MENU
Nieuws plaatsen

Nieuwstip: redactie@gaellemuun.nl |  WeTransfer |       


Zondag 27 september 2020 Algemeen:


MITO estafette 'stokje' komt aan in Genemuiden

Estafette tocht voor Stichting Energy4all gaat door heel Nederland

Harmen krijgt het 'stokje' overgedragen van Gert.
Harmen krijgt het 'stokje' overgedragen van Gert.
foto: Klaas Noordstra

Genemuiden - In plaats van de gebruikelijke jaarlijkse fiets en wandeltocht op de Stelvio dit jaar vanwege de Corona crisis een estafette tocht door heel Nederland. Daarnaast organiseert Stichting Energy4all een digitale collecte.

Deze stichting zet zich in zoveel mogelijk geld in te zamelen voor een medicijn tegen energiestofwisselingsziekte.Voor die ontwikkeling is nog veel geld nodig. Doneren kan via: https://actie.energy4all.nl/project/mito-estafette

Één van de adressen (MITO HART Punten) in de estafettetocht was het adres van Harmen en Ilona Brouwer. Zij verloren hun 2 zoontjes Matthias en Sam aan een energiestofwisselingsziekte. Harmen zal morgen (zaterdag) de estafette voortzetten met Amanda en Thea. Zij gaan fietsen naar Rutten. Harmen kreeg van lotgenoot Gert het stokje van de estafette overhandigd. Hij kwam samen met Liza en Astrid vanuit Hattemerbroek. Vanuit Rutten gaat de tocht verder richting St. Nicolaasga, daarna naar Friesland en via de Afsluitdijk door west Nederland terug naar het zuiden. De tocht duurt nog tot 19 september.

Deelnemers doen hun deel van de route per fiets, maar ook hardlopend, wandelend en zelfs in met e-bike en scootmobiel. Vaak zijn het de ouders zelf, maar ook een paar MITO Kanjers leggen zelf een stukje van de route af op hun manier. Bij de MITO HART Punten wordt het ‘stokje’ over gegeven aan de volgende.

U kunt de actie steunen op verschillende manieren. Kijk voor meer informatie op https://energy4all.nl/ Of op de speciale Facebookpagina: https://www.facebook.com/MITOestafette

 

 

Gepubliceerd op donderdag 10-09-2020 door Redactie|KN 1077 keer gelezen.Weer Gaellemuun:

zo 27 sep 12° / 16°
6
ma 28 sep 11° / 17°
6
di 29 sep 12° / 18°
6
www.zwartewaterweer.nl

Advertenties:

Foto van de dag:

Advertenties: