MENU
Nieuws plaatsen

Nieuwstip: redactie@gaellemuun.nl |  WeTransfer |       


Donderdag 22 oktober 2020 Algemeen:


Burgemeester Bilder maakt zich zorgen over de Coronacijfers.

coronavirus

Genemuiden - Burgemeester Bilder maakt zich zorgen over het oplopende aantal besmettingen. Het totaal aantal voor nu in Zwartewaterland is nog niet bekend zo vertelde Bilder vanmorgen op ZwartewaterFM.

"De trend is duidelijk" aldus de Burgemeester. "Er is een behoorlijke stijging.  Als deze trend voortzet kan over 2 weken al een explosive stijging te zien zijn. Dat is reden tot zorg, en reden om te komen tot aanvullende maatregelen om te voorkomen dat de sombere berichten werkelijkheid worden."

"De huidige aanvullende maatregelen treffen ons gebied nog niet. Voor ons geld vooral primair dat wij ons aan de gebruikelijke maatregelen moeten houden. Vooral in de studentensteden heeft men de regels los gelaten." aldus Bilder.

"Bij ons is het nu nog niet schrikbarend, maar het kan zo de verkeerde kant op gaan." meent Bilder. "Veel mensen zijn moe van alle regels, mensen willen elkaar ontmoeten, en feestjes vieren en verjaardagen vieren. Met elkaar. Als je dan met 10 tallen mensen in een woonkamer bent loop je risico's. Het advies is niet meer dan 6 mensen uitnodigen in een woning."

"We staan weer op de rand van het opnieuw aanscherpen van de regels in plaats van versoepelen" vertelt Bilder. "We moeten allemaal een klein offer brengen door je houden aan de geldende regels."

Burgemeester Bilder roept op tot zorgvuldigheid met ontmoetingen met ouderen en kwetsbare mensen. "De mensen die nu besmet zijn zijn vooral jongere mensen die weinig gevolgen hebben. Maar als het uitbreekt in één van de verzorgingshuizen is het leed niet te overzien."

Gepubliceerd op zaterdag 19-09-2020 door Redactie|KN 967 keer gelezen.Weer Gaellemuun:

wo 21 okt 12° / 19°
5
do 22 okt 12° / 17°
8
vr 23 okt 10° / 16°
7
www.zwartewaterweer.nl

Advertenties:

Foto van de dag:

Advertenties: