MENU
Nieuws plaatsen

Nieuwstip: redactie@gaellemuun.nl |  WeTransfer |       


Maandag 25 maart 2019 Algemeen:


NL-Doet ook aan de Dissel in Genemuien

Bewoners vernieuwen de buurtspeeltuin

Wethouder Dick Visserman helpt mee met het opknappen van de speeltuin.
Wethouder Dick Visserman helpt mee met het opknappen van de speeltuin.
foto: Klaas Noordstra

Genemuiden - Aan de Dissel op het Tag is vandaag flink gewerkt. Een groep buurtbewoners heeft vandaag een begin gemaakt met het opknappen en uitbreiden van de speeltuin.

 

De bestaande speeltoestellen zijn vandaag uit de grond gehaald, en de verharding is verwijderd. Daarnaast is er een deel uitgegraven voor de nieuw te plaatsen schommel en het nieuwe klimrek. De speeltuin is straks beter toegankelijk voor kinderen in een rolstoel door een extra pad, en enkele andere aanpassingen. Er komt een nieuwe schommel met een grote mand.

 

De bestaande speeltoestellen krijgen een nieuwe poedercoatinglaag. Daarmee is het straks weer als nieuw. Op de ondergrond komt kunstgras zodat er veilig kan worden gespeeld door de kinderen uit de buurt.

De gemeente helpt met een financiële bijdrage, en vandaag ook met mankracht in de persoon van wethouder Dick Visserman. Hij hielp vandaag een handje mee met het kruien van grond.

De buurt zorgt zelf voor het onderhoud van de speeltuin. Zij doen dat al jaren. 'sAvonds met zijn allen even schoffelen en vegen, en als het klaar is gezamelijk een biertje. Daarmee houden zij de speeltuin en de buurt netjes.

Gepubliceerd op zaterdag 10-03-2018 door Redactie|KN 1791 keer gelezen.Weer Gaellemuun:

ma 25 mrt /
5
di 26 mrt / 10°
6
wo 27 mrt / 12°
6
www.zwartewaterweer.nl

Advertenties:

Foto van de dag:

Advertenties: