MENU
Nieuws plaatsen

Nieuwstip: redactie@gaellemuun.nl |  WeTransfer |       


Maandag 25 januari 2021 Algemeen:


Aantal besmetting in Zwartewaterland loopt flink op.

Burgemeester Bilder reageert bezorgt op het aantal besmettingen.

Corona

Genemuiden - In Zwartewaterland slaat het Coronavirus opnieuw toe. De afgelopen dagen is het aantal besmettingen flink toegenomen. Zondag 7 nieuwe gevallen, en de dagen ervoor 14.

Volgens de GGD IJsseland zijn het kleine groepen van besmettingen in huiselijke kring, dus bij gezinnen. De GGD houdt deze besmettingen nauwlettend in de gaten.

De afgelopen week tot en met zondag zijn 21 mensen positief getest in Zwartewaterland. Na de zeven positieve tests van zondag kwamen er maandag drie nieuwe besmettingen bij. Gemiddeld zijn nu 30 op de 100.000 inwoners besmet. Dat zijn zorgwekkende cijfers. Bij de GGD leven nog geen grote zorgen. Zwartewaterland kleurt op het corona dashboard blauw net als Amsterdam, maar dat kan met een paar dagen al weer anders zijn omdat Zwartewaterland een kleine gemeente is. Een kleine groep besmette personen geeft dan direct al een hoog gemiddelde.

Een reactie van Burgemeester Bilder: “De laatste dagen is het aantal COVID-19 besmettingen in Zwartewaterland sterk toegenomen. Uit het bron- en contactonderzoek van de GGD blijkt dat de oorzaak van deze stijging deels terug is te leiden naar een bijeenkomst in de privésfeer in Genemuiden. De verwachting is dan ook dat het aantal besmettingen de komende dagen gaat toenemen. Dit is een zorgelijke ontwikkeling. Ik wil hierbij de inwoners nadrukkelijk vragen thuis te blijven bij verkoudheidsklachten en zich te laten testen. Ben je besmet, dan blijf je thuis. Inwoners die in (nauw) contact zijn geweest met besmette personen, wil ik op het hart drukken ook thuis te blijven en contact op te nemen met de GGD. Het is nu meer dan ooit belangrijk dat wij gehoor blijven geven aan de adviezen van de overheid, zoals maximaal zes mensen thuis ontvangen en regelmatig handen wassen. We zijn al eerder zwaar getroffen door corona. Samen kunnen en moeten we voorkomen dat dit weer gebeurt.”

Gepubliceerd op maandag 21-09-2020 door Redactie|KN 1502 keer gelezen.Weer Gaellemuun:

ma 25 jan -4° /
8
di 26 jan /
7
wo 27 jan /
6
www.zwartewaterweer.nl

Advertenties:

Foto van de dag:

Advertenties: