MENU
Nieuws plaatsen

Nieuwstip: redactie@gaellemuun.nl |   WeTransfer |       


Zaterdag 24 juli 2021 Algemeen:


Volkstuindersvereniging ‘De Vruuters’ houdt grote opruimactie

Voorzitter Lute Noordstra overhandigd de laatste van de eerste drie deelakkers aan Jan van Dijk.
Voorzitter Lute Noordstra overhandigd de laatste van de eerste drie deelakkers aan Jan van Dijk.

Genemuiden - Op de ‘Kromme steeg’ is een grote opruimactie geweest. De laatste jaren hebben om diverse reden volkstuinders hun akkers opgezegd en hebben die verlaten. Dat heeft tot gevolg dat na wat langere tijd deze akkers ook verwilderen.

Bij de laatst gehouden ledenvergadering is daar door een aantal leden toegezegd het voortouw te zullen nemen om hier verandering in aan te brengen en dat is gebeurd. De gemeente Zwartewaterland heeft een royale medewerking verleend om het afval wat van de akkers afkwam af te voeren, en dat was heel wat, en heeft tevens een financiële bijdrage gedaan in de overige gemaakte kosten.

Enkele akkers waren hierna gereed om opnieuw uitgegeven te worden en na publicatie op genemuidenactueel.nl zijn er twee nieuwe Vruuters aan de slag gegaan.

Er was de laatste jaren wel meer vraag naar stukjes tuin maar deze vonden de akkers te groot en haakten af. Om hieraan tegemoet te komen en toch de akkers niet braak te laten liggen is een proef opgesteld om kleinere stukken te maken en daarop nieuwe tuiniers te laten beginnen. Dit heeft geresulteerd in drie nieuwe leden die de afgelopen dagen zijn gestart op hun stukje tuin. Tevens zijn er nog twee die even bedenktijd nodig hebben.

Maandagmorgen heeft voorzitter Noordstra de laatste van de eerste drie deelakkers officieel overhandigd.

 

Gepubliceerd op donderdag 25-06-2020 door Redactie|KN 853 keer gelezen.Weer Gaellemuun:

www.zwartewaterweer.nl

Advertenties:

Foto van de dag:

Advertenties: