MENU
Nieuws plaatsen

Nieuwstip: redactie@gaellemuun.nl |  WeTransfer |       


Woensdag 3 maart 2021 Algemeen:


Weekendweerbericht voor 9 en 10 januari

Lokaal (dichte) mist, in het noorden een enkele bui met IJZEL

Buienradar

Het KNMI verwacht voor vandaag en morgen Lokaal (dichte) mist, in het noorden een enkele bui met IJZEL. Er zijn brede opklaringen aanwezig waarin vooral in het zuiden en midden lokaal (dichte) mist voorkomt. Tevens zijn er boven het noorden enkele lichte buien aanwezig waarbij IJZEL mogelijk is. Op veel plaatsen vriest het licht waardoor het lokaal glad is. Hiervoor is code geel van kracht. Vlak aan zee ligt de temperatuur iets boven het vriespunt. Er staat een meest zwakke wind uit het noordwesten.

In de loop van de ochtend is er, na het oplossen van eventuele mist, sprake van een afwisseling van zon en stapelwolken. Er kan nog steeds een enkele bui voorkomen. Eventuele gladheid verdwijnt in de tweede helft van de ochtend. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 3°C in het oosten en zuidoosten tot 6°C vlak aan zee. Boven land staat een zwakke west tot noordwestelijke wind. Langs de kust is de wind matig.

In de nacht naar zondag zijn er opnieuw brede opklaringen en kan, vooral in het zuiden en zuidoosten weer mist ontstaan. In het noorden komen er wolkenvelden voor. De minimumtemperatuur ligt in opklaringen rond -2°C, onder de bewolking rond 3°C. Lokaal kan het weer glad worden. Boven land is de wind zwak en draait naar het zuidwesten. Aan zee is sprake van een matige tot vrij krachtige westenwind.

Zondag overdag lost eventueel aanwezige mist langzaam op waarna de zon nog even kan schijnen. Van het noordwesten uit neemt de bewolking echter overal toe en in de middag valt er af en toe lichte (mot)regen. De middagtemperatuur varieert van circa 2°C in het zuidoosten tot 5°C in de kustprovincies. De zuidwestenwind is matig, vlak aan zee is de wind westelijk en af en toe vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Meer weer op www.zwartewaterweer.nl

 

Gepubliceerd op zaterdag 09-01-2021 door Redactie|KN 322 keer gelezen.Weer Gaellemuun:

>Weerbericht
www.zwartewaterweer.nl

Advertenties:

Foto van de dag:

Advertenties: