MENU
Nieuws plaatsen

Nieuwstip: redactie@gaellemuun.nl |  WeTransfer |       


Donderdag 21 januari 2021 Algemeen:


In Genemuiden deze week 43 nieuwe besmettingen

Burgemeester Bilder gaf ook deze week een corona update op ZwartewaterFM

Corona

Genemuiden - Ook deze week gaf burgemeester Bilder een corona update op ZwartewaterFM de lokale radiozender voor Zwartewaterland. Bilder begon met de beste wensen voor het nieuwe jaar. Hij vindt dat ZwartewaterFM een belangrijke informatiebron is gebleken voor wat beterft de corona epedemie

De afgelopen week zijn er 78 nieuwe besmettingen bijgekomen in Zwartewaterland. Vorige week waren dat er 61, dus dat is weer een lichte stijging. De stijging was wel te voorzien gezien de omstandigheden. In Genemuiden deze week 43 besmettingen, in Hasselt 20, en in Zwartsluis 15 nieuwe besmettingen. In Zwartsluis waren dat er vorige week 4, dus dat is een flinke stijging. Waarschijnlijk een besmetting in familiekring denkt Bilder.

De meeste besmettingen vinden plats in de leeftijdsgroep van 21 tot 40 jaar, maar er is ook een behoorlijke toename in de leeftijd van 60 plus. Er hebben zich zo'n 500 mensen laten testen de afgelopen week.

In IJsselland is de trend dalende, maar er hebben zich ook minder mensen laten testen. Wij lopen daar dus mee uit de pas.

De vaccinaties gaan op 15 januari starten in IJsseland. Bilder verwijst naar de website van de overheid voor meer informatie. www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus/vaccinatie . Het vaccineren zal nog even duren, dus voorlopig moeten we verder met de geldende beperkingen.

Bilder vindt dat de jaarwisseling relatief rustig is verlopen. Het carbidschieten is best goed verlopen. Bilder heeft wel wat ongerechtigheden gesignaleerd, maar hij vind dat de overgrote meerderheid zich goed heeft gedragen. Er zijn nog enkele zaken waar veroorzakers voor worden gezocht.

Gepubliceerd op donderdag 07-01-2021 door Redactie|KN 681 keer gelezen.Weer Gaellemuun:

do 21 jan / 11°
5
vr 22 jan /
7
za 23 jan /
6
www.zwartewaterweer.nl

Advertenties:

Foto van de dag:

Advertenties: