MENU
Nieuws plaatsen

Nieuwstip: redactie@gaellemuun.nl |  WeTransfer |       


Donderdag 4 juni 2020 Algemeen:


Zijspantreffen is een jaarlijks feestje.

Lekker druk op het zijspantreffen van MC Genemuiden
Lekker druk op het zijspantreffen van MC Genemuiden
foto: Jannes van den Berg

Genemuiden - Het zijspantreffen, dat inmiddels al weer voor de 9e keer gehouden werd op het terrein van M.C. Genemuiden vond plaats onder fraaie weersomstandigheden. Toeval of niet, maar het treffen dat traditiegetrouw plaatsvindt in het eerste volle weekend van april heeft volgens één van de vaste deelnemers eigenlijk altijd prima weer.

Het succesvolle jaarlijkse evenement is ontstaan vanuit de hobby van organisatoren van het eerste uur, Jan Willem Bennink en Guido Welbergen van Basic Sidecars and Bikes. Zij bouwden in 2009 zelf een zijspan en deelden hun vorderingen op een forum, het Brabants Olifanten Treffen (BOT). Hier ontstond het idee om een treffen in Genemuiden te organiseren. En zo geschiedde in april 2010. En met succes, waardoor besloten werd hiervan een jaarlijks terugkerend festijn te maken. Het terrein aan de Hasselterdijk biedt ook alle benodigde faciliteiten voor een dergelijk evenement. Zo is bijvoorbeeld in het fraaie, door de leden van de motorclub gebouwde en in 2008 geopende clubhuis koeling aanwezig en een podium voor bands. Muziek is namelijk een rode draad bij het zijspantreffen.

Omdat het BOT echter het hele land door reist en jaarlijks door een ander lid in het najaar georganiseerd wordt, voldeed het zijspantreffen niet aan de eisen van dit treffen. Daarom hebben Jan Willem en Guido enkele jaren later, na BOT 15 en 16, alsnog naast het eigen zijspantreffen een officiële BOT 14 georganiseerd.

“Het eerste zijspantreffen in 2010 kende zo’n 20 bezoekers”, aldus Jan Willem en Guido, “en het aantal deelnemers blijft groeien. Dit jaar zijn er ongeveer 50 zijspanners en daarnaast nog een vijftiental solo’s. Er is een vaste groep, die ieder jaar terugkomt, maar er komen ook steeds nieuwe deelnemers bij. Zij komen uit het hele land en zelfs uit Duitsland en België. Vorig jaar was er zelfs een deelnemer uit Denemarken die in Nederland op vakantie was, van het zijspantreffen hoorde en dit niet wilde missen.”

Niet alleen het aantal bezoekers groeit, ook het programma is in de loop der jaren uitgebreid. Het zijspantreffen begon met 1 overnachting van zaterdag op zondag, maar nu zetten de eersten al op vrijdag hun tent op. En omdat muziek een belangrijk onderdeel is van het zijspantreffen, start het muziekprogramma dan ook. Dit jaar was er vrijdagavond ierse folk muziek te beluisteren, zaterdagmiddag een 1-mans rockband en zaterdagavond de steviger rock alsook een d.j.

De dagen verlopen in een zeer ontspannen sfeer: nieuwe bezoekers ontmoeten, weer bijpraten met elkaar of nog wat sleutelen aan motor en zijspan, genieten van een drankje, lekker eten en een weids uitzicht over de kolk of zitten bij de palletkachel. “Alles mag, niets moet”, aldus de organisatoren.

Vrijdagavond en zaterdag was er dus live-muziek en zaterdagmiddag kon men deelnemen aan een toertocht. Dit jaar ging deze onder andere naar Kampereiland, waar de miniaturenboerderij van de familie Koers werd bezocht, en Wilsum.

In de loop van de zondagochtend, na een heerlijk ontbijt, worden de tenten ingepakt en gaat ieder weer zijns weegs.

De organisatie kan wederom terugkijken op een geslaagd zijspantreffen, mede dankzij de inzet van vele leden van de M.C. en zich gaan opmaken voor de voorbereidingen van de jubileumeditie in 2019.

Tekst: Marion Verkruijsse

 

Gepubliceerd op zondag 08-04-2018 door Marion Verkruijsse 2629 keer gelezen.Weer Gaellemuun:

do 04 jun 13° / 16°
5
vr 05 jun / 13°
4
za 06 jun / 15°
5
www.zwartewaterweer.nl

Advertenties:

Foto van de dag:

Advertenties: