MENU
Nieuws plaatsen

Nieuwstip: redactie@gaellemuun.nl |  WeTransfer |       


Donderdag 2 april 2020 Algemeen:


Dagelijkse Corona update

Burgemeester Bilder geeft dagelijks om 19.00u een update op ZwartewaterFM

Genemuiden - Dagelijks geeft burgemeester Bilder via ZwartewaterFM een update over de actuele stand van zaken in Zwartewaterland betreft het coronavirus. Huisarts van Gijssel geeft in dezelfde uitzending een toelichting in de uitzending.

In de uitzending van 18-03 bespreekt burgemeester Bilder dat er vandaag drie nieuwe besmettingsgevallen bekend zijn gemaakt. Er zijn nu in totaal 7 besmettingen vastgesteld, waarvan 2 in Zwartsluis en 5 in Hasselt. Hij zal hierbij ook aandacht besteden aan de besmetting bij huisarts van Gijssel.

Daarnaast vermeld hij dat de gemeente een loketvoorziening voor kinderopvang heeft ingesteld, voor ouders met vitale beroepen. Ook is er contact geweest met de keten, hen is gevraagd deze te sluiten. Dit is positief ontvangen. Burgemeester Bilder heeft vanavond tevens aandacht voor de mogelijkheden voor afhaalrestaurants. De afgehaalde gerechten dienen thuis opgegeten te worden. Er is ook aandacht voor de werkzaamheden van de buitendienst. Verder vertelt hij dat vandaag met name de Poolse arbeidsmigranten geïnformeerd zijn. Er is speciale aandacht voor anderstaligen, communicatie wordt zoveel mogelijk in het Pools vertaald. Ook zal hij vertellen over de dienstverlening voor onze ondernemers. Er wordt onderzocht wat er voor deze groep gedaan kan worden. Tot slot zal hij richtlijnen meegeven voor huwelijken en begrafenissen.

Gepubliceerd op woensdag 18-03-2020 door Redactie|KN 821 keer gelezen.Weer Gaellemuun:

do 02 apr / 11°
6
vr 03 apr /
7
za 04 apr -2° / 13°
9
www.zwartewaterweer.nl

Advertenties:

Foto van de dag:

Advertenties: