MENU
Nieuws plaatsen

Nieuwstip: redactie@gaellemuun.nl |  WeTransfer |       


Zondag 17 januari 2021 Algemeen:


Op 20 november is de Internationale Dag van de Rechten van het Kind

Op 20 november is de Internationale Dag van de Rechten van het Kind. Op deze dag wordt gevierd dat kinderen speciale rechten hebben. Op 20 november 1989 zijn deze rechten officieel vastgelegd in het kinderrechtenverdrag van de Verenigde Naties. Inmiddels hebben 196 landen dit verdrag ondertekend. Al deze landen moet ervoor zorgen dat hun wetten en regels zo worden aangepast dat zij voldoen aan de eisen van het verdrag. Ook Nederland heeft het verdrag ondertekend en moet de rechten van kinderen in ons land beschermen.

Wij, een initiatief van ouders en docenten, zien dat de rechten van kinderen ernstig onder druk staan. Wij willen dit jaar om die reden extra aandacht vragen op 20 november 2020 om deze rechten te behouden. Het is nu belangrijker dan ooit!

We willen aandacht schenken aan de verhalen die nu leven onder onze kinderen, jeugd en jongeren. Hoe gaat het nu echt met ze en hoe voelen zij zich? Welke impact hebben de maatregelen op onze kinderen?

Ons doel is de vrijheid van onze kinderen te bewaken, ons aan elkaar te verbinden zodat we samen sterk staan voor wat er mogelijk nog gaat komen. Samen met de gemaakte afspraken in het verdrag willen wij als ouders, docenten en alle andere betrokkenen zorgen dat we de gemaakte afspraken niet uit het oog verliezen, zodat onze kinderen in vrijheid en verbinding met elkaar op kunnen groeien.

SAVE THE DATE! De dag van de rechten van het kind

Wanneer : 20-11-2020

Waar : Utrecht, Lepelenburgpark*

Tijd : 17:00-19:00

Voor wie : IEDEREEN, ouders, docenten, professionals die met kinderen werken, opa’s en oma’s en iedereen die de volgende generatie een warm hart toedraagt, willen de kinderen mee? Daarin ben je vrij.

Link naar de Facebook pagina: www.facebook.com/derechtenvanhetkind

Meld je aan voor het event via deze link: www.facebook.com/De-rechten-van-het-kind-117420783503227

Wil je op de hoogte blijven? rechtenvanhetkind@outlook.com

Telegram kanaal: t.me/derechtenvanhetkind

Help ons financieel om deze manifestatie mogelijk te maken! www.gofundme.com/f/manifestatie-de-rechten-van-het-kind?utm_medium=email&utm_source=product&utm_c...

Teken de petitie! Deze gaan we 20 november aanbieden: petities.nl/petitions/stop-de-coronamaatregelen-op-kinderdagverblijven-basisscholen-en-middelbare...

We zien jullie graag op 20 november 2020 om deze mooie dag met jullie te vieren. Tot dan!

*onder voorbehoud

Gepubliceerd op woensdag 18-11-2020 door Redactie|KN 471 keer gelezen.Weer Gaellemuun:

zo 17 jan -1° /
6
ma 18 jan /
6
di 19 jan / 10°
3
www.zwartewaterweer.nl

Advertenties:

Foto van de dag:

Advertenties: