MENU
Nieuws plaatsen

Nieuwstip: redactie@gaellemuun.nl |  WeTransfer |       


Maandag 21 januari 2019 Algemeen:


Lekker bewegen in de buitenlucht

Survivalbrothers starten met bootcamp voor de jeugd

Bootcamp met de Survivalbrothers
Bootcamp met de Survivalbrothers
foto: Klaas Noordstra

Genemuiden - De eerste bootcamp van de Survivalbrothers is een feit. Met een leuke groep is op een ruime parkeerplaats een begin gemaakt met sporten voor de jeugd in de buitenlucht.

Lekker bewegen, en aan je conditie werken. Na een warming up met een stukje hardlopen, oefeningen met pionnen, en autobanden. Veel lopen, springen en werken aan je snelheid én natuurlijk de conditie.

Het is de bedoeling om wekelijks een training te organiseren. Zomer en winter lekker buiten in een groep van rond de 12 kinderen.

Het oefenen op een parkeerplaats is een noodoplossing. De Survivalbrothers zijn bezig om een outdoor trainingslocatie te realiseren met echte survival hindernissen. De sporten die ze willen aanbieden zijn o.a Survival en obstaclerun, boogschieten, bootcamp, teambuilding en kinderfeestjes met stormbaan, speedminton, lasergame en dodgebow. Er word gewerkt aan sponsoring en subsidie van de provincie. Het is ook de bedoeling om regelmatig clinics en activiteiten organiseren voor het goede doel.

Wil je ook lekker bewegen in de buitenlucht neem dan contact op met de Survivalbrothers via www.survivalbrothers.nl  , jongens en meiden zijn allen welkom, kom gezellig trainen in een groep!

 

Wat is een bootcamp?

Bootcamp is een fitness training die in de buitenlucht wordt uitgevoerd; dit kan een park, bos of gewoon op straat zijn. Je bent er meestal ongeveer een uur mee bezig. Het is veelal een combinatie van cardio-oefeningen (joggen, interval training of circuittraining) en krachttraining (je eigen lichaamsgewicht, gewichten of banden).
Er wordt tijdens de trainingen gebruik gemaakt van de natuurlijke of stadse omgeving: heuveltjes om tegenop te rennen, trappen waar je op- en afstapt. Verder kun je tegen de looprichting van roltrappen rennen, om palen zigzaggen etc. De training wordt afgesloten met een cooling down.
Bootcamp training heeft aantrekkelijke kanten. Afgezien van het feit dat je er veel calorieën door verbruikt en er dus van kunt afvallen, heeft het de volgende voordelen:
Je traint lekker in de buitenlucht; trainen in een groene omgeving is goed voor je humeur.
Je doet het samen met een groep mensen, waardoor het gezellig kan zijn.
Je werkt aan je conditie, coördinatie en gebruikt daarbij al je spieren.
Je leert je grenzen te verleggen.
De instructeur motiveert je waardoor je het trainen langer vol kunt houden.
De trainingen zijn veelal gevarieerd.
Lijkt het je leuk om een keer mee te doen, of gewoon een keer te kijken?
Aanmelden kan via www.survivalbrothers.nl

 

Gepubliceerd op zaterdag 06-01-2018 door Redactie|KN 1773 keer gelezen.Weer Gaellemuun:

ma 21 jan -8° /
9
di 22 jan -4° /
6
wo 23 jan -2° /
6
www.zwartewaterweer.nl

Advertenties:

Foto van de dag:

Advertenties: