MENU
Nieuws plaatsen

Nieuwstip: redactie@gaellemuun.nl |  WeTransfer |       


Vrijdag 24 mei 2019 Algemeen:


OBN Dweildag opent dit jaar met grootse streetparade!

Archief: OBN Dweildag
Archief: OBN Dweildag
foto: Klaas Noordstra

Hasselt - Zaterdag 16 juni 2018 wordt voor de achtste keer de OBN Dweildag georganiseerd in het centrum van Hasselt. De voorbereidingen voor het evenement zijn in volle gang en de organisatie hoopt ieder jaar met een nieuw element het publiek uit de wijde regio te kunnen verrassen.

De organisatie is verheugd om te kunnen melden dat zij maar liefst negen muziekkorpsen enthousiast hebben kunnen maken om naar Hasselt te komen op deze dag. De korpsen zijn allen afkomstig uit onze regio; Chr. Fanfarekorps Irene uit Hasselt, Drumband Hasselts Fanfare, Show- en Drumfanfare Oranje uit IJsselmuiden, Kamper Harmonie A.M.D.G. Kampen, Vollenhoofsch Fanfare, Van Limburg Stirum Korpsen uit Wezep en Muziekvereniging Voorwaarts uit Zwartsluis. Meerdere korpsen komen zowel met een fanfarekorps als een jeugdkorps.

Het lijkt ons als organisatie fantastisch om Hasselt ‘te vullen‘ met muziek op deze dag. Uit deze droom is dit idee ook ontstaan.” aldus Ruthger Bergman, één van de vier organisatoren van de OBN Dweildag. “Het is de bedoeling dat vanaf 11.15 uur in en rondom het centrum overal muziek te horen is. De korpsen starten vanaf de Grintwal en eindigen tussen 12.30 uur en 13.00 uur aan de Kaai, waar dan de OBN Dweildag feestelijk geopend wordt, met maar liefst 10 nationale dweilorkesten.” Er is op de route ruimte genoeg voor publiek om langs de kant te genieten van alle korpsen die kort na elkaar voorbij komen.

Route: Grintwal – Eikenlaan – Wilhelminalaan – Keppelstraat – Buiten de Venepoort – Hoogstraat – Markt – Ridderstraat – Eiland – Eikenlaan – Gasthuisstraat – Nieuwstraat – Markt – Burgemeester Royerplein – Kaai.

Gepubliceerd op zondag 22-04-2018 door Redactie|KN 1082 keer gelezen.Weer Gaellemuun:

do 25 apr / 20°
6
vr 26 apr 10° / 17°
7
za 27 apr / 13°
6
www.zwartewaterweer.nl

Advertenties:

Foto van de dag:

Advertenties: