskerk Hasselt

Op dinsdag 4 februari is er een inspirerende startavond. Deze avond staat in het teken van het weerbaar maken van je kind. Dit is een op zichzelf staande avond, waarin je alvast de sfeer kunt proeven van de cursus. Hoe maak je ze sterk en weerbaar?

Tijdens de cursus ‘Maak ze sterk’ krijg je door verschillende opdrachten, werkvormen, denktriggers, gespreksvragen en het uitwisselen van ervaringen een frisse blik en praktische handvatten vanuit een Bijbels fundament om te werken aan de weerbaarheid van jouw kind(eren). Thema’s die aan de orde komen zijn onder andere: jij als opvoeder, het gezinsleven, zelfaanvaarding, communicatie, grenzen, vrienden en groepsdruk, (sociale) media en geestelijke weerbaarheid.

De cursus duurt 6 avonden en richt zich speciaal op ouders/opvoeders met kinderen tussen de 6-12 jaar.

Kosten voor deze cursus zijn € 15,- ( boekje )

Woensdag 5 februari : Kindermiddag, 15.00 uur GKV Zwartsluis

‘SchatRijk’ is een voorstelling over de discipelen, die samen met Jezus op reis gaan en tijdens hun reis de grootste schatten ontdekken, namelijk de belangrijkste lessen die zij van Jezus geleerd hebben. Eén voor één laten de discipelen hun mooiste ontmoeting met Jezus en hun grootste les aan de kinderen zien .Als je ontdekt wie Jezus voor je is, ben je pas echt SchatRijk!’. Speciaal voor deze voorstelling is Matthijs Vlaardingenbroek druk bezig met het aanleren en oefenen van gloednieuwe goocheltrucs. Elke goocheltruc ondersteunt het verhaal en maakt het extra visueel, zodat de kinderen deze lessen nog langer zullen onthouden!

Kosten voor deze middag : € 2.50 per persoon

Donderdag 6 februari : Levend in Christus, 19.30 uur Ontmoetingskerk Hasselt

Levend in Christus is een leven van groei in ons geloof. Deze verdiepingscursus is voor iedereen die meer wil leren over de gaven van de Heilige Geest, het gebed, genezing en bevrijding.

In 8 avonden willen we je de weg wijzen naar een leven achter Jezus aan. Het is een leven van overwinning! Het is een bijzonder mooie en ingrijpende cursus die christenen veel effectiever maakt in hun dienende taak. We gaan ontdekken wat het leven van een discipel van Jezus betekent. We leren hoe dat leven in de praktijk kan worden gebracht. We proberen de opbouw van de gemeente te bevorderen door verdieping in geloof en praktisch discipel schap. Hierin heeft gebed in de gemeente een belangrijke plaats.

Kosten voor deze cursus € 15,- cursusgeld en € 25,- cursusmateriaal

Donderdag 20 februari : Speuren naar het geheim van de Heidelberger, 20.00 uur Hervormd Centrum Genemuiden

In veel kerken wordt de Heidelberger Catechismus gebruikt en vormt dit geschrift één van de belijdenisgeschriften.

Maar… hoe kwam een leerboekje uit een verre Duitse stad (Heidelberg) in Nederland terecht? Wat maakte dat deze catechismus zo’n belangrijke plek (belijdenisgeschrift, catechisatieboekje, preektekst) in gereformeerd Nederland kreeg? Wat is het geheim van de Heidelbergse Catechismus (1563)? Is dit geheim langzamerhand uitgewerkt? Leren met hoofd en hart over een uniek geschrift!

Vrijdag 28 februari : Taize avond, 20.00 uur Gereformeerde Kerk Genemuiden

Tijdens de Taizé-avonden in Zwartewaterland kunt u kennismaken met Taizé of opnieuw beleven. We willen ongeveer een uur bij elkaar zijn. In deze tijd zingen we Taizé-liederen, wordt er een Bijbeltekst gelezen, gevolgd door een stilte en zingen we weer.

Niets moet, laat de stilte tot je spreken.

U kunt zich opgeven via de website! www.leerhuiszwartewaterland.nl

Wij hopen u te mogen ontmoeten.

Gepubliceerd op maandag 13-01-2020 door Redactie|KN 448 keer gelezen.Weer Gaellemuun:

ma 03 aug / 21°
6
di 04 aug 10° / 22°
8
wo 05 aug 12° / 26°
9
www.zwartewaterweer.nl

Advertenties:

Foto van de dag:

Advertenties: