MENU
Nieuws plaatsen

Nieuwstip: redactie@gaellemuun.nl |  WeTransfer |       


Zondag 17 februari 2019 Algemeen:


Grote zorgen bij Kamperzeedijkers om uitblijven woningbouw.

CDA bezoekt Kamperzeedijk

CDA Zwartewaterland in de Driester
CDA Zwartewaterland in de Driester

Genemuiden - Op maandag 5 februari heeft het CDA Zwartewaterland een bezoek gebracht aan Kamperzeedijk. Met het bestuur van De Driester, de dorpsraad en CNS de Driester werd samengekomen in gemeenschapscentrum De Driester. Dit centrum is de eerste Multi Functionele Accommodatie in Nederland, dat wil zeggen dat school, dorpshuis en sportzaal zich onder hetzelfde dak bevinden.

De laatste jaren is er veel gebeurd in Kamperzeedijk. Er zijn verschillende projecten met steun van gemeente en provincie uitgevoerd. De CDA’ers werd uitleg gegeven over het project Dorpshart, Pieperpont en de wandelpaden. De Pieperpont zorgt voor verbinding tussen Genemuiden en Kampen over De Goot. De pont is zelf te bedienen wat voor de gebruikers, oudere en jongere fietsers, nogal eens voor problemen zorgt. De Zeediekers zouden hier graag een oplossing voor zien. Eventueel door middel van het laten varen op zonne-energie. Het CDA heeft toegezegd zich in te zetten om de pont elektrisch te laten varen.

Zeediekzorg is een prachtig initiatief en een mooi voorbeeld van noaberschap. Door een groep van 35 dames wordt o.a. gekookt voor mensen uit de buurt die dat tijdelijk niet kunnen. In Mastenbroek is dit initiatief inmiddels overgenomen.

Er wordt in Kamperzeedijk hard gewerkt om de leefbaarheid en de saamhorigheid in het dorp te versterken. Op een positieve manier worden nieuwkomers gestimuleerd om zich te betrekken bij de samenleving. Voor de vitaliteit van het dorp is dit van groot belang. Middels een goodiebag met informatie over Kamperzeedijk, de school, en alle verenigingen worden mensen geïnformeerd over dit mooie dorp in Zwartewaterland.

Grote zorg werd geuit over het uitblijven van woningbouw in Kamperzeedijk. De laatste nieuw gebouwde woning dateert uit 2006. Al jaren stagneert een plaatselijke ontwikkelaar de nieuwbouw voor starterswoningen. Bij gebrek aan woningen vertrekken starters naar elders. Deze mensen zullen niet snel terugkeren. Voor de vitaliteit van Kamperzeedijk en de toekomst van de school is dit funest. Al in 2012 heeft het CDA middels een motie het college verzocht met een plan van aanpak te komen voor de gewenste woningbouw. Het CDA geeft aan dat wat hen betreft nu ook naar andere locaties gekeken kan gaan worden om woningbouw te realiseren.

Gepubliceerd op dinsdag 06-02-2018 door Redactie|KN 1226 keer gelezen.Weer Gaellemuun:

za 16 feb / 15°
8
zo 17 feb / 13°
9
ma 18 feb / 12°
9
www.zwartewaterweer.nl

Advertenties:

Foto van de dag:

Advertenties: