MENU
Nieuws plaatsen

Nieuwstip: redactie@gaellemuun.nl |  WeTransfer |       


Dinsdag 19 maart 2019 Algemeen:


Langer zelfstandig wonen met de blijverslening

Gemeente Zwartewaterland

Genemuiden - Veranderingen in de zorg hebben tot gevolg dat mensen langer thuis moeten blijven wonen. Van mensen die voorheen naar een verzorgingshuis gingen, wordt verwacht dat zij zelfstandig blijven wonen. Het merendeel van deze mensen wil dit ook graag. Dit is ook mogelijk mits hun woning hiervoor geschikt is of geschikt gemaakt kan worden. Daarom biedt de gemeente Zwartewaterland vanaf 1 juni de blijverslening aan.

Financieren woningaanpassing
De blijverslening biedt de mogelijkheid om deze aanpassingen aan de woning te financieren. De blijverslening is beschikbaar voor eigenaar-bewoners en biedt aan inwoners van Zwartewaterland een mogelijkheid om langer zelfstandig thuis te blijven wonen. De blijverslening zorgt ook voor een levensloopbestendige
woningvoorraad.

Blijven wonen
Wethouder Gerrit Knol:

“Wanneer je al lang in een woning woont en je thuis voelt in een straat, dan wil je dat graag zo houden. Maar wanneer je ouder wordt kan dat moeilijk worden. Dan is het soms nodig maatregelen te nemen die dit mogelijk maken. Die maatregelen kunnen per situatie anders zijn. Het gemeentelijk woonloket kan hierin adviseren. Ook kent de gemeente Zwartewaterland 2 financiële ondersteuningsmogelijkheden. Denk er eens over na, overleg eens. Wees er op tijd bij."

Twee lening-typen
De gemeente Zwartewaterland biedt de blijverslening aan in de vorm van een consumptief krediet(lening) en een hypothecaire lening (lening met je woning als onderpand). Voor beide type leningen geldt een minimaal bedrag van € 2.500,-. Voor het consumptief krediet geldt een maximum van € 10.000,-. De maximale hoogte van de hypothecaire lening is € 30.000,-. U kunt de blijverslening onder andere gebruiken voor het aanpassen of realiseren van een slaap- en badkamer op de begane grond of voor het verbreden van de deuren.

Gepubliceerd op woensdag 05-07-2017 door Redactie|KN 717 keer gelezen.Weer Gaellemuun:

di 19 mrt -1° / 11°
8
wo 20 mrt / 13°
6
do 21 mrt / 15°
7
www.zwartewaterweer.nl

Advertenties:

Foto van de dag:

Advertenties: