MENU
Nieuws plaatsen

Nieuwstip: redactie@gaellemuun.nl |  WeTransfer |       


Maandag 10 mei 2021 Algemeen:


TONK: Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten

Zwartewaterland

Genemuiden - Door de coronacrisis krijgen sommige huishoudens te maken met een onverwachte en plotselinge terugval van hun inkomen. Hierdoor is het moeilijk om bijvoorbeeld de huur of hypotheek te blijven betalen. De woonlasten zijn vaak de grootste kostenpost in een huishouden. De overheid helpt inwoners die tegen deze problemen aanlopen met een noodmaatregel: De Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK). In onze gemeente gaat deze regeling binnenkort van start.

Wat is de TONK?

De TONK is de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten. Dit is geld van de gemeente voor als u weinig inkomen heeft door de coronamaatregelen. En als u hierdoor problemen heeft met het betalen van uw woonkosten. Zoals huur, hypotheek en kosten van elektriciteit, gas en water. De TONK-uitkering is een vorm van bijzondere bijstand (Participatiewet).

U kunt TONK later deze maand aanvragen

De gemeente Zwartewaterland voert deze regeling uit voor inwoners van Zwartewaterland. De TONK gaat met terugwerkende kracht gelden van 1 januari tot en met 30 juni 2021. 

Op dit moment kunt u nog geen aanvraag doen. De gemeente werkt er aan om deze regeling medio maart 2021 open te stellen.

Gepubliceerd op vrijdag 05-03-2021 door Redactie|KN 296 keer gelezen.Weer Gaellemuun:

www.zwartewaterweer.nl

Advertenties:

Foto van de dag:

Advertenties: