MENU
Nieuws plaatsen

Nieuwstip: redactie@gaellemuun.nl |  WeTransfer |       


Maandag 21 september 2020 Algemeen:


Collecte Longfonds gaat verder zonder Margriet van der Haar

Reinier van de Pol , de heer Pastoor van het Longfonds, en Margriet van der Haar
Reinier van de Pol , de heer Pastoor van het Longfonds, en Margriet van der Haar

Genemuiden - 45 jaar geleden werd Margriet van der Haar vrijwilligsters van het Astmafonds, later veranderde de naam in Longfonds. Eerst was zij alleen collectante, de laatste 35 jaar was zij ook organisatrice van de Longfondscollecte in Genemuiden. Gesteund door 65 mede-collectanten werd er elk jaar voor het werk van het Longfonds een groot bedrag opgehaald. Omgerekend komt het totale collectegeld in 45 jaar in de buurt van € 150.000 !

Margriet: “Zo’n resultaat is alleen mogelijk door de geweldige inzet van de collectanten en de vrijgevigheid van de inwoners van Genemuiden.”

Donderdagmiddag 16 januari j.l. ontving Margriet een delegatie van het Longfonds, mevrouw Geerdink en de heer Pastoor, die haar bedankten voor haar inzet. Ook spraken zij grote waardering uit voor het werk van Evie van der Haar, die de laatste jaren mede-organisatrice was. Het beëindigen van de werkzaamheden voor het Longfonds door Margriet en Evie, brengt Mevrouw Geerdink bij de vraag: “Wie neemt het organiseren over?”. Zij hoopt dat er in Genemuiden een groep dames en/of heren bereid is deze taak over te nemen. “De collecte in Genemuiden levert elk jaar een topbedrag op voor het Longfonds. De organisatiestructuur is er al. Er zijn genoeg collectanten en de wijkindeling is beschikbaar.”

Voor informatie over de collecte van het Longfonds in mei 2020, is zij bereikbaar op het e-mailadres maaikegeerdink@longfonds.nl.

Ook kunnen Margriet van der Haar en Reinier van de Pol Dzn. inlichtingen geven:

- Jaagpad 5, 8281 GZ Genemuiden

- 0383954957

- rvdpol48@outlook.com

Bij de foto:

Midden : de heer Pastoor van het Longfonds.

Niet zichtbaar: aan haar linkerpols, het horloge dat Margriet als dank ontving voor haar werk.

Gepubliceerd op vrijdag 17-01-2020 door Redactie|KN 945 keer gelezen.Weer Gaellemuun:

ma 21 sep / 24°
10
di 22 sep / 23°
9
wo 23 sep 10° / 23°
8
www.zwartewaterweer.nl

Advertenties:

Foto van de dag:

Advertenties: