MENU
Nieuws plaatsen

Nieuwstip: redactie@gaellemuun.nl |  WeTransfer |       


Zondag 20 juni 2021 Algemeen:


De afgelopen week is het aantal besmettingen weer behoorlijk opgelopen

Burgemeester Bilder gaf ook deze week een corona update op ZwartewaterFM

coronavirus

Zwartewaterland - Zwartewaterland was het aantal nieuwe besmettingen de afgelopen week 92. De week daarvoor waren dat er 64. In Genemuiden de afgelopen week 43, en 37 in de week daarvoor. Hasselt had de afgelopen week 34 nieuwe besmettingen, de week daarvoor 9. In Zwartsluis afgelopen week 15, en de week daarvoor 18.

De afgelopen weken is het aantal besmettingen weer behoorlijk opgelopen. Het grote aantal in Hasselt is alleen te verklaren door het feit dat als een besmetting binnenkomt, het al gauw een groot aantal is. Mensen die bij elkaar zijn geweest zijn dan al gauw ook besmet door die éne besmette persoon.

We spannen weer de kroon als gemeente in de kop van Overijssel volgens Bilder. Het blijft oppassen. Omgerekende aantallen zijn 41 besmettingen per 10.000 inwoners. Dat waren er vorige week 28 per 10.000. Het aantal besmettingen tussen 0 en 20 en boven de 60 is gestegen. Het percentage tussen de 41 en 60 jaar is gedaald, en het percentage tussen 21 en 40 is ongeveer gelijk gebleven. De meeste besmettingen vinden plaats in het gezin en op het werk. Ook de afgelopen week is er iemand overleden aan corona. Dat was iemand die nog betrekkelijk jong was. Het is nog steeds een heel gevaarlijke ziekte volgens Bilder.

De afgelopen week hebben zich 691 mensen laten testen. Het aantal positieve besmettingen is hoog met 12,6%. Dat is aanmerkelijk hoger dan in de regio. Ongeveer 1 op de 8 blijkt daadwerkelijk corona te hebben.

Bilde kijkt wel met genoegen terug op Koningsdag. Wel vindt hij dat de mensen wat royaal zijn omgegaan met de coronaregels. Bilder hoopt dat er daardoor niet volgende week nog hogere cijfers uit ontstaan. Bilder had van te voren al gehoord dat er wel enkele mensen op een brommer zou gaan rijden. De gemeente kon dat simpelweg niet organiseren vanwege de regels. Als mensen na het verstrijken van de avondklok toch met een brommer gaan rondrijden is daar niet veel tegen te doen aldus Bilder. De burgemeester hoopt dat daar geen grote aantallen besmettingen uit zijn ontstaan.

Bilder had vooraf met de horeca om de tafel gezeten in verband met de versoepelingen. Deze zijn in goede orde verlopen. Bilder hoopt dat de horecaondernemers die het buitengewoon zwaar hebben nu toch weer wat van hun omzet kunnen goed maken.

Bilder roept op om vooral de plaatselijke ondernemers te steunen met "Koop toch in de vreemde niet wat uw eigen plaats u bied". De plaatselijke winkels zijn zo ingericht dat dat veilig kan denkt Bilder.

 

 

Gepubliceerd op donderdag 29-04-2021 door Redactie|KN 551 keer gelezen.Weer Gaellemuun:

www.zwartewaterweer.nl

Advertenties:

Foto van de dag:

Advertenties: