MENU
Nieuws plaatsen

Nieuwstip: redactie@gaellemuun.nl |  WeTransfer |       


Zondag 20 juni 2021 Algemeen:


Hoe zit het met elektrisch rijden in Zwartewaterland

Elektrisch rijden wordt steeds populairder in Nederland. Op 1 april 2021 waren er ruim 177.000 elektrische auto’s en nog eens 110.000 plugin-hybride auto’s. Het aantal (semi)publieke laadpunten is doorgegroeid naar ruim 72.000. Maar hoe staat het eigenlijk met elektrische rijden in Zwartewaterland? Het kennisplatform voor elektrisch rijden www.evplan.nl zocht het uit. Hierbij is gebruik gemaakt van eigen bronnen en openbare overheidsdata (CBS, RDW, RVO, Klimaatmonitor)

Elektrische auto’s in Zwartewaterland

In Zwartewaterland staan 11327 personenauto’s geregistreerd. Daarvan staan er 130 (1,15%) geregistreerd als elektrische personenauto en nog eens 104 (0,92%) als plug-in hybride auto. Van alle auto’s in Zwartewaterland wordt dus 2,07% (deels) elektrisch aangedreven. Dat is iets lager dan het landelijke gemiddelde van 2,26%.

Laadpunten in Zwartewaterland

In de gemeente Zwartewaterland zijn er zijn er in totaal 77 (semi)publieke laadpunten voor stekkerauto’s. Dit zijn laadpalen die in principe iedereen kan gebruiken.

• Er zijn 20 publieke laadpalen. Hier kan iedereen gebruik van maken.

• Er zijn 57 semi-publieke laadpalen. Deze bevinden zich op privé terrein maar zijn wel voor iedereen toegankelijk. Denk aan een laadpaal in parkeergarage, een tankstation of hotel.

• Op dit moment zijn er geen snellaadpunten beschikbaar in Zwartewaterland.

Steeds meer elektrische voertuigen

De laadpaaldichtheid (het aantal laadpunten per elektrische auto) in de gemeente ligt op 0,33%. Dat betekent dat er 3 elektrische auto’s per laadpaal in Zwartewaterland zijn. Dat is iets hoger dan het landelijke gemiddelde van 0,3% (4,5 EV’s per laadpaal). De verwachting is dat steeds meer inwoners in Zwartewaterland overstappen op een elektrische auto. Er zullen dan ook meer laadpunten bijkomen. Rijd je elektrisch en heb je niet de mogelijkheid om op eigen terrein een laadpaal te plaatsen? En is er nog geen oplaadpunt in jouw directe omgeving? Dan kan je wellicht kosteloos een laadpaal aanvragen bij de gemeente Zwartewaterland.

Gepubliceerd op woensdag 28-04-2021 door Redactie|KN 351 keer gelezen.Weer Gaellemuun:

www.zwartewaterweer.nl

Advertenties:

Foto van de dag:

Advertenties: