MENU
Nieuws plaatsen

Nieuwstip: redactie@gaellemuun.nl |  WeTransfer |       


Zondag 20 juni 2021 Algemeen:


Nog 15 nieuwe besmettingen in Zwartewaterland

Voorlopig laatste corona update burgemeester Bilder op ZwartewaterFM.

coronavirus

Zwartewaterland - De voorlopig laatste corona update van burgemeester Bilder op ZwartewaterFM. De afgelopen week waren er in Zwartewaterland 15 nieuwe besmettingen tegen 20 vorige week. De laatste 3 dagen waren er nog 6 besmettingen. Binnen de regio steken we positief af zo meld Bilder, maar zo af en toe steekt er nog ergens een clusterbemetting de kop op.

In Zwartewaterland zijn naar verluid veel mensen die zich niet laten inenten met name vanwege religieuze overwegingen. Dat is vanouds een gegeven zo meent Bilder. Er zijn ook veel mensen die zo hun bedenkingen hebben, maar die toch vanwege werk of andere redenen de prik gaan halen.

Bilder vind het goed dat iedereen daarin zijn eigen afweging maakt, en hij denkt dan de mensen dat ook goed kunnen. Volgens Bilder is het niet noodzakelijk om daar van overheidswege extra druk op te leggen. Ook in onze gemeente laten de meeste mensen zich vaccineren, dus dat is een goed gegeven.

Bilder heeft zelf ook nog geen vaccinatie gehad. Maar hij vind het belangrijk om als burgemeester voor wat betreft die discussie op de achtergrond te blijven. We moeten voorkomen dat we in kampen verdeeld raken. Wel of niet vaccineren dat Dat moet iedereen zelf bepalen.

De burgemeesters uit de regio gaan voorlopig tot de zomer door met overleg met betrekking tot corona. Er liggen nog behoorlijke vraagstukken op het bord van de burgemeesters zo meent Bilder. Wat ga je wel of niet toestaan.  Dus het is van belang om dat soort zaken goed te regelen.

Bilder heeft in de verschillende discussies vooral het beleid van de landelijke overheid uitgevoerd. Zijn eigen mening of ideeën waren daarin van ondergeschikt belang. Die hoefden niet naar buiten te worden gebracht zo meent de burgemeester.

Omdat het aantal besmettingen flink gedaald is, stoppen de corona update's voorlopig. Mocht er later dit jaar aanleiding toe zijn, dan kan er een vervolg komen, maar We hopen dat dat niet nodig zal zijn.

 

 

Gepubliceerd op donderdag 03-06-2021 door Redactie|KN 576 keer gelezen.Weer Gaellemuun:

www.zwartewaterweer.nl

Advertenties:

Foto van de dag:

Advertenties: