MENU
Nieuws plaatsen

Nieuwstip: redactie@gaellemuun.nl |  WeTransfer |       


Maandag 25 januari 2021 Algemeen:


Veel nieuwe besmettingen de laatste dagen volgens Burgemeester Bilder

Vandaag opnieuw een update op ZwartewaterFM

Corona

Genemuiden - De afgelopen weken was er al een stijging van het aantal besmettingen te zien, maar de afgelopen dagen ging het hard. in de week van 5 tot 11 oktober waren er 18 besmettingen en de afgelopen 4 dagen inmiddels al 27 nieuwe besmettingen. Alle reden tot zorg aldus burgemeester Eddy Bilder.

Het valt op dat Hasselt de kroon spant aldus de burgemeester. Daar zijn de meeste besmettingen van Zwartewaterland. De verhouding is 10 besmettingen in Hasselt, 6 in Genemuiden en 2 in Zwartsluis. In Hasselt dus extra reden tot zorg.

De meeste besmettingen worden opgelopen in familiekring. Daarnaast valt op dat de meeste besmettingen zitten in de leeftijdscategorie van 21 tot 30 jaar. Dat draagt er ook bij dat het aantal ziekenhuisopnames meevalt, maar we moeten er goed voor waken dat we de ouderen van boven de 60 niet besmetten.

De afgelopen periode zijn er geen mensen overleden aan corona voor zover Bilder weet. Maar omdat mensen zich nu overal kunnen laten testen is het lastiger om die informatie boven water te krijgen.

In onze gemeente is door de horeca heel serieus omgegaan met de corona regels. Toch moet ook bij ons de horeca dicht vanwege landelijke regels. Opnieuw een fikse dreun voor de horeca, Bilder vindt dat heel sneu.

De nieuwe sluitingstijden voor winkels hebben in onze gemeente niet heel veel invloed. Er zijn in onze gemeente geen winkels die 'snachts alcohol verkopen. Wel is het verboden om alcoholhoudende drank bij je te hebben of  te nuttigen op straat tussen 8 uur 'savonds en 7 uur 'smorgens. De politie zal daar op letten.

Thuis mag je maximaal 3 gasten ontvangen per dag. Het is de bedoeling om die ontmoetingen zo veel mogelijk te beperken. Het is bekend dat mensen elkaar in grotere aantal ontmoeten, maar we moeten elkaar daar toch aan houden dat met maximum aantal 3 is. Dat is om het virus te lijf te gaan, en het aantal contact momenten te beperken. Buiten mogen maximaal 4 personen samen zijn. Kinderen tot en met 12 jaar tellen daarin niet mee.

Over de Biestemerk zegt Bilder dat hij blij is dat een aantal weken geleden is besloten om de biestemerk de annuleren. Als dat niet was gedaan had de markt alsnog nu moeten worden geannuleerd. Dan was de schade veel groter geweest. Wel mooi dat de oliebollenkraam er wel staat. Snert en oliebollen kunnen in familiekring worden genuttigd.

Sporten mag alleen op anderhalve meter afstand van elkaar. Dat is heel lastig. Wedstrijden zijn niet toegestaan. Kinderen tot 18 jaar mogen wel sporten in groepsverband.

Er komen veel vragen op de gemeente af, maar de gemeente Zwartewaterland zit klaar om vragen van bewoners te beantwoorden.  Daarnaast organiseert de gemeente gespreksgroepen voor wie daar behoefte aan heeft. U kunt contact opnemen met de gemeente om u aan te melden. Ook kan de gemeente mensen doorverwijzen naar hulpverleners waar nodig.

 

Gepubliceerd op donderdag 15-10-2020 door Redactie|KN 1241 keer gelezen.Weer Gaellemuun:

ma 25 jan -4° /
8
di 26 jan /
7
wo 27 jan /
6
www.zwartewaterweer.nl

Advertenties:

Foto van de dag:

Advertenties: