MENU
Nieuws plaatsen

Nieuwstip: redactie@gaellemuun.nl |  WeTransfer |       


Woensdag 22 mei 2019 Algemeen:


Sportclub wint Derby tegen Staphorst

foto: Helmich Lubberts

Genemuiden - De streekderby die v.v. Staphorst en SC Genemuiden op de groene grasmat neerlegden was er één om snel te vergeten, SC Genemuiden moest winnen en v.v. Staphorst leek het allemaal wel best te vinden. Dat uitgerekend oud Staphorster speler Roelof de Jong de thuisploeg de das om deed was misschien wel het enigste hoogtepunt van de wedstrijd, zijn treffer met het hoofd bezorgde sportclub in ieder geval de 1-2 overwinning.

De beginfase van de wedstrijd was voor de thuisclub, het ging er vanaf het begin vol in en grenzen leken te worden opgezocht. De eerste kansjes waren dan ook voor v.v. Staphorst, zo bereikte een voorzet van Mike Reuvers net niet de juiste man en kwam Martijn Brakke een hoofdlengte te kort om doelman Flier te verrassen.

Dat de openingstreffer op naam van SC Genemuiden kwam te staan mag dan ook wel verrassend worden genoemd, topscoorder Omar Kavak ronde in ieder geval fraai af na een mooie aanval door het midden. v.v. Staphorst leek echter allerminst van slag te zijn door deze treffer, want nog geen zes minuten later was de stand weer gelijk. Een ingooi van Frank van der Burg bereikte Rob Mijnheer die de bal knap wist te verlengen, Martijn Brakke pikte de bal met zijn hoof op en doelman Flier was verslagen.

Het restant van het eerste bedrijf was gezapig, de wedstrijd hoogde rommelig en het publiek werd niet echt in vervoering gebracht. Bij het verstrijken van de eerste helft was het Sijmon Eenkhoorn die de beste mogelijkheid kreeg, een vrije trap van Erik Rotman strandde tussen een mêlee van spelers. Stuiterde terug het veld in en het was Eenkhoorn die uithaalde, zijn bal spatte op de lat uiteen en de gedroomde voorsprong op slag van rust werd tenietgedaan.

De tweede helft was niet veel beter dan de eerste, te hoge ballen en te veel onzuivere passes maakten het spel nimmer aantrekkelijk. Rob Mijnheer en Mike Reuvers probeerden het namens v.v. Staphorst in de beginfase van het tweede bedrijf, Roelof de Jong deed dit namens Sportclub na een strakke voorzet van Erik Rotman. Het bleef oppassen geblazen, v.v. Staphorst bleef loeren op dat enen moment en in de persoon van Martijn Brakke werd dit Sportclub bijna fataal.

Toch was het SC Genemuiden die opnieuw op voorsprong kwam, na een strak genomen corner van Omar Kavak was het Roelof de Jong die de 1-2 wist binnen te koppen. Fraai was deze treffer allerminst, met zijn achterhoofd raakte hij de bal hard en zag deze verdwijnen in het doel van de tegenstander. Niemand maalde daarom bij Sportclub, de voorsprong was er opnieuw en deze zou niet meer uit handen worden gegeven. In het verdere verloop van de wedstrijd gebeurde er verder niet zoveel meer, v.v. Staphorst probeerde het nog wel maar had schijnbaar zijn dag niet.

SC Genemuiden deed wat het moest doen en dat was de wedstrijd winnen van v.v. Staphorst, niet alleen de winst maar ook het verlies van AJAX bij v.v. Eemdijk maakten het dat Sportclub zich nesteld op de 2e plek een plek die zo het er nu naar uitziet het hoogst haalbare is.

v.v. Staphorst – SC Genemuiden 1-2 (1-1).

Scoreverloop: 20. Omar Kavak 0-1, 25. Martijn Brakke 1-1, 64. Roelof de Jong 1-2.

Scheidsrechter: Dhr. M.A. Roeleveld

Ass. Scheidsrechter: Dhr. L.T. de Koning

Ass. Scheidsrechter: Dhr. M.A. Bronts

Toeschouwers: 1200

Gele kaart: 44. Frank van der Burg, 81. Ewald Koster, 90. Martijn Brakke (v.v. Staphorst), 20. Omar Kavak, 79. Jacco Riemens (SC Genemuiden).

Opstelling v.v. Staphorst: Wibo van Dijk, Frank van der Burg, Reinier Crediet, Ewald Koster, Raymond Kroes, Rob Mijnheer, Mark Veldmate, Dennis Rosink, William de Boer (64. Mark Schra), Martijn Brakke, Mike Reuvers (70. Hein Uuldriks).

Opstelling SC Genemuiden: Albert Flier, Arend van de Wetering (83. Matthias Breman), Dirk Muis, Roelof de Jong, Erik Rotman, Jacco Riemens, Anne van der Kolk, Joran Pot, Frank Kuurman (86. Frank Jansen)), Omar Kavak, Sijmon Eenkhoorn.

 

Gepubliceerd op zondag 15-04-2018 door Redactie|KN 582 keer gelezen.Weer Gaellemuun:

do 25 apr / 20°
6
vr 26 apr 10° / 17°
7
za 27 apr / 13°
6
www.zwartewaterweer.nl

Advertenties:

Foto van de dag:

Advertenties: