MENU
Nieuws plaatsen

Nieuwstip: redactie@gaellemuun.nl |  WeTransfer |       


Zaterdag 17 april 2021 Algemeen:


Flinke stijging van aantal besmettingen in Genemuiden

coronavirus

Genemuiden - Ook deze week een coronaupdate door burgemeester Eddy Bilder op ZwartewaterFM. Er is wel wat aan de hand volgens de burgemeester. De laatste weken veel nieuws rondom besmettingen in Genemuiden.

De cijfers van de afgelopen week tot 21 februari: Het aantal besmettingen is opgelopen van 26 naar 63. Verreweg de meeste besmettingen zijn geconstateerd in Genemuiden. In Genemuiden 38 nieuwe besmettingen, in Hasselt 6 en in Zwartsluis 9. Bilder vindt het moeilijk om een oorzaak aan te geven. Mogelijk zijn de bezigheden rondom het schaatsen de oorzaak. Niet zozeer het schaatsen zelf is het probleem, maar dan vooral het samenkomen van mensen.

Tot nu toe is de Britse variant in onze gemeente nog niet aangetroffen. De GGD test slechts steekproefsgewijs of de Britse variant aanwezig is. Ook duurt het 3 weken voordat een uitslag van zo'n test bekend is. Bilder denkt dat het best mogelijk is dat de Britse variant bij ons rond gaat, omdat deze veel besmettelijker is.

Enkele besmettingen zijn ontstaan door zogenaamde clusterbesmettingen. Bilder heeft vernomen dat een groep samen voetbal heeft gekeken, maar ook na het schaatsen zaten mensen met te grote groepen bij elkaar. Het blijft van belang om de contacten te beperken zo vindt Bilder. Hij roept nogmaals op om de regels te blijven volgen.

Bilder heeft de cijfers van de afgelopen dagen ook opgevraagd. Ook de afgelopen 3 dagen zit er een stijgende lijn in. De afgelopen 3 dagen al weer 51 besmettingen in Genemuiden. De situatie is heel zorgelijk volgens Bilder.

De meeste besmettingen zitten in de leeftijd van 21 tot 40 jaar zo laat de burgemeester weten. Ook is het aantal mensen dat zich heeft laten testen flink toegenomen. Vorige week 211 en deze week 268. Dat geeft aan dat mensen zich niet helemaal in orde voelen. Het is belangrijk dat je je laat testen bij klachten. Het aantal positieve gevallen is 14% van alle geteste personen.

Gelukkig geen besmettingen in de woonzorgcentra in Zwartewaterland. Daar wonen veel kwetsbare mensen, dus dat het daar goed gaat is mooi. 

Bilder geeft aan dag gezien de laatste persconferentie de regels wat verruimd zijn. Middenstanders kunnen contact opnemen met de gemeente ls zij meer informatie willen, of hulp. Het is geenszins de bedoeling om boetes uit te delen, maar wel om te helpen. Hij roept burgers nogmaals op om lokaal te kopen om de plaatselijke winkels te steunen.

 

 

 

 

Gepubliceerd op donderdag 25-02-2021 door Redactie|KN 838 keer gelezen.Weer Gaellemuun:

www.zwartewaterweer.nl

Advertenties:

Foto van de dag:

Advertenties: