MENU
Nieuws plaatsen

Nieuwstip: redactie@gaellemuun.nl |   WeTransfer |       


Donderdag 23 september 2021 Algemeen:


Corona update Burgemeester Bilder zaterdag 26 september

Corona

Genemuiden - Burgemeester Bilder gaf zaterdagmorgen 26 september opnieuw een update met betrekking tot het aantal Corona besmettingen op ZwartewaterFM.

Het aantal besmettingen loopt weer redelijk op aldus Bilder. De laatste weken zijn besmettingen weer flink opgelopen naar aantallen van rond de dertig in Zwartewaterland.

Er zijn meerdere bronnen voor de besmettingscijfers. Bilder houd de cijfers van de GGD aan. Daar krijgt hij de meest betrouwbare cijfers van. Onderverdeling in Hasselt, Zwartsluis en Genemuiden is erg lastig. Het kost heel veel moeite om die cijfers per kern boven water te krijgen.

Op dit moment zijn er besmettingen in alle kernen. Wel is verschil in cijfers tussen de kernen. Genemuiden steekt er boven uit, dat is veroorzaakt door een privéfeest in Genemuiden. Daar waren teveel mensen aanwezig, en dus ook iemand die besmet was. Het feest was een gewoon familiefeest, zoals een verjaardag e.d. De richtlijn is niet meer dan 6 mensen thuis ontvangen. Dat is een advies, geen wet, daarom is er geen vervolging.

"Het advies is dan ook om te proberen familiefeesten in meerdere kleinere delen te vieren. Eventueel verdeelt over meer dagen." aldus Bilder.

De Burgemeester merkte verder op dat de dringende boodschap aan bewoners is om je aan de regels te houden. Die regels zijn eenvoudig. Als je je daar aan houd kunnen we het aantal besmettingen binnen de perken houden.

Testcapaciteit

De testcapaciteit is wel een probleem. Als je klachten hebt moet je je laten testen, maar dan alleen als je klachten hebt die bij corona horen. Dus niet als je geen klachten hebt. "Laten we de testcapaciteit beschikbaar houden voor mensen met klachten" is het advies van Burgemeester Bilder.

Er komt extra toezicht op de naleving van de regels. Er is extra capaciteit ingehuurd in de vorm van een BOA. We proberen het op een vriendelijke manier te regelen, maar als mensen zich echt niet houden aan de regels word er ook opgetreden.

2e golf

Er is een reële dreiging van een 2e golf besmettingen. De gemeente biedt mogelijkheden voor mensen die een gesprek willen. Vooral voor mensen die moeite hebben met de risico's rond Corona. U kunt dan deelnemen aan een gespreksgroep welke door de gemeente wordt georganiseerd.

"Er is geen reden tot paniek, maar wel tot zorg." besluit Bilder.  "We moeten ons aan de regels houden" benadrukte Bilder nogmaals. "Als we ons niet aan de regels houden, kan het maar zo zijn dat we binnenkort te maken krijgen met nog meer beperkingen."

 

Gepubliceerd op zaterdag 26-09-2020 door Redactie|KN 1402 keer gelezen.



Weer Gaellemuun:

www.zwartewaterweer.nl

Advertenties:

Foto van de dag:

Advertenties: