MENU
Nieuws plaatsen

Nieuwstip: redactie@gaellemuun.nl |  WeTransfer |       


Maandag 25 maart 2019 Algemeen:


Eerste buurtpreventiebord in Zwartsluis.

Burgemeester Bilder en Cees Selles onthullen bord.

Burgemeester Bilder en Cees Selles onthullen bord.
Burgemeester Bilder en Cees Selles onthullen bord.
foto: Jacqueline van Dorsten

Zwartsluis - Met een groepje belangstellenden is vanmiddag een nieuwe bord onthuld aan de rand van Zwartsluis. zo' n 750 bewoners van Zwartsluis doen mee aan de appgroep in Zwartsluis. Cees Selles en Burgemeester Bilder hebben vanmiddag het nieuwe bord onthuld.

Het nieuwe WhatsApp-buurtpreventiebord moet kwaadwillenden afschrikken, en op andere gedachten brengen. Daarnaast kan het bord bewoners aansporen om mee te doen, en extra opmerkzaam te zijn.

Een moderne en digitale vorm van buurtpreventie is WhatsApppreventie. Gebruikers kunnen met de mobiele telefoon via WhatsApp gratis met elkaar berichten uitwisselen en bestanden delen. Er zijn inmiddels steeds meer WhatsAppgroepen die op lokale schaal een buurt veiliger proberen te maken. Het grote voordeel van WhatsApp is dat je elkaar snel een berichtje kunt sturen en elkaar eventueel kunt waarschuwen. Een bijkomend voordeel is dat het tegelijkertijd leidt tot zeer intensieve sociale contacten. WhatsApp is een veel krachtiger middel dan ‘de buurtpreventie oude stijl’, waarbij mensen op straat surveilleren. Iemand kan heel snel een heel grote groep mensen waarschuwen en eventueel ook foto’s meesturen.

 

Gepubliceerd op dinsdag 06-03-2018 door Redactie|KN 1648 keer gelezen.Weer Gaellemuun:

ma 25 mrt /
5
di 26 mrt / 10°
6
wo 27 mrt / 12°
6
www.zwartewaterweer.nl

Advertenties:

Foto van de dag:

Advertenties: